Reklama

Reklama

Všichni ostatní

(festivalový název)
  • Německo Alle Anderen (více)

Obsahy(1)

Gitti a Chris jsou na první pohled nesourodý pár, panuje ale mezi nimi zřetelné porozumění. A i když jejich společná dovolená na Sardinii zavdá nejeden moment k rozchodu, dává režisérka Maren Adeová jasně najevo, proč jsou oba mladí lidé stále spolu. Snímek zvládá stejně dobře momenty společenské trapnosti, partnerské otevřenosti i nepřenositelného porozumění, jaké může proběhnout jen mezi opravdu blízkými lidmi. Hrdiny staví do situací nedospělých naschválů, ale i upřímné touhy po vzájemné blízkosti. Poté, co se pár setká s přinejmenším navenek spokojenější i úspěšnější dvojicí, nejistota graduje a celkové neuspokojení ze života se ještě více promítne do vztahu, který by měl přinášet radost. Tragikomičnost zde není žánrovou volbou, ale odrazem stavu partnerského soužití, které film přibližuje s mimořádnou citlivostí, i když své postavy neváhá ukazovat zcela obnažené. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

pm 

všechny recenze uživatele

Čtyři mně nepříjemní herci v německém artu. Ve chvíli, kdy se z rádia ozvalo "Ich hab dich lieb", na zlomek vteřiny jsem nevěděla, zda nejde o nadsázku, ale nakonec se to proměnilo v emočně pravdivou scénu. Zcela určitě prožitá realita, ale když tak nad tím přemýšlím, raději bych celý den poslouchala Herberta Grönemeyera, který tedy vážně není moje krevní skupina, ale asi je upřímný, než bych se znova mučila dvě hodiny detailními záběry trapného páru. Ale už možná chápu, proč je Birgit Minichmayrová doma a v Německu ceněná herečka. Nikdy více. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočená realita jednoho vztahu. Na první pohled by se mohlo zdát, že ti dva nemohou spolu být ani náhodou. Ale je mezi nimi něco, co někteří z nás možná ani nepoznají.... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu mohl. I když ten film skoro o ničem není, něčem závažném nebo dramatickém, a většinu času si jen on a ona povídají, hádají, milují, žijí spolu, tak mě to bavilo a věřil jsem jim to. 85 % ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama