Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

larelay 

všechny recenze uživatele

Zivot taky, ako ho kazdodenne zazivame... Plny smutku, hnevu, popierania, iluzii, lasky, zloby i klamstiev. Krajsie to natocit snad ani neslo. Vynikajuci herci, jeden ako druhy, hudba ako sita na mieru, pribeh sme samozrejme videli stokrat, ale vzdy sa to da podat krajsie, lepsie, realistickejsie, presne tak, ako sa to podarilo Shane Feste. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Netuším proč, ale chce se mi bůhvíproč napsat, že tohle bylo velmi pěkně natočené politicky korektní drama. ten termín politicky korektní tam hraje důležitou roli, protože režisérka a scénáristka Shana Festeová obrousila možné kontroverzní hrany, které podobný druh příběhu mohl obsahovat a napsala i zrežírovala příjemný a dojemný film o ztrátě v rodině a o vyrovnávání se s tímto břemenem. Osobně bych čekal, že některá místa na dějové lince budou více zauzlovaná a že zobrazovaný rodinný rámec bude více dysfunkční (nevěra atd.), ale tohle je americký a spíše mainstreamový film, byť byl objeven díky úspěchu na ,,nezávislém" festivalu v Sundance... Každopádně se na něj vyplatí podívat... Podobné filmy: Sladké zítřky ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechť Vaše dítě splyne s přírodou. Ať vidí to nádherné spojení života se smrtí..... Představte si, že vám tragicky zemře 18tiletý syn a jednoho dne přijde jeho přítelkyně, že je těhotná a nemá kde být. Trápí vás vzpomínky, brečíte, hledáte odpovědi. Ale ze všeho nejvíc potřebujete čas k vyřešení mnoha problémů.... K tomuto filmu můžete utéct od svých depresí. Neudělá váš život snadnější, ale možná lepší. A zjistíte, že lepší než zacinkat zvonečkem je se vybrečet! V tomhle filmu totiž dlouho nemá nikdo dobrou náladu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád nahlédnu do životních ,,sraček“ cizích lidí. 2.) Depresivní filmy potřebuju k životu jako sůl. 3.) Zajímá mě, jak to ti herci dělají, že brečí a nesmrkají? 4.) Dlouho jsem si nepobrečel. 5.) Chystám se pořádat párty s názvem: vstup v tom, co bych si na sebe nikdy nevzal. PŘÍBĚH ***** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to moc smutné téma a kdo neprožil ztrátu někoho opravdu moc blízkého a to už vůbec nemluvím o ztrátě dítěte, tak bude možná i těžko chápat některé zvláštní projevy smutku, které jsme mohli vidět. Každý se s tím v tomto dramatu vyrovnával trochu jinak a mně osobně zaujal bratr Bennetta, který použil nejtypičtější slova v takových situacích, jako "hrozně se mi po něm stýská" a nebo "už nikdy nebudu mít tu možnost mu to říct" která mně byla ale nejbližší. Tentokrát jsem se také víc zaměřila na postavu Carey, která byla moc sympatická, než na hlavní postavy Pierce a Susan i když jim také nelze nic vytknout. Kdyby ten konec nebyl až tak příliš nereálný, tak bych šla s hodnocením určitě výš. Takhle je to jen lepší trojka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se syn Kevina Bacona stane nepohodlným v očích skupinky mladých výrostků, oholí si hlavu a začne leštit bouchačku, když se syn Joaquina Phoenixe ocitne pod koly auta, uzavře se do sebe a než zjistí, že právníkem případu je samotný pachatel, téměř se utrápí k smrti. Když přijde o syna Pierce Brosnan, půjde na to zase krapet jinak. Další variace na téma ztráta dítěte špatná určitě není, je to tak trochu do „hezké podoby“ obroušená záležitost, která záhy po závěrečné stmívačce zapadne do škatulky filmů, které vámi projdou a neublíží!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě tenhle film nějak obzvlášť zklamal, protože co se týče tématu, tak vše bylo uděláno/natočeno dobře, herci byli sympatičtí a uvěřitelní (speciálně Carey Mulligan) ale co mě naštvalo a proč dávám o něco nižší hodnocení, je nedořešená linie se Zoë Kravitz. Když už do filmu dosadíte takový zajímavý charakter, který má něco za sebou, tak je snad necháte alespoň povyprávět, co přesně mají za sebou a proč se chovají tak, jak se chovají, ne jim nedat šanci... Nechci tuctový happy end, to fakt ne, ale spíše jsem celou dobu čekal na nějaké ukončení jejího příběhu a tím se zároveň mohl uzavřít příběh mladšího bratra… Nebýt toho, pravděpodobně bych šel po plném hodnocení. Škoda. 80 %. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s podobnými konverzačnými filmami, ale toto sa neskutočne vlieklo. Vyrovnávanie sa matky so smrťou syna išlo tiež dosť na nervy. Myslel som si, že príchodom "nevesty" - C. Mulligan to začne medzi postavami vrieť a začne to gradovať, ale opak bol pravdou. Na môj vkus dosť ukecané, rozťahané a celkovo nezáživne podané. Tri hviezdy len z lásky k Susan Sarandon. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se film moc líbil, mě totiž ničím nepřesvědčil. Postavy se chovají i přes ztrátu Bennetta místy dost podivně. Každá samozřejmě truchlí po svém. Ale třeba Susan Sarandon je tak zralá do ústavu. Pro mé potřeby je Dar dosti malým filmem, u kterého jsem jen prozkoumal zda-li mě tyhle rodinné dramata dokáží zaujmout. Zjistil jsem že nedokáží. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Křehké na povrchu, silné uvnitř. Rosein něžný monolog o své životní lásce si budu pamatovat ještě dlouho... "I knew this boy who was really wonderful to me. The first time I saw him was in freshman English. He wore a baseball hat on the first day of school and our teacher made him take it off and his hair was all pasted on top of his head. And he smiled at me while he tried to fix it. We watched each other after that. And I started to feel like I knew him. I looked at his yearbook picture so often, I knew his face by heart. Our senior year, I took piano and he had soccer so we would pass each other every day after school in the exact same spot. And it became something I looked forward to so much so that I could tell you all the days he was absent because those were the days I was disappointed. And sometimes he would look at me, sometimes he would turn away, sometimes it would be so intense that we would start looking at each other from the very beginning of the steps. And then, on the last day, he talked to me. And everything he said was exactly how I pictured it would be, and he felt the way he felt in my dreams, and I thought everything was happening exactly the way it was supposed to. And I was the happiest I’ve ever been. Happy and scared all at the same time… And I was in love with him for four years. I barely knew him but everything was exactly how I imagined it, everything was just how I pictured it... I think he was the love of my life." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná a pohled do psychiky a chování rodičů, kteří přijdou o dítě. Pierce Brosnan je na svůj věk fešák a nebýt něj, rozhodně by snímek neměl takové kvality, jaké má. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Emočně velmi silné téma, příběh rodičů tragicky zesnulého syna, který nechal na světě potomka, ale bude o něj rodina stát..?! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Už od počátku smutné drama, chápu, že se postavy musí s tragédií vyrovnat každý po svém, ale já osobně jsem čekala, kdy už to postava Pierce Brosnana nevydrží a půjde Susan Sarandon utopit. Jinak jde o docela slušné drama s dobrými hereckými výkony. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smrť dieťaťa je to najhoršie čo sa môže rodičovi stať. Silný námet teda tejto dráme rozhodne nechýba. Navyše snímok so vzniknutou tragickou situáciou umne narába, pričom toto bremeno rodinnej tragédie všetci jej členovia prežívajú inak, čo je len dobre, pretože takto má divák možnosť sledovať celú tú smutnú situáciu z viacerých strán. Paradoxne najslabším článkom snímku sú najväčšie filmové hviezdy - postavy Brosnana a Saradonovej. Brosnan ešte ušiel, ale postava S. Sarandon mi išla teda riadne na nervy. Najväčšími ťahúňmi sú tu mladí, hlavne brat a priateľka mŕtveho syna. Koniec sa už ale žiaľ trocha vymkol mojim predstavám, na môj vkus umelo vykonštruované s cieľom po pocitovej stránke čo najviac zapôsobiť na diváka. Autorka sa mala radšej držať reality. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasický dramatický príbeh, ktorý je chvíľami príjemne civilne realistický, miestami zase (pri konci) prehnane dojímavý. Ale stále v rámci dobrého vkusu. Poteší, že sa odohráva v rodine vyššej strednej vrstvy, takže sa nesnaží byť silou mocou umelecký tým, že sa odohráva "na pokraji spoločnosti", pretože aj takýto ľudia majú problémy. Film zrážajú klišé scény typu dve postavy rozprávajú o tretej, ktorá je náhodou za rohom, jedna z nich povie on jej niečo negatívne, tá to započuje, potom ju zbadajú a ona urazená odíde. Nie je to oscarová dráma, na to je málo vyhrotená a dejovo bez výrazných zvratov, zato s hereckými hviezdami, ktoré si radi zahrajú v snímke, o ktorej sa drvivá väčšina diváctva nikdy nedozvie, ale je pre ich naplnenie práce omnoho výživnejšia ako snímky, z ktorých si ich možno pamätáme viac. Tak ma napadlo, že tí mladí vrátane Mulligan sa musia cítiť pri Sarandonke a Brosnanovi ako nejaký 18 ročný kvalifikant na Wimbledone, ktorý dostane do prvého kola Federera na centrálny dvorec a ten mu po zápase povie pár povzbudivých slov. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Námět jako stvořený pro výborné emotivní drama s přehlídkou těch nejlepších výkonů. I přes pomalejší prostředek všechno fungovalo bez větších zádrhelů. Nejedná se o neokoukané téma, ale debutující Shana Feste si s ním poradila skvěle. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Úprimne som z filmu ostal trochu sklamaný. Nechcem tvrdiť, že by išlo o zlý filmový počin, ale nejako ružovo by som to tiež nevidel. Film je miestami jemne melodramatický a má veľa momentov, kde si človek hovorí, že skutočne idú len udierať na city. Ale na druhú stranu je tu zase aj dosť momentov, kde som si povedal, že to tie city vie vyvolať tým správnym spôsobom. Nemal som rád Grace a jej myšlienky, že trpí sama a všetci sú proti nej, Ostatné postavy sú celkom okey, ale nie je tam momentka, kde by človek skutočne chcel týchto ľudí nejako viac spoznať. Najzaujímavejšou bola Carey Mulligan a situácia, ktorou si musela prejsť, no nič tu pre mňa nehovorí, aby som si ten film pozrel znovu. Celkovo je to taký lepší okey film s dobrými hercami a dobrými momentkami, ale rovnako aj film, kde mnoho scénok bolo trošku melodramatických. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Reklama