Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměr a opět stejné jako u Roku jedna. Co nekomedii* drží jsou neparadoxně** vedlejší postavy. Chris "IT CROWD"O' Dowd je jako arcipadouch skvělý a ten mě opravdu bavil. Osobně mě však udivuje proč Jack Black hraje stejnou postavu už asi 10 let. Osobně bych od něho čekal už něco jiného než zase rockovou nulu***. A ted k těm hvězdám> * - komedie má bavit ano, ale nečekejte řachandu ale jen dobrodružnou cestu k liliputům s nadhledem **> Jack Black mi už začíná mimo rockové komedie slušně vadit, protože vždy takový film zachraňují vedlejší postavy! *** - je také celé hodnocení. Na filmu je sice vidět plno peněz, ale třeba příběh na ostrově obrů se úplně odflákl a u liliputů se vymyslelo plno hloupých věcí (jako druhá strana co valčí, přetavení celého města na NY). Nenudil jsem se (překvapivě), ale také si nemyslím, že bych si film pustil znovu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jack Black předvedl opět svou filmovou jistotu, kterou využívá ve všech svých snímcích. Film těžko dosáhne na nějaké lepší kritiky, protože jeho kvalita není zrovna oslnivá. Závěrečné muzikálové číslo tuto skutečnost jen podtrhne. Upřímně Blacka zase nějak moc nemusím, ale například ve Škole Rocku byl vynikající. Tady je pouze průměrný. Gulliverovy cesty celkově obsahují mnohem větší potenciál než těchto 75 minut (nepočítám titulky). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt ptákovina :D.. asi jsem přehlédla to označení "rodinný" film, protože to tak fakt je. Je tam láska pro maminky, roboti pro akční synátory, princezny pro holčičky a životem zničení a neambiciózní chlapíci (jako nic pro vám pánové) pro tatínky. Já jsem byla úplně mimo jakoukoliv skupinu, takže mě to moc nebavilo.. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, že film, na který se dívám, je tak neskutečně blbý a odpudivý až hnisající, že mi je fuk nejen to, co se v něm stane a jak dopadne, ale i to, jestli ho vůbec zvládnu sledovat až do konce. U Gulliverových cest jsem to nedokázal, po půlhodině jsem usnul v dost křečovité poloze, vzbudil jsem se při závěrečných titulcích... A vůbec mi to nevadilo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)

Reklama

Reklama