Reklama

Reklama

Iluzionista

  • Francie L'Illusionniste (více)
Trailer 2
Francie / Velká Británie, 2010, 80 min

Režie:

Sylvain Chomet

Scénář:

Sylvain Chomet, Jacques Tati (původní scénář)
(další profese)

VOD (1)

Britsko-francouzský animovaný film vznikl na základě nerealizovaného scénáře francouzského herce a režiséra Jacquese Tatiho z roku 1956. Tati jej tehdy věnoval své nejstarší dceři a vypráví v něm příběh zestárlého iluzionisty, který putuje se svým uměním od vesnice k vesnici. Jednoho dne v zapadlé vísce narazí na mladou obdivovatelku, která opravdu věří tomu, že dokáže dělat zázraky. Toto setkání oběma změní život... Hlavní postavou filmu je animovaná postavička Tatiho v podobě Pana Hulota, který herce proslavil po celém světě. Režisérem snímku byl Sylvian Chomet, autor oceňovaného Tria z Belleville (2003). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (227)

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Trojité černočerné lógrové kafe bez cukru, mléka či jiných dochucovadel, která by jej učinila stravitelnějším. Čistá, téměř krystalická esence frustrace, deprivace a deprese, životního zmaru, ztroskotání a prohry, ovšem bez špetky poetiky a poesie. Ani úžasná animace ve stylu Tria z Belle Ville film neposouvala k pozitivním měřítkům a jeho konec už vůbec ne. Pokud se cítíte pod psa, naprosto na pokraji svých sil, dopřejte si k dokonání všeho zmaru tento film. Hlubší depka už snad ani nemůže být. Poté už následuje v dalším stupni jen kulka do hlavy nebo skok z Nuselského mostu. ()

barajda 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak někdo v dnešní době zběsilého tempa přijde a natočí něco tak tichého, intimního a přesto působivého jako je Iluzionista. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Po Triu z Belleville nám Sylvain Chomet predkladá nerealizovaný scenár legendy francúzskej kinematografie Jacquesa Tatiho. Použiť animovanú ilúziu pre majstra pantomímy považujem za odvážny a zároveň presvedčivý pokus. Pocta hercovi i remeslo animácie ide ruka v ruke a k divákovi sa dostáva vysoko kvalitný výtvarný film, ktorý má svojskú atmosférou, karikatúry postáv i priestor pre sociálne cítenie. Minimálne dialógy a menej akcie ako v predchádzajúcom Chometovom celovečeráku, má vyššie nároky na vnímanie. Napriek "nudnejším nedostatkom" považuje Iluzionistu za absolútnu filmovú lahôdku roku 2010, ktorú možno jedine odporučiť:-) 100% ()

liberator 

všechny recenze uživatele

Krásny, citlivý, vtipný filmík... dobrá pecka bola, keď vošiel animovaný iluzionista do kina a dávali tam hraný film Môj strýko s Jacquesom Tatim v hlavnej úlohe :) ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Příběh unaveného muže a naivní dívky, která je vlastně symbolem celé té mladické naivnosti. Iluzionista je příběhem o životě a ničím jiným. Je velmi pěkně zpracovaný a to, že je beze slov, z něj dělá něco víc než jen obyčejný film, kterým by asi jinak byl. Všem, kteří si libují ve filmech zaměřených na navození silné atmosféry, doporučuji. Vidět tenhle film je opravdový zážitek. ()

sybille 

všechny recenze uživatele

Začnem vyzdvihnutým spracovania ktorá ďaleko predčila moje očakávania. Film je celý čas pomerne melancholický až depresívny no ponúka úplne inú perspektívu pre animovanú tvorbu. Pointa len podčiarkuje celkovú atmosféru deju, dezilúzia iluzionistu je na svete... tento film treba v sebe nechať doznieť, kto čaká rozprávku z happy endom ani nezapínajte ...90% ()

flu 

všechny recenze uživatele

Miluji starosvětský způsob, kterým Sylvain Chomet dokáže vyprávět tyhle své lehce posmutnělé příběhy (co si budeme povídat, ono ani to Trio z Belleville nebyla žádná řachanda a dost často se brnkalo na melancholickou strunku). A už teď se těším, s čím příjde příště. ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Chomet a Tati se liší v jedné zásadní věci: Chomet je karikaturista. A Tati je mistr dlouhých scén. Myslím, že toto spojení nebylo šťastné. V podstatě jde o slepé prodlužování bezvýznamných scén, kdy roztomilá animace spíš uškodila než pomohla, doprovázených stále dokola dvěma jednoduchými iritujícími skladbičkami na klavír. Výsledek se zdá být dvakrát delší než je, a příběh vyzní absolutně do ztracena. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Nádherný animovaný snímek plný emocí, který nepotřebuje žádné zbytečné dialogy. Tklivá atmosféra táhnoucí se od začátku do konce, doplněná skvělým hudebním doprovodem. To je Chomet, jak ho mám rád. ()

JINAPSIDAL 

všechny recenze uživatele

Film ktorý vo mne zobudil nádej že animovaný film robený klasickou ručne kreslenou animáciou može byt stále úspešný aj v dnešnom 3d svete .Úžasný rozprávkový zážitok s perfektne zvládnutým pohybom postáv ,výtvarnosťou, mimikou tvárí,krásnymi pozadiami a príbehom ktorý chytí za srdce. ()

mty 

všechny recenze uživatele

Ty hvězdy hlavně za úžasnou animaci, která dokázala vystihnout atmosféru. Na samotném příběhu je bohužel znát, že vznikal v 50. letech - je to docela tuctové melodrama. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinu jsem byl nadšen - skvostná animace, příjemná nostalgie a působivá melancholie - pět hvězd bylo jasných. Po první hodině jsem ale šel o hvězdičku dolů a nakonec hodnocení spadlo na "pouhé" tři. Důvodem je děj - Tatiho scénář by možná v hraném filmu pozornost diváka udržel, ale tady to prostě nefunguje, když si smysly zvyknou na nádhernou animaci a mozek se zaměří na děj, je to zdlouhavé a místy až nudné, ve druhé půlce jen několik gagů pospojovaných jakýmis takýmis oslími můstky. Čekal jsem víc. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Úžasná animace á la Broken Sword, stejně tak hudba a atmosféra. Příběh není natolik silný, aby táhl celý film, ale ta poetika ano. Proto 4*. ()

exoomer 

všechny recenze uživatele

Skoda obcasnych pocitacovych animacii, ktore sa tam nehodili tak isto ako zvuky, ktore vydavali postavicky, miestami aj slabe dialogy. To mi naozaj vadilo. Celkovo pre mna osobne o dost slabsie ako Trio z Belleville, ale taj tak pekne. ()

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Reklama

Reklama