Můj milý, můj drahý

Komedie / Drama

USA, 2009, 108 min

Mark Isham

• Houdini

Zlatý Medvěd - výběr(7.6.2009)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,479,538Tržby Celosvetovo $2,484,006(14.12.2009)

Niet nad poctivú oddychovku v romanticko-humornom ladení. Nedával som veľké nádeje, že v tomto hereckom zoskupení sa niečoho podobného dočkám, ale Renée konečne ukázala okrem svojho cukríkového ksichtíku aj trošku hereckej kreativity. A keď prišiel na scénu Bud (Nick Stahl) tak bol svojou filmovou sestrou predstavený so slovami, že toho veľa nenahovorí a ja som si hneď povedal: chvalabohu! Na moje prekvapenie bola však práve jeho vedľajšia rolička to najpozitívnejšie z celého hereckého zloženia. Že ide vlastne o klasický road-movie som si uvedomil až časom. Režisér šikovne strieda príťažlivé lokácie, príbeh je tak plný nenudiacich situácií a momentov. Občas síce príde sklz a film sa na chvíľku ocitne v klasickom melodramatickom zovrtí, z ktorého ho ale včas vykliešti vkusná atmosféra päťdesiatych rokov, príjemná hudba, či šťavnaté dialógy. Len škoda nevyužitého humorného potenciálu. Niektoré scény si ho priam žiadali, a ja tiež. 80%.(22.12.2009)

Pro mě nečekané a velice příjemné překvapení, v Americe se zase povedl jeden film o něčem a trošku nějak jinak!!! Krom Renée, o které si pomalu, ale jistě začínám myslet, že je dobrá herečka (nejen "šklebilka"), mě zaujal v roli jejího mladšího syna http://www.csfd.cz/herec/36845-lerman-logan/.(20.11.2009)

,,Ať už se v našich životech stane cokoli, musíme si udržet určitý standart. Nemějte strach chlapci, najdu vám nového tátu!“..... Píše se rok 1953 a R.Zellweger jako správná emancipovaná dáma, která má své priority, chce otci jejich dvou synů udělit lekci. I kdyby je to mělo stát život! René je skvělá a také příběh, plný uštěpačných poznámek a hledání nového manžela/otce, je zábavný. Strávit 108 minut s rodinou Duvereaux je rozumná záležitost. Myslím, že bych chtěl být součástí onoho šíleného příběhu. A to mi stačí. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ *(9.3.2010)

Průměrná road movie s nadprůměrnou Renée Zellweger. Nic víc, nic míň - 55%.(10.1.2010)

Kto iný v popredí retro ladených komédií ako Renée Zellweger, ktorá má na to face a svojský retro šarm. "My one and only" je veľmi príjemná romanticko-melancholicko-milá komédia a rodinný film čo odsýpa svižným tempom, dej je servírovaný priamo, príťažlivo, niekoľko krát sa prestriedajú "vážne" a "menej vážne" pasáže, humorné dialógy. Bavila som sa.(19.4.2010)

3,5*/5 Príjemná oddychovka, miestami prekvapujúco inteligentná a vtipná, inokedy "len tak si plynúca". Renée síce permanentne vyzerá, akoby mala v ústach kyslý citrón, no práve do takýchto rolí sa hodí najviac. Sympatická lightová jednohubka...(15.4.2010)

Vždy je škoda, keď sa dobré filmy nepropagujú dostatočne. Tu je to však i záhadou vzhľadom na herecké obsadenie a zaujímavý obsah.(27.11.2009)

Renée mě ani zde nezklamala. Její sympatická tvář a ztvárnění role filmu pomohlo, ale nebylo to jen o ní. Děj dokáže zaujmout svou lehce komediálně laděnou stránkou z 50. let i proto, že tvůrci se drželi celou dobu při zemi.(30.8.2010)

Žánr komedie ? Ale kdepak ... My One and Only je povedené drama se skvělým hereckým obsazením a parádní atmosférou 50tých let. Renée Zellweger mi konečně dokazuje, že je výborná herečka.(14.12.2009)

"Jediné, co potřebuješ vědět o ženách je, že nikdy nemají tu správnou teplotu." Škleb Renée Zellweger a neškodná komedie, která je trochu nemastná a neslaná. Bohužel, je to jen oddychovka, která pobaví, ale po skončení ve vás nic nezanechá.(10.4.2010)

• Jara.Cimrman.jr

K ženám, které jsou moc dobré pro práci, mám poněkud odtažitý vztah a přes práh mého domu se nedostanou ani za použití rafinovaných fint. Přesto mne Renée Zellweger asi dvacet minut okouzlovala svou bezstarostnou pitomostí, ale postupně se veškerá radost vytratila a nakonec mi dalo dost práce pronudit se až k závěrečným titulkům.(27.12.2011)

Překvapivě svěží a příjemná road movie, ve které se málo cestuje, vážné věci nejsou zase až vážné a ty vtipné nejsou zase až tak vtipné. Ale než si to všechno uvědomíte, je po všem a zjistíte, že to bylo vlastně fajn.(10.12.2010)

V tomto filmu je vidět, jak Renée od dob dob "Deníků" zestárla. Retro svou atmosférou trochu připomíná Pravidla moštárny či Chyť mě, když to dokážeš. Překvapivě malá rola pro Bacona a o to větší pro Logana Lermana i jeho staršího brášku Robbieho, který "nikdy nebude v rodině hlavou rodiny".(3.10.2010)

Už úvodní titulky správně naladí na retro styl a velice příjemná road movie, kterou psal sám život, může začít. Renée Zellweger v roli Ann, která si sbalí poté co přistihla in flagranti svého manžela (Kevin Bacon) svoje saky paky a vydá se na cestu, je výborná. Stejně tak Logan Lerman v roli jejího syna George Devereaux a budoucího herce George Hamiltona, který vše vypráví, podává přesvědčivý výkon. A tak z cesty za hledáním nového manžela se stane cesta vedoucí k poznání sebe sama a potřeb svých synů...(27.11.2010)

Tohtoročná najpríjemnejšia alternatíva každoročne sa opakujúceho vianočného tv programu. Aspoň ja som počas týchto Vianoc nič pohodovejšie nevidel.(1.1.2010)

Hodnotenie - 75%(4.10.2010)

Popravdě mi to moc jako komedie nepřišlo ( i když tam pár vtipných scén bylo). Spíš bych řekla, že to je rodinné drama střižený s road movie. Ale jinak nemám příliš co vytknout. Herecké výkony výborné (tak jako ostatním se mi velmi líbil Logan Lerman v roli mladšího syna), příjemná atmosféra 60. let a skvělá hudba.(3.12.2009)

Cestovatelské, rodinné, smutné i úsměvné × klišé. Taková rodinná road movie. O rozpadlém manželství, vztazích, ženách a mužích, o sňatcích, o penězích, synech, snech, mateřství, naslouchání, obětování se. Nejvíce byl ukázán asi problém mateřství a naslouchání vlastním dětem, řešení si vlastních problémů. Trochu mi vadila teenagerovská přehnaná reakce na to, že matka si dělá stále co chce po svém a hlavně ten útěk po facce. Ono je to vlastně ve skoro každé rodině, ale už o tom asi moc přemýšlím. Konec happyendovský. Film pohodový, pro některé nic neříkající, pro některé smutný. Hezká hudba..(10.12.2009)

<< předchozí 1 2 3