Storočie hokeja
100 Years of International Ice Hockey
Dokumentární / Sportovní
Slovensko, 2008, 53 min
Unikátny dokument STV v spolupráci s IIHF o najvýznamnejších momentoch medzinárodného ľadového hokeja od vzniku IIHF, 15.5.1908. Obsahuje jedinečné zábery z turnajov IIHF od r.1910, dominanciu Kanady v období medzi vojnami, vstup ZSSR – „Big Red Machine“ – na svetovú scénu, tím storočia – Kanadu 1972, americký zázrak na ľade, československé víťazstvá nad Sovietskym zväzom v r.1969, gól, ktorý sa dostal na poštovú známku, zlaté švédske double, spomienky hokejových legiend (Bibi Torriani, J.Golonka, Ph.Esposito, Wayne Gretzki, B.-A.Gustafsson, V.Tretjak, V.Fetisov, P.Bondra...) a mnoho ďalších historických filmových dokumentov. (oficiální text distributora)
ghatos
Čistý čtyřhvězdičkový hokejový dokument. Určitě to chtělo delší stopáž. 76%.(31.5.2011)
Morganela
Veľmi, veľmi stručná história o tom, ako pred vyše 100 rokmi začali chlapci po ľade naháňať loptičky / puky / whatever. Autentické dobové zábery boli úchvatné.(1.6.2012)
Marek1991
Krásny dokument o celej histórii medzinárodného hokeja, zachytávajúci veľa udalostí, a osôb. Jeho najväčšou slabinou je práve jeho všeobecnosť, keďže sa jednalo o veľké výročie hokeja. Podľa mňa to chcelo naozaj aspoň 4 hodinový dokument alebo dokument rozdelený na viac častí s dlhou dobou trvania a viac podrobnejšou históriou, udalosťami a názormi ľudí a hokejistov. Som však zaň rád.(19.2.2012)