Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh z prostredia stavby atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Scénarista vyšiel z konkrétneho príbehu mladého inžiniera. Hagara je mladý, tvrdohlavý, predsa však zraniteľný, ponosuje sa na neporozumenie, manévruje a bije sa. Ide nekompromisne za svojim cieľom, v práci aj v súkromnom živote.
Jednotlivé časti:  1.-Odmena
2.-Odvaha
3.-Odpoveď (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Slušná normalizační oddychovka, ze které sice bolí ruce, ale zase jeden může hezky zavzpomínat. K režii, jak je u Zachara běžné, se najde řada výhrad, rovněž scénář není zrovna na Oskara, i když Dietl zkušeně využívá osvědčené postupy a klišé. Co mi vadilo, bylo, že celé to jejich snažení silně připomíná akci Z, kde každý dělá zrovna to, co se hodí. Jeden bastlíř vedle druhého a celé to vede průšvihář, navrátivší se z tříleté "dovolené". To nepůsobí zrovna realisticky. I když kdo ví. Přece jen to byla první stavba toho druhu u nás. Snímek jednoznačně stojí a padá na sympatickém, nespoutaném tvrdohlavci, kterého si bez většího přemáhání střihl ten, kdo se pro to hodil asi nejlíp. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Dietl na slovenský spôsob drží nastavenú kvalitatívnu laťku. Dobrý scenár, skvelí herci, atmosféra normalizovaných 70. rokov. Atómka napriek čiastkovým nezdarom utešene rastie, vzťahy na pracovisku sa udržiavajú alkoholom po pracovnej dobe, Kukura ide hlavou proti múru na pracovisku aj v súkromí, plus pár súdružských rečí k tomu. Jediná výhrada je, že to má len 3 časti. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Dietl si scenáristicky vybral svoju slabšiu chvíľu a nám ostatným zostáva dúfať, že naše atómky stavali trocha väčší odborníci. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 15.5.1978, 3 - dielny televízny film - Ing. Hagara (JURAJ KUKURA) nie je uvedomelý komunista, skôr rebel. :-) A keďže práve nastupuje do vedúcej funkcie projektanta EBO (jadrová elektráreň Jaslovské Bohunice), musia mu súdruhovia prehovoriť do duše a ukázať mu správnu cestu... DIETL bol skrátka pán scenárista a dokázal aj normalizačnú a schematickú látku servírovať v relatívne konzumovateľnej podobe. Navyše filmu kraľuje prvotriedne herecké obsadenie a taký DANIEL MICHAELLI ako predstaviteľ "strany a vlády" by dokázal regrutovať aj presvedčeného antikomunistu. Film má okrem agitačnej funkcie aj dokumentárnu hodnotu, nakoľko zaznamenáva reálne budovanie Bohunickej jadrovej elektrárne, prvej vo vtedajšom Československu. (13.2.2009) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film získal v roce 1979 Cenu za televizní tvorbu. (M.B)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Bratislave, Piešťanoch, Jaslovských Bohuniciach a na zámku Smolenice. (dyfur)

Reklama

Reklama