Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Recenze (636)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nájemná vrahařina je drsný chlebíček! Jediné, co ty sexisty u pohovoru zajímá je, jaký máte kalibr. Flexibilní pracovní doba je sice určitou výhodou, která je však degradována tím, že furt musíte trajdat někde po služebkách a běda vám, není li klient s vaší terénní prací spokojen! To pak vypoví zaměstnavateli smlouvu a váš šéf, mimochodem pěkně bezskrupulózní, kariéristický debil, se po vás bude pěkně vozit. Třeba popelářským autem. Plat je sice fixní a celkem asi i o něco málo překračuje celostátní průměr, nicméně na jakékoliv další benefity můžete rychle zapomenout! Diety veškeré žádné, ani blbé SODEXky vám ta zatracená držgrešle neposkytne, zdravotní pojištění minimální a navíc u Všeobecné kremační, která nekryje ani blbý průstřel břicha, a chcete li si v těchto nelidských podmínkách založit nějakou pěknou odborovou organizaci a trochu si zastávkovat, dá vám zaměstnavatel okamžitě nůž na krk (nebo devítku ke spánku) a prý hned "Děkujeme, odcházíte!". Nohama napřed. Jinak film je to tupý, povrchní a jednoduchý, přesně tak, jak to máme my, hloubaví milovníci Tarkovského rádi! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rutinní akční thriller s předvídatelným vyústěním, v němž si "užijeme" několik zajímavých vražd a pár napínavých akčních scén. Charismatičtí herci Jason Statham a Ben Foster zkrátka nemůžou sami utáhnout film, který je pouze tuctovým "vyfiltrovaným" thrillerem, postaveným hlavně na vizuální stránce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film tvrdej jak Rosenbergovo péro. Už tak nějak automaticky očekávám, že Jason Statham nehraje v žádnejch teplárnách, ale naprosto jsem nečekal, že Ben Foster se Jasonovi v drsňáctví tak vyrovná, ba co víc, mnohdy i předčí. Vynikajcí biják, ve kterým se dva romantici zaměřují na export ostatních fešáků i nefešáků do věčných lovišť a že chlapcům při výkonu exportace nevadí přesčasy nemusím snad ani dodávat. Film se bude určitě hodně líbit všem feministkám, protože ženy tady mají stejně důstojnou roli jako maj chlapi v akčních filmech s Angelinou Jolie :) a výkonejm exportérům nestojej ani za to, aby se jim po šukačce představili. Prej "Můžu alespoň vědět jak se jmenuješ? " "Jo, jsem Artur" "To bylo dobrý, ale ty se nejmenuješ Artur " "Měj se." Druhý romantik se po sexu s mluvením neobtěžoval pro jistotu vůbec, vzal láhev a šel exportovat. V mnohým mě tenhle biják připomínal chlapácké akce starých dobrých 80. let. Rozhodně víc jak např. Postradatelní a Bena Fostera si po tomhle už budu pamatovat, ostatně to už jsem měl od 3:10 Vlak do Yumy ....."Víš, já se ti chci za všechno omluvit." "Znáš mě, na tohle já ti seru." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tááákže... zase nič. Mohla to byť dobrá kombinácia osobnej drámy a akcie, obsadenie ústredného dua sľubovalo oboje. Môžete zvesiť penisy, návrat akčného žánru na výslnie sa nekoná. Je to škoda, pretože zápletka je fajn (bodaj by nie, keď pochádza zo 70. rokov) a réžia snaživá - zo začiatku pracuje so zvláštnou, skoro melancholickou atmosférou, ktorá keby pekne vygradovala do akčného bombardovania, bolo by to super. Lenže... lenže scenár. Čudujem sa, že Foster (ktorý má talentu minimálne ako James Franco či Ryan Gossling) kývol na túto postavu, ktorá nedostane priestor na nič. Buddy-chéma so Stathamom prakticky nulová, pritom by stačilo zopár bodrých vzájomných hlášok alebo aspoň jedna scéna, ktorá by ukázala, prečo vlastne "Mechanik" stráca čas s tým tvrdohlavým "spratkom". Logika v hajzli. Navyše tá úvodná atmosféra sa naťahuje dobrú hodinu, takže kvôli nezaujímavým postavám začne fest nudiť. No a potom zrazu, zhurta, bez poriadneho gradačného nábehu, začne finálne 20-minútové akčné peklíčko, v ktorom strieka krv a lietajú mozgy. Nie je to márne, ale aby si to človek mohol vychutnať, potreboval by predtým kvalitný príbeh a sžitie sa s postavami, čo je tu nedostatkový tovar. Láme mi to srdce, ale nemôžem ísť vyššie ako na 5/10. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nedomrlé. Originál nijak nezbožňuju, ale čekal jsem lepší upgrade. West evidentně už nikdy nepřekročí stín své vlastní prvotiny, i když tomu v určitých momentech nechybí švih i dostatek krve (byť je namístě otázka, zda-li je její digitální podoba definitivním standardem současného filmu). Největší problém vidím ponejvíce v motivaci hlavních postav, která mi přijde, ať se to dívám z jakékoliv kategorického pohledu, neskutečně dementní. Od toho odvíjející se nevěrohodnost nezachrání ani tradičně dobrý ‚stone-face‘ Statham i naspídovaný hejsek Foster. 2 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham to tam sypal. Byl tvrdej jako svině, hustej jak párátko po vyčištině zubů a něžnej asi jako kurva před akcí. Tenhle film byl prostě akční náhul a dalo se na to koukat, protože všecko bylo takové, jak má být. Akce, hlášky, postavy...Plnej počet ze mně nevypadne jenom proto, že Jason Statham prostě není Arnold Schwarzenegger, Jean Claude Van Damme nebo Sylvester Stallone. U něj mi hrozně chybí emoce. Ale fakt je, že jednou se na ten post asi dostane. Z těch současných akčních herců má k tomu nejblíž. No, uvidíme. Mechanik zabiják zatím zabodoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $29,121,498Tržby Celosvetovo $76,636,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,725,900Tržby za predaj DVD v USA $12,799,512║ Priamočiare béčko z neprehľadnou akciou, škoda, čakal som viac od nádejnej dvojice Jason Statham a Ben Foster, k tomu Statham už začína byť riadne okukaný, režisér Simon West len potvrdzuje že je maximálny rutinér bez nápadu. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem, aby se mi ten film líbil. Fakt jo... všechno hrálo pro něj - obsazení, akční scény (byť je jich relativně málo a nejsou nějak přehnaně spektakulární, nízký rozpočet se prozradí rychle), oprášení staré klasiky. Jenže ani bručící Statham nemůže utáhnout všechno jen na svých zádech. Foster svou postavu před divákem pořád schovává (co a jak mu v hlavě tiká se prostě nedozvíte), slovní a olověné výměny nejsou ani chytré, ani zábavné, což jsou jediné dvě škatulky, které mohou zachránit chatrnou zápletku. Mechanik ale jede v rozštelovaném autě na půl plynu. A to mu příliš dobrou reklamu nedělá. (přesně stejná dvouapůl hvězdička jako u spousty zklamaných duší kolem) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na svojom piesocku to statocne a uspesne haji svoje farby. V tych najzakladnejsich bodoch sa to drzi originalu, zvysok si ide svojou cestou...cestou ktora je dlazdena casovou priepastou medzi orginalom-remakom a s nimi suvisiacimi trendami (nielen zanrovymi) a neprehliadnutelneho faktu, ze mame na placi Jasona, ovsem nie v solo parte. Vyrazne body k dobru za sympaticku stopaz, ktora mi dokazala prekryt aj neduhy scenaru. Na urovni filmovej prvej signalnej to znamena absenciu nudy, akceptovanie charatkerov ako i pohnutok ich konania. Par dni po Faster to bolo osviezujuce. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.....“/// Je nejlepší a dává věci do pořádku. Statham hraje ještě většího drsňáka než obvykle a musím se přesvědčovat, že to je to, co vlastně chci (od něho, od rejži, od filmu). Maká na zakázkách (jako každej opravář) a na své si přijdou milovníci různých fintiček. To nej (zákonitě) PŘICHÁZÍ, až když poruší ,,profesní etiku“. To se teprve začne střílet, běhat a všude hořet – prostě BÉČKO. Prostě STATHAM. Bez něj by to bylo za 2*! Jedině on totiž dostává zakázky, který by se mohli zvrtnout…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci rozluštit hádanku: ,,Chová se jako Kurýr a není to kurýr“. 2.) Hledám mechanika. 3.) Zjistím, jestli jsem typ chlápka, od kterýho by chtěla holka nařezat (na holou). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle se mezi Stathamovo nejlepsi kousky nezaradi ani omylem. Pokus o drsnej thriller s cool akcnima scenama bohuzel Westovi moc nevysel. Jako thriller to moc nefunguje z duvodu hyper debilniho milionkrat videnyho pribehu, kde je vam jasnej kazdej zvrat a clovek ma chvilema chut popadnout scenaristy pod krkem. Co se tyce akce, ta je dobra, jenze je ji desne malo. Nastesti Statham je proste borec prvni tridy a Foster se taky snazi, i kdyz oproti Stathamovi je to takovej navztekanej skritek. Aspon, ze je film celkem slusne natocenej a i kdyz se vcelku tahne, akce zabavit dokaze a nuda nehrozi. Lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Statham a jeho štěně se probíjejí (oprava: procházejí) hezky stupidní a na poměry akčního žánru průměrně zábavnou (a nepříliš akční) devadesátiminutovkou. Jasonův univerzální výraz nudí. 5/10. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mechanic sviští po nalinkované dráze a neuhne z ní ani píď, jako kdyby si jí předem jednou dvakrát pomalu projel. Všechno je dáno, jak to dopadne, víme téměř od začátku, na druhou stranu nuda se zde nevyskytuje, protože ji Jason uškrtil páskem od kalhot, naopak je to svižné, akční, zábavné, avšak ničím výjimečné. Několik scén pokukuje po přihrádce ´over the top´, nakonec se do ní (možná škoda) nezařadí žádná. Po blamáži s názvem Faster zase příjemný návrat k tomuto druhu filmu. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/51 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď na Vás vypíšu takovou odměnu, že když se uvidíte v zrcadle, budete se chtít zastřelit." Znám bezpečnější činnosti než nasrat nájemnýho vraha. Třeba takovej nasranej Bishop je vynikající a já mám slabost pro jeho zabijáckej ksicht plnej ušlechtilý dobroty a tak mi zase až tak moc nevadí, že Mechanikův remake má stejně nulovou originalitu jako prezidentskej novoroční projev. Takže nic novýho pod filmovým sluncem, ale já přesto dávám přednost Stathamově profesní pohodovosti před Bronsonovou utrápenou utahaností. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ani originál není žádná sláva a tady ty tři hvězdičky zachraňuje velmi dobrá akce v druhé polovině. Jinak by to byl opravdu průšvih. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem nijak překvapena, že byl sál úplně prázdný. Na tenhle film jsem neviděla jedinou reklamu a nebýt čsfd, asi bych o něm ani nevěděla. Statham se mi konečně jeví jako dobrý herec. Musím uznat, že nějaké charizma a drsnost v sobě má. Film působil dost reálně a nepřehnaně. Při scéně s drtičem odpadu jsem si zakrývala oči. Stejně ale musím vytknout nudný začátek. Herecké obsazení dobré, konec nadstandartní. Tak nějak se mi nabízí srovnání s Američanem..tady mi chybělo pěkné město a atmosféra. Na druhou stranu byl Mechanik drsnější a zapeklitější. Možná tomu napomohlo to prázdné kino, ale film hodnotím nadprůměrně..3,5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměr tak průměrný, že mu nejde dát ani průměrné hodnocení. Nijaká akce, nedotažený příběh, nezajímavé postavy. Není tu sice nic, co by mohlo někoho urazit, někomu vadit, zrovna tak ale chybí jakákoli složka, který by měla šanci potěšit a zaujmout. Ve výsledku je tedy Mechanic veskrze zbabělým produktem, jehož existence nemá většího smyslu, než stát se sobotním filmem týdne na některé z komerčních televizí, kde neurazí babičky ani dětičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akce to je dobrá, Jason Statham tu tradičně rube téměř každýho, kdo se mu připlete do cesty a když mu dostatečně nařeže, tak ho ještě rozstřílí, což je rozhodně fajn a docela slušně mu tu sekunduje i Ben Foster. Akorát chyba je v tom, že to až na pár výjimek nedokáže strhnout, takže jsem čuměl na docela slušný kvantum akce, ale zážitek to byl takovej průměrnej. 3,5* ()

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama