Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se odehrává v 50. letech, kdy Ann Devereaux (Renée Zellweger) opouští svého muže Dana (Kevin Bacon), vezme své náctileté syny a vydává se na cestu, aby našla bohatšího muže a lepší život. Bohužel už to nejde tak lehce jako před 20 lety, kdy všechny okouzlovala svým mládím a jiskrou. (j.o.j.o.)

Recenze (97)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Ať už se v našich životech stane cokoli, musíme si udržet určitý standart. Nemějte strach chlapci, najdu vám nového tátu!“..... Píše se rok 1953 a R.Zellweger jako správná emancipovaná dáma, která má své priority, chce otci jejich dvou synů udělit lekci. I kdyby je to mělo stát život! René je skvělá a také příběh, plný uštěpačných poznámek a hledání nového manžela/otce, je zábavný. Strávit 108 minut s rodinou Duvereaux je rozumná záležitost. Myslím, že bych chtěl být součástí onoho šíleného příběhu. A to mi stačí. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

K ženám, které jsou moc dobré pro práci, mám poněkud odtažitý vztah a přes práh mého domu se nedostanou ani za použití rafinovaných fint. Přesto mne Renée Zellweger asi dvacet minut okouzlovala svou bezstarostnou pitomostí, ale postupně se veškerá radost vytratila a nakonec mi dalo dost práce pronudit se až k závěrečným titulkům. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První záběr, první pohled Renée a první šok. Dobře vím, že existuje nemalá skupina filmových diváků, kteří tuhle herečku zrovna nemusí a mají tendenci ji považovat za nešťastnou kombinaci špatných genů, mizerné rodičovské výchovy a nezvladatelné touhy po mediálním úspěchu. Osobně patřím k té druhé části, která pro změnu oceňuje osobitost, zvláštní půvab a nemalou dávku hereckého talentu. Tady najednou jako by ale Renée ztratila šmrnc, nafoukla se v obličeji coby žába při obraně před predátorem a jako by o pár let zestárla. Což je nemilé zjištění v momentě, kdy si uvědomíte, že vás od jejího data narození dělí jen několik měsíců. Už jsem se chtěl v zrcadle kontrolovat, kolik mi přibylo šedin a stařeckých skvrn, když jsem zjistil, že Zellwegerová pouze podlehla témuž pokušení, které zmršilo vizáž Daryl Hannah nebo Lary Flynn Boylové a co tak zviditelnilo Michaela Jacksona. Tedy touze po dokonalosti prostřednictvím péče plastických chirurgů. Na Renée přitom tahle klasicky střižená romantická komedie o touze po novém partnerovi logicky stojí, takže jejím našpuleným rtíkům a úsměvu přezrálého diblíka zaručeně neuniknete. Z postojů její hrdinky, která si neumí představit jinou kariéru, než je postavení profesionální manželky, a která smysl života nachází v péči o své děti, by feministky nejspíš radost neměly. Kvalitou zpracování je to lehounce nadprůměrné, ale jinak zcela běžné hollywoodské spotřební zboží, které vzhledem k cílové divácké skupině zaměřené na vrstevníky Zellwegerové je poněkud kultivovanější a usedlejší, než bývá zvykem v komediích zaměřených na teenagery. Celkový dojem: 60 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niet nad poctivú oddychovku v romanticko-humornom ladení. Nedával som veľké nádeje, že v tomto hereckom zoskupení sa niečoho podobného dočkám, ale Renée konečne ukázala okrem svojho cukríkového ksichtíku aj trošku hereckej kreativity. A keď prišiel na scénu Bud (Nick Stahl) tak bol svojou filmovou sestrou predstavený so slovami, že toho veľa nenahovorí a ja som si hneď povedal: chvalabohu! Na moje prekvapenie bola však práve jeho vedľajšia rolička to najpozitívnejšie z celého hereckého zloženia. Že ide vlastne o klasický road-movie som si uvedomil až časom. Režisér šikovne strieda príťažlivé lokácie, príbeh je tak plný nenudiacich situácií a momentov. Občas síce príde sklz a film sa na chvíľku ocitne v klasickom melodramatickom zovrtí, z ktorého ho ale včas vykliešti vkusná atmosféra päťdesiatych rokov, príjemná hudba, či šťavnaté dialógy. Len škoda nevyužitého humorného potenciálu. Niektoré scény si ho priam žiadali, a ja tiež. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tohle byl podle mě jeden z příběhů k zamyšlení, než aby se člověk vyloženě nějak zasmál. Renča si tady zahrála roli ženy, matky dvou odrostlých synů, o které se snaží postarat. Jenže ona holka neví, co skutečná práce je a snaží se hlavně znovu výhodně provdat a zajistit tak rodině příjem. V průběhu filmu jsem ji docela litovala jaký měla pech. Z tváře je jí dokonale možné přečíst pocity naděje, hořkosti anebo vzdoru poprat se s osudem, který se snaží hrdě nést se vztyčenou hlavou a svým typickým, že "vše se brzy změní". Nicméně jsem ráda, že nežiju v padesátých letech. Dnes můžu u baru naštěstí chlapa oslovit a zeptat se jak se má, aniž bych se musela obávat, že mě zatknou za provozování nejstaršího řemesla. Miluju ten dabing Martiny Hudečkové a přiznám se, že stejně jako třeba u Funése, tak i u René netoužím slyšet originál. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr, který bohužel zavrtává mezi tuctové a průměrné filmy unylá délka a tempo. Když už si myslíte, že je konec, zjistíte, že jste teprve v půlce. Nechápu proč, protože dějově je to opravdu originální film, nepostřehla jsem jediné klišé. Mimo to je retro atmosféra příjemná a Zellweger se předvedla. Příběh ženy, která si postupem času uvědomuje, že život na úrovni po boku bohatého chlápka není důležitější, než její synové, se jen tak nevidí. Skoro po celou dobu mi vstávaly vlasy hrůzou, jak jsem se obávala, že přijde konec ve stylu "hele beru všechno zpátky, chci se k tobě vrátit", ale vyklubalo se to opravdu příjemně a nepředvídatelně. Pro mě určitě. Vůbec by ale neškodilo osekat pár scén, jedna hodina a půl by stačila bohatě. Takhle jen tři lepší hvězdičky. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Kto iný v popredí retro ladených komédií ako Renée Zellweger, ktorá má na to face a svojský retro šarm. "My one and only" je veľmi príjemná romanticko-melancholicko-milá komédia a rodinný film čo odsýpa svižným tempom, dej je servírovaný priamo, príťažlivo, niekoľko krát sa prestriedajú "vážne" a "menej vážne" pasáže, humorné dialógy. Bavila som sa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ešte snáď v žiadnom filme ma tak neočarila atmosféra 50.rokov ako tu. Konečne film, kde nešetrili na kostýmoch, kuliasách a predovšetkým na autách. Príbeh ma však veľmi neoslovil. Pripadal mi veľmi orezaný a myslím že pár scén vystrihli. Napríklad zbytočne sa rozvíjajúci vzťah medzi hlavnou predstaviteľkou a Budom. Čakal som od toho vzťahu viac. Soundtrack nebol vôbec zlý, dokonca niektoré songy boli skvelé, ale málo využité a zneli len veľmi krátko. Kevin Bacon a Renée Zellweger tomu filmu dodali aspoň nadpriemerné herecké výkony a možno aj to film nakoplo do tých správnych otáčok a mne nedovolilo sa nudiť. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie ? Ale kdepak ... My One and Only je povedené drama se skvělým hereckým obsazením a parádní atmosférou 50tých let. Renée Zellweger mi konečně dokazuje, že je výborná herečka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je vidět, jak Renée od dob dob "Deníků" zestárla. Retro svou atmosférou trochu připomíná Pravidla moštárny či Chyť mě, když to dokážeš. Překvapivě malá rola pro Bacona a o to větší pro Logana Lermana i jeho staršího brášku Robbieho, který "nikdy nebude v rodině hlavou rodiny". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ničím překvapivý ani originální, ale přesto příjemný rodinný snímek, o poněkud cynické matce a jejích synech na cestě za lepším životem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Príjemná oddychovka, miestami prekvapujúco inteligentná a vtipná, inokedy "len tak si plynúca". Renée síce permanentne vyzerá, akoby mala v ústach kyslý citrón, no práve do takýchto rolí sa hodí najviac. Sympatická lightová jednohubka... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pointa film je vysledovatelná už v půlce, za kterou pak zákonitě začnou peripetie s hledáním zabezpečení nudit, zvlášť když se do nich přimíchá tolik patosu, že už je to skoro neusledovatelné. /24. 3. 14./ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se z toho nakonec vyklubal docela pohodový film,což jsem podle popisu ani nečekal.Příběh o typické ženě v domácnosti z 50. let mi připomněl seriál Mad Men,Renée Zellweger zahrála svoji roli výborně,věřil jsem jí každé slovo a musím vyzvednout i obsazení,prakticky v každé vedlejší roli jsem našel hodně známý obličej.V tomto snímku chybí jakákoli akce,jen tak tiše plyne,ale nevleče se,vytváří příjemnou atmosféru a celkově se mi líbil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Renée Zellweger, podváděná svým manželem Kevinem Baconem, hledá nového partnera pro sebe a otce pro své syny. Nicméně si neuvědomuje, že léta už se na ní začínají podepisovat a proto nehodlá měnit nic ze svých vysokých nároků, tudíž se často dostává do prekérních situací. Poměrně svěž komediální drama, s dobovým hudebním doprovodem a slušným hereckým obsazením, kterému ani tak nedominují Renée a Kevin Bacon , jako spíš jejich syn v podání Logana Lermana. Příjemné překvapení. 70% ()

Reklama

Reklama