Film o filmu: Ďáblova lest (TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 13 min
Příběh třídílného televizního filmu "Ďáblova lest" je inspirován existencí největší rukopisné knihy světa "Ďáblova bible", která je opředena mnoha pověstmi a dohady, ale i skutečnými záhadami, které doposud nebyly vysvětleny. Film se natáčel na autentických místech, která jsou nějak s tajemným "Kodexem gigas" spojena, například v Podlažicích, v Broumově nebo u kláštera Porta Coelli v Tišnově. Pohled do zákulisí realizace tajuplného kriminálního příběhu nám odpoví na otázky, jaká byla některá fakta, z nichž vycházeli scenárista Arnošt Vašíček a režisér Jiří Strach a jak na scenáristovu hypotézu reagují historici a archeologové. Uvidíme také, jak si se svými rolemi ve filmu poradili Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Anna Geislerová a další herci. (oficiální text distributora)
NinadeL
Samozřejmě viděno, hodnoceno a komentováno v jeden den, že. Při té příležitosti odladěno. Ne, že by to někoho zajímalo, ale aspoň si Igouš může cinknout. Volně přeloženo: tradiční Film o filmu vyrobený ČT, slepený z rozhovorů s režisérem, herci a odborníky na dané téma. A Aňu to moc bavilo.(14.1.2010)
triatlet
Lákavá prezentace. Serióznost zvyšují i odborníci, kteří komentují filmařskou fikci - Jan Schütz, vedoucí Městského muzea v Chrasti, a Jan Frolík, vedoucí archeologického výzkumu v Podlažicích. Trochu to připomíná Tajemství Maharalu. Scénárista Arnošt Vašíček, autor Strážce duší, vytvořil i scénář k Filmu o filmu a také ho režíroval.(12.2.2009)
El Pistolero
55%. "Film o filmu" je u mě za tři hvězdičky, samotný film, který byl pro televizní obrazovky rozdělen do tří částí, pak za čtyři.(16.3.2010)