Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná čarodějka vypráví o znovuoživlé titulní hrdince Jennifer, která i se svým otcem unikla ze zakletí ve starém dubu, když do něho uhodil blesk, a spolu se vydali na svět co nejvíce škodit lidskému plemenu, zejména pak Wallacovi, potomku muže, jenž se před bezmála třemi staletími přičinil o to, že Jennifer skončila na hranici. Zhatí mu zásnuby, ale pak se všechno změní, když sama omylem vypije čarovný nápoj lásky. Clair přitom nešetří mírně hororovými atrakcemi (např. hned úvodní scénou upálení), ale vše vzápětí zlehčuje. Neobává se ani žánrových klišé, která jsou patrná zvláště u milostných zápletek. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (26)

pepo 

všechny recenze uživatele

Musim uz zacat konecne doplnat Reneho Claira, lebo toto ma dostalo. Uz na zaciatku som si vsimol, ze na screwball komediu to ma prekvapivo krasny vizual. A bolo este lepsie. Pretoze Veronica Lake je na zozratie a skvele sa doplna so sucharom Marchom. Do toho originalny namet a vyborne vystavany scenar. Vlastne jedine, co tomu mozem vytknut je, ze to ma (na rozdiel od napr. Hawksovych kuskov) pokojnejsie tempo. Na druhej strane som mal aspon cas sa nadychnut. Super film. 10/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muži na čele s Noem, po odznení biblickej potopy nadobudli dojem, že im patrí archa. Tak vznikol patriarchát.  Opraty však v rukách tak celkom pevne samci nedržali, ženy im mocenské opraty vždy obratne narúšali. Rokmi nato v učených samčích hlavách sa zrodila čarodejníc a stríg teória, hoci racionalisti vedia, že je to len podmanivá rozprávačsky - symbolická pičózia.  Všeobecne sa ale tejto mystike medzi pospolitým ľudom uverilo a množstvo výnimočných dám, slečien, dievčat i starien potom na ohnivých hraniciach svoj život ukončilo. Pod popolom z upálenísk následne sadili sa duby, aby v ich koreňoch duch strigy zakliesnený nevystrkoval na žijúcich jedovaté zuby. Na tomto základe vznikla čarodejnícka rozprávka. A krásna Veronika Lakeová zaručuje, že aj vizuálne je to príjemná zábavka. Kedykoľvek si ju rád zopakujem, veď do podobnej čarodejnice sa i ja velice rád ždycky zamilujem. Ukázaný život v kúzlach a čaroch plieskal by jak dobrodružno-romantický bič, a mnoho mužov by si v takom spôsobe spolužitia slastne povzdychlo: I Married a Witch! ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Ty neuvěřitelně předpotopní triky byly svým způsobem až úsměvně bizarní, ale jinak tu bylo všechno špatně. Od neexistující chemie mezi ústřední dvojicí až po nefungující rádoby vtipné komické situace. Veronica Lake mi svým vzhledem připomínala naši Natašu Gollovou, ale neměla ani polovinu její roztomilosti a Fredrick March příliš charismatu také nepobral, takže mě jejich slovní výměny skoro vůbec nebavily. Asi nejslabší screwball komedie, jakou jsem kdy viděla. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako, ono to zábavné trochu je, a Veronica Lake se snaží být roztomilá, jak jen to jde. Jenže tomu chybí nějaký ucelenější koncept a vlastně i motivace. Neměli oni škodit oba? A ona chce škodit tím, že on se zamiluje, a pak se bude trápit? Není to trochu na dlouhé lokte? A ten táta také jednou čaruje jak o život, a pak si na žádné zaříkadlo nevzpomene? A ta čarodějka, láska neláska, je teda zlá a škodí lidem, nebo ne? Prostě mi to nakonec nějak nesedlo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by hollywoodska mašinéria dnešných čias, tento svižný a vtipný príbeh zvalcovala do modernej ultra-internetovo-zpútanej zdegenerovanej romance, kde by sa všetci zúčastnení oháňali tabletami, mobile fónami a trápnymi, teenage of the 21. century hláškami, ktoré žerú iba dnešní ( vyššie zmienení ) postihnutí. Dávne, originálne ( či už formálne, alebo obsahovo ) produkty, ako je tento sú už dávno zabudnuté, čo je len škoda, pretože súčasní konzumenti dostávajú len HoVnO v luxusnom balení. Vtedy to bolo opačne. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Charles Chaplin bol veľký fanúšik Reného Claira. Po pozretí tohto filmu sa vyjadril, že nepotreboval vidieť ani titulky, po dvoch minútach mu bolo jasné, že je to jeho film. (dwdb)
  • Auto, ktoré Wallace (Fredric March) šoféruje, je 1941 Cadillac Series 67. (dwdb)

Reklama

Reklama