Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je tak milé vidět, jak se američtí "umělci" snaží přiblížit klasickou literaturu assbookové generaci, aby nemusela složitě slabikovat záludnosti předviktoriánské angličtiny a potupně kopčit čtenářské deníky z internetů. A navíc takovou kůl zábavnou formou! On to totiž Jonatán původně myslel přesně takhle, když to psal, ale díky tehdejší puritánské době musel udělat pár zanedbatelných změn! Gulliver byl zjevně ve skutečnosti otylý, slizký, trapný debil, kterého osud zavál do země kýčovitých, patetických a otravných malých zmrdů. Ti jej však začali bezmezně uctívat, protože dal na držku zlému Transformerovi, který je chtěl zotročit. Díky tomu sbalil Gulliver roštěnku, která by o něj normálně neopřela ani kolo, stal se slavným a uznávaným cestopiscem. Prostě typický splněný Anglosaský sen! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snesitelnější než jsem čekal, párkrát jsem se dokonce mírně uchechtl. Ale na doporučení - byť mírné - to stejně není. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Před odpadem to zachránil jen Chris O'Dowd, který si záporáka generála střihl s chutí. Jinak se na tohle dá říct jediné - UFFF! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tuhle Gulliverovu cestu jsem se vysloveně těšil. Nešlo se netěšit. Jack Black v hlavní roli, Jason Segal, Emily Blunt, Amanda Peet a Chris O´Dowd ve vedlejších. Dokonce to i vcelku příjemně fungovalo...jenže. Jack Black se do role tak položil, že vlastně zase ztvárnil sám sebe. Obyčejnýho, posmutnělýho chlapíka, kterýho rozveselí hlavně pekelnej hard rock. To pak způsobí, že film má jeden z nejdebilnějších konců, a co víc, objevuje se v něm muzika, která mi do příběhu absolutně nesedí. Proti Jackovi nic nemám, ale tady to s tím zaníceným fanouškem rocku trošku přehnal. Může se s tím vyřádit ve Škole Ro(c)ku nebo filmu o jeho kapele Tenacious D, ale ne v příběhu, který se sám z podstaty s takovým nápadem nedokáže spojit. Jinak by to ale bylo fajn. Všichni ostatní ve vedlejších rolích totiž byly víc než jenom super. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky zprzněná směsice moderní filmové adaptace a módní teenagerské komedie plná těch nejprůhlednějších popkulturních odkazů a zvláštně nevyváženého humoru. Tahle víceméně stále ještě filmová pohádka je postavena především na charismatu Jacka Blacka a ten na vše tedy rozhodně nestačí. Není to sice zase až taková hrůza, jak by se podle místního hodnocení mohlo zdát, ale taneční ,,antiválečný" závěr inspirovaný snad Bollywoodem film sráží na kolena úplně. O povinném happyendu nemluvě... Dvě hvězdy za ty dvě adaptované části úžasné dětské knížky pana Jonathana Swifta, na tu třetí a čtvrtou už se bohužel nedostalo, stejně jako na závan těch nádherných klukovských dobrodružství, které se mi při vzpomínkách na její četbu vybavují... (o antiutopické rovině románu jsem v té době ještě neměl ani ponětí, stejně jako o něm nemají ponětí tvůrci této filmové adaptace) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘÍŠERA ! Náš zachránce!.... Baví vás ti Blackovi stále se opakující chlápci? Otylí looseři s chlupatým tělem a láskou k rocku? Co celej film pod sebe kydaj bordel, aby v závěru procitli a osvíceni ho po sobě uklidili? Tak to sedíte dobře! Jeho Gulliver tohle všechno (překvapivě) nabídne. Výsledkem je neškodný produkt s trochou humoru a romantiky, kterej není (ani moc) trapnej a děti to budou chtít (někdy) vidět znovu. Příběh totiž těží z dobrýho námětu a já se divím, že Gullivera nenapadne natočit někoho ,,normálního“. 2a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět liliputí KISSáky. 2.) Jsem sběratel materiálů o J.Blackovi a Bermudským trojúhelníku. 3.) Říkají o mě, že jsem ,,velká chlupatá příšera“ a nevím, jak toho využít. 4.) Chtěl bych být ...panenkou. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jack Black ve sračkoidní komedii, ještě o hvězdu nudnější a trapnější než byl YEAR ONE. Když už se zasmějete, tak většinou ne tomu, že by to bylo vtipný, ale tomu, jak je to dementní. JB by se měl držet výhradně jen rockových komedií. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci omylem zašlápnout nějakého liliputa, tak se v budoucnu vyhnu bermudskému trojúhelníku, abych se nepropadl někam, kde mi ukrutně naloží nejstatečnější liliputský podgenerál Edward Edwardian. Mám sice výškovou převahu asi 188 cm, ale s tímhle zuřivě zábavným týpkem se rozhodně nechci dostat do konfliktu. Kromě vynikajícího Edwarda jsem však viděl pouze lehce zábavý průměr, při kterém dostala klasika solidní nakládačku, ale z té se jistě čase vzpamatuje. Důvod pro nějakou budoucí opětovnou návštěvu Liliputánie jsem však nenalezl, protože ani Black netrdloval zase tak blízko hranice svých bavičských schopností. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já se na tento film tááááák moc těšila! A popravdě mě docela zklamal. Už jen to, jak je krátký nasvědčuje tomu, že je odfláknutý. Absolutní předkrm a nic víc. Veliká škoda, protože Jack Black je vážně číslo.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašný zlo... Sáhodlouhá trapná vata, která je skutečně zábavná jen v několika málo poměrně sofistikovaných momentech, jako je náhlé zjevení Megatrona (a fight s ním) nebo parádně pokřivená pasáž v panenkovských šatech. Jinak ale průser, kterému šílený dabing jen nasazuje korunu. JEDINÝ, kdo to ustál se ctí, je naprosto FAMÓZNÍ Chris O'Dowd, kterému se, zdá se, otevřely dveře do Hollywoodu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

A já se náhodou bavil dobře, Jack Black v komedii nikdy nezklame a stejně je to i tady, kdy celej film táhne spolu s Chrisem O'Dowdem, kterej je v záporný roli naprosto perfektní a dokáže být vtipnej, ale zároveň svojí postavu zbytečně neparoduje. Příběh sice neni nic extra a je známej, ale to jak je to adaptovaný na současnou dobu, včetně odkazů na současný filmy je super a hlavně hodně vtipný, obzvlášť, když tam Gulliver poskládává svůj brutálně vymyšlenej životní příběh z filmů, který k sobě vůbec nepasujou. Podle mě pohodová sranda, sice nic víc, ale ani nic míň. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Black, hrající po sté svérázného rockera, je obézní Godzilla v šortkách a teniskách, co bojuje s liliputím Megatronem. Slovníkem Anthonyho Burgesse, autora Mechanického pomeranče: „Než znovu lukovat tento físíz, to raději 80 minut bušit gulliverem do zdi…“ Objektivně vzato, Letterman by si zasloužil, aby nad něj nakráčel 150-metrový Jonathan Swift a pochcal ho jak Douglas rybu, ale ten kluk je v tom nevinně. Vždyť dělá komedii v časech, kdy hranice mezi rozšafnou milostí a debilní trapností prakticky neexistuje a já věřím, že cílové publikum (mládež, dobíjející si čipy do školní jídelny) nejen, že zasáhl, ale i dostatečně literárně vzdělal a anglosaské satiriky je už možno v osnovách s klidným srdcem přeskočit.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 4.8/10] | me: Je to riadna ptákovina. Opať ide o Blackovku, opäť to nesie jeho typické črty, ale tento krát je to celé rozprávkové, čím mieri viac na detské publikum. Nemôžem zaujať k tomuto filmu nejaké seriózne stanovisko, pretože Jackové filmy sú už také. Mám rád jeho humor (hoci viac orientovaný smerom k dospelému publiku) a ešte nikdy ma nesklamal. Preto aj tento krát som si to celkom užil, síce medzi to najlepšie z Blacka to nepatrí. Nevadí, žiaden problém som s tým nemal. Pohoda. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"... and you and Jack Bauer has only 24 hours to do it!" Nuda prošpikovaná narážkami na vše od Shakespeara přes Avatara až po hudební skupinu Kiss. Po traileru jsem sice žádnou kultivovanou zábavu nečekala, ale aspoň jsem doufala, že to bude sranda. Nebyla. ()

Reklama

Reklama