Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechť Vaše dítě splyne s přírodou. Ať vidí to nádherné spojení života se smrtí..... Představte si, že vám tragicky zemře 18tiletý syn a jednoho dne přijde jeho přítelkyně, že je těhotná a nemá kde být. Trápí vás vzpomínky, brečíte, hledáte odpovědi. Ale ze všeho nejvíc potřebujete čas k vyřešení mnoha problémů.... K tomuto filmu můžete utéct od svých depresí. Neudělá váš život snadnější, ale možná lepší. A zjistíte, že lepší než zacinkat zvonečkem je se vybrečet! V tomhle filmu totiž dlouho nemá nikdo dobrou náladu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád nahlédnu do životních ,,sraček“ cizích lidí. 2.) Depresivní filmy potřebuju k životu jako sůl. 3.) Zajímá mě, jak to ti herci dělají, že brečí a nesmrkají? 4.) Dlouho jsem si nepobrečel. 5.) Chystám se pořádat párty s názvem: vstup v tom, co bych si na sebe nikdy nevzal. PŘÍBĚH ***** ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o emocionálnu drámu, kde emócie vyšumia do prázdna, herci to prudko nezvládajú (keď sa rozreval Brosnan, tak mi z toho bolo smiešne) a nuda sa valí z každého záberu. Nereálnosť celého príbehu podčiarkuje samotný úvod, keď chalan dostane úžasný nápad, zastať v noci autom v strede križovatky, aby babe vyznal lásku... Tí dnešní scenáristi sa už ani nesnažia rozmýšľať, len aby všetko bolo čo najjednoduchšie. Aj to prichádzajúce auto asi priletelo z vesmíru, keďže žiadne blížiace sa svetlá, rovno tresk z ničoho nič. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Bože, ten film šel do kopru hned na začátku. Ačkoliv je dvakrát varován, že stojí v noci uprostřed jízdního pruhu, stejně mu to nějak nedoházelo. Následná očekávaná událost mě tudíž vůbec nepřekvapila, ale naopak vyvolala lehký úsměv....a máš to, ty blbečku. Nemám rád filmy, které se začnou odvíjet od nesmyslné a přiblblé situace, která je uměle vyvolaná scénářem....režisér Shana Feste si mohl vymyslet jinou situaci. V dalších okamžicích už pak ve mě nářek a chování rodičů nevyvolával žádné emoce ani city a film mě začal docela nudit. Jsem strašně rád, že Bennetta ( Aaron Johnson ) zabil takový nádherný vesnický buran....já měl zelenou, zažaluji vás !! Opravdu film o ničem...a nehledě na to, že při dalších záběrech není na té osudové křižovatce vůbec žádný semafor vidět. Jo a ještě bych chtěl Bennetta nominovat na Darwinovu cenu za nesmyslnou smrt. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se syn Kevina Bacona stane nepohodlným v očích skupinky mladých výrostků, oholí si hlavu a začne leštit bouchačku, když se syn Joaquina Phoenixe ocitne pod koly auta, uzavře se do sebe a než zjistí, že právníkem případu je samotný pachatel, téměř se utrápí k smrti. Když přijde o syna Pierce Brosnan, půjde na to zase krapet jinak. Další variace na téma ztráta dítěte špatná určitě není, je to tak trochu do „hezké podoby“ obroušená záležitost, která záhy po závěrečné stmívačce zapadne do škatulky filmů, které vámi projdou a neublíží!! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tragická událost v rodině a jak to následně poznamená všechny její členy. Nepřijde mi to zrovna nějak originální, takových filmů je už celá řada a "Dar" z této řady rozhodně nijak nevyčnívá. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale mě to ničím zvlášť neupoutalo. Snad jsem jen zaregistroval solidní projev mladé Carey Mulligan, kterou jsem do této chvíle příliš neznal. Sarandonová zahrála přesně to co měla, ale Brosnan mi ve své roli nějak neseděl. Takže tři hvězdičky jsou přiměřené hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama