Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná čarodějka vypráví o znovuoživlé titulní hrdince Jennifer, která i se svým otcem unikla ze zakletí ve starém dubu, když do něho uhodil blesk, a spolu se vydali na svět co nejvíce škodit lidskému plemenu, zejména pak Wallacovi, potomku muže, jenž se před bezmála třemi staletími přičinil o to, že Jennifer skončila na hranici. Zhatí mu zásnuby, ale pak se všechno změní, když sama omylem vypije čarovný nápoj lásky. Clair přitom nešetří mírně hororovými atrakcemi (např. hned úvodní scénou upálení), ale vše vzápětí zlehčuje. Neobává se ani žánrových klišé, která jsou patrná zvláště u milostných zápletek. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (26)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

K tématu romatické lehce hororové komedie jsem měl značné předsudky, film jsem si pouštěl se značnou nedůvěrou - a pak jsem viděl chlapíka, jak někdy v roce 1770 na popravišti během upalování čarodějnic prodává popcorn. A začal jsem se smát, bavit se, na konci slzet a užívat si hodně příjemnou a kraťoučkou komedii. Fredric March se snaží, ale celej film jednoznačně patří Veronice Lakeové. Už od sexy hlasu, kdy se ještě vznáší jako obláček dýmu, až po rozkošnou vizáž. Někdo to tu už píše, tu dívku si nejde nezamilovat. A já se okouzlovat nechávám rád. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by hollywoodska mašinéria dnešných čias, tento svižný a vtipný príbeh zvalcovala do modernej ultra-internetovo-zpútanej zdegenerovanej romance, kde by sa všetci zúčastnení oháňali tabletami, mobile fónami a trápnymi, teenage of the 21. century hláškami, ktoré žerú iba dnešní ( vyššie zmienení ) postihnutí. Dávne, originálne ( či už formálne, alebo obsahovo ) produkty, ako je tento sú už dávno zabudnuté, čo je len škoda, pretože súčasní konzumenti dostávajú len HoVnO v luxusnom balení. Vtedy to bolo opačne. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nedam maximalne hodnotenie, alebo ako spravne pise Oskar, zanre sa tu mixuju jedna radost, a potom divak nevie,, na co sa vlastne pozera. Zacina to dobre, carodejnickymi procesmi zrejme nejake 17. storocie, len potom temp oupadne, dailogy su miestami az slaboduche a herecke vykony krivaju. Zaver odbity a nerealny, preto horko tazko dam 70 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů, který nemá s hororem naprosto nic společného. Jinak je to překvapivě fajn vykopávka. Na začátku jsem si říkal, že je to blbost k nepřežití, ovšem s přibývající minutáží přišli nejen vtipné scény (celá svatba, vězení), spousta vtipných kouzel, ale i jemný nástin pohádky, výsměchu volebním manipulacím a nakonec krásná romance ve finále, která má přiměla zvednout hodnocení o 4 hvězdičky. A Veronica Lake byla krásná. PS: Létající auto na dobu vzniku úžasné. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Musim uz zacat konecne doplnat Reneho Claira, lebo toto ma dostalo. Uz na zaciatku som si vsimol, ze na screwball komediu to ma prekvapivo krasny vizual. A bolo este lepsie. Pretoze Veronica Lake je na zozratie a skvele sa doplna so sucharom Marchom. Do toho originalny namet a vyborne vystavany scenar. Vlastne jedine, co tomu mozem vytknut je, ze to ma (na rozdiel od napr. Hawksovych kuskov) pokojnejsie tempo. Na druhej strane som mal aspon cas sa nadychnut. Super film. 10/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy románu Thorna Smitha "The Passionate Witch". (Hans.)

Reklama

Reklama