Sami Benboudaoud ve svých čtrnácti letech vede šťastný a spokojený život se svojí matkou a kamarády v městečku Châlon. Pohoda vezme brzy za své, když mu matka oznámí, že získala výhodnou práci na zámořské lodi, a proto je nucena jej svěřit do péče své sestře Djamile bydlící na vyhlášené adrese Neuilly-sur- seine! Sami propadá od počátku zoufalství, s tetou se setkává poprvé v životě, rovněž s její rodinou, pedantským manželem Stanislasem de Chazelle a jeho dvěma dětmi, rebelantskou sestřenicí a politicky fanatickým bratrancem Charlesem, se kterým musí dokonce sdílet pokoj plný plakátů s pravicovými politiky a zejména jeho velkým vzorem - Nicholasem Sarkozym. Sám Charles se netají svými vysokými ambicemi - jednoho dne se chce stát prezidentem republiky a je ochoten tomu podřídit naprosto vše. Sami je zapsán na prestižní soukromou školu Saint-Exupéry, kterou navštěvují žáci z bohatých pařížských rodin, mezi nimiž Sami působí poněkud nepatřičně. Přesto i v takovém prostředí nalézá Sami spřízněnou duši, blonďatou krásku Marie, jejíž šarm mu učaruje, a kterou chce za každou cenu přesvědčit o tom, že není „lůza" z předměstí, tak jak jej a jeho soukmenovce s oblibou nazývá prezident Sarkozy. (claudel)
║Rozpočet €3milióny║Tržby Celosvetovo $22,243,482║(8.7.2010)
predators
Jiný kraj, jiný mrav. To poznává malý Sami na vlastní kůži a to doslova. Příběh je natolik rozmanitý, že jej nebudu popisovat, ale zmíním se o jeho jednoduchosti, přirozenosti a kráse. Všechny problémy, útrapy, ale i radost a láska vycházejí přímo ze života. Jakoby jej prožil sám hlavní hrdina. Ten si samozřejmě zaslouží největší obdiv a to nejen kvůli jeho až "andělskému" vzhledu, ale hlavně díky jeho přesvědčivým výkonům. Možná se mi to zdá, ale trochu jsem si připomněl dětství Milionáře z chatrče... :-) 80%(12.12.2009)
claudel
Druhý snímek "Rentrée du cinéma" jsme zvolili po Prophetovi trochu odlehčující záležitost a já osobn jsem dostal přesně to, co jsem čekal od komedie v hlavní roli se Samim Seghirim. Považuji jej za největší, nejsympatičtější a nejroztomilejší dětskou filmovou hvězdu na světě. Už v Michou d´Auber mě rozplakal svým nevinně vyhlížejícím kukučem a trpícím pod přísnými a nespravedlivými dospělými. U Neuilly je to podobné. Tentokrát musí čelit rasismu, aroganci a nadřazeností rozmazlených pravičáckých fracků ze "Sarkozyho" čtvrti. Jérémy Denisty v roli praštěného bratránka a ctitele "Maďara u kormidla" se Seghirim statečně drží krok. Jako správná komedie z prostředí středoškoláků nechybí láska, soupeření, zdrada, přátelství, omyly, trapasy a soudobá hudba, která letí. Nezbývá mi, než si postesknout, proč do české distribuce proudí ty slabší francouzské komedie a kvalitní snímky jako LOL či Neuilly jsou ignorovány.(14.9.2009)
decouble
Proti stereotypům o problémových Arabech se tady bojuje skrze stereotypy o zlých bohatých blonďácích, takže je to celkem hloupý film, vzhledem k žánru snad naštěstí ne příliš nebezpečný. Jinak je to taková obyčejná tuctová rodinná komedie. 50%.(4.7.2011)