Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Morton, mladá psychiatrička, se stará o Dorothy Mills, čtrnáctiletou dívku bydlící v malé irské vesničce. Jane zjišťuje, že dívenka trpí na stav zvaný „osobnost mnoha“ (rozdvojená osobnost). Dorothy začíná promlouvat hlasem zemřelého Janenina syna.... (LIVINGDEAD)

Recenze (33)

Fr 

všechny recenze uživatele

Jaký je skutečný problém s Dorothy? ,,To je stará historie….. Místní historie“..... Představte si ostrov, kde lidé žijí zdravím a čistým životem, páč je chrání víra. Jste psycholog a máte na pozorování holku, jenž má víc osobností (což je zajímavý). Venku chčije a chčije a místní lidé (takové panoptikum, které by mělo zůstat izolované) se chovají podivně, tajemně mluví, nebo mlčí a čumí (což je hnusný). A pátráte a pátráte, až vám začne hrabat a na konci nemáte být šokováni vy, ale diváci. A to dvakrát! Film chce šokovat, ale nedaří se mu to. Nemůže za to Dorothy, ani vy, ale rejža. Dovedu si představit, že zručnější řemeslník by to na 4* hravě vytáhl. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju na malém ostrůvku uprostřed rybníka. 2.) Přitahují mě nevysvětlitelné věci. 3.) Taky mě bude zajímat, proč představitelka Dorothy (Jenn Murray) není uvedena v hercích. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě velký ANO. Velice zajímavej počin. Psychiatrička Jane Morton se dozví o případu Dorothy Mills kterej jí natolik zaujme, že se rozhodne na ostrov na kterým Dorothy žije vydat. Hned po příjezdu má na ostrově Jane nehodu a skončí i s autem ve vodě. Naštěstí přežije. Ani její další setrvávání na ostrově však není pozitivního rázu. Ostrované jí nevidí zrovna rádi a dávají jí to všemožnými způsoby jasně najevo. Ani to Jane neodradí a začne se postupně s Dorothy setkávat. Čím více Jane Dorothy poznává tím více se začíná odkrývat pravda o Dorothy i o místních obyvatelích. Víc už prozrazovat nebudu. Na to, že jde o film z roku 2008 má tady film jen 293 hodnocení což je celkem málo a určitě by si zasloužil daleko větší pozornost. Na druhou stranu podle procent si na tom snímek nestojí zase tak špatně. I přesto si troufnu ale tvrdit, že snímek nemusí sednout každýmu. Příkladem je hororový kolega EvilPhoEniX kterýmu očividně tenhle film absolutně nesedl. Mě třeba právě naopak. Za mě to jsou velmi silný 4hvězdy. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dorothy Mills mi v mnohých ohľadoch pripomenula o 11 rokov starší, podobne ladený nórsky Island of Darkness. Hlavnou hrdinkou je tu taktiež emancipovaná žena (a obeťou bezbranné dievča), prichádzajúca na zlovestný ostrov, obývaný komunitou náboženských fanatikov, ukrývajúcich akési zlovestné tajomstvo. A hoci je Dorothy obohatená o duchárske prvky či postavu, trpiacu syndrómom mnohonásobne rozpoltenej osobnosti, spomínaný Island of Darkness bol predsa len pôsobivejším a mrazivejším počinom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten začátek a atmosféra jsou dobré, hlavně proto, že Jenn Murray je skvělá herečka a prostředí ke skutečně zajímavé. Jenže jak příběh roste a směřuje ke svému závěru, je to v podstatě na zívnutí, a to docela znuděné. Ta pointa není zlá, ale máte pocit, že jste ji viděli minimálně desetkrát. Přeplácané a v tomhle případě je to ke škodě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené psycho, o kterém je nejlepší nic nevědět. Už zdejší obsah prozrazuje příliš, vlastně jeden z hlavních motivů, k němuž se divák postupně dobere, a tak jsem rád, že obsahy před filmy nečtu. Psychologické mysteriózní drama je nejen o dívce Dorothy, ale především o psychiatričce Jane Van Doppové, která přijíždí na ostrov, kde sídlí uzavřená komunita. Dorothy totiž ublížila při hlídání cizímu dítěti a rodiče se rozhodli to řešit. Komunitu vede tak trochu fanatický kněz vidící za každým rohem Boha, jeho chování i ostatních ale odpovídá spíše pohanské sektě. Dorothy se svojí urputností samozřejmě řítí do obrovského nebezpečí, ale věří, že všemu přijde na kloub. Výborná hudba provází krásné záběry ostrova (mohlo jich být více). Už když Jane přijíždí na trajektu na ostrov, je cítit ve vzduchu podivné napětí a neklid neopustí film až do mrazivého konce. Nedoporučoval bych příznivcům prvoplánových a přímých hororů, páč tohle je fakt psycho. Ne že by člověk na dané téma nic ještě podobného neviděl, ale napětí je výborné a skvělé herecké výkony představitelek Dorothy a Jane mně sedly. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v hlavním městě Irska Dublinu, dále pak ve městě Bray a u Blessingtonského jezera v okrese Wicklow a také v okrese Donegal od června až do půlky srpna 2007. (Trajektt)

Reklama

Reklama