Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 1
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 772)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi kokainové drmolení Roberta Downeyho zajedlo na feťáckém Scanner Darkly (které jsem viděl až asi před rokem). Za skvělé a pozitivní tedy jeho hláškování považuji jen do určité rychlosti, dále už je to opravdu příliš chemické. Vlastně nevím, proč nejsem v pětihvězdičkové extázi, nejspíš jsem Tonymu Starkovi na konci fakt nevěřil? Nebo mi přišel motiv kolem padoucha a jeho loutek takový... nějaký... komiksový? :-))) Digitální orgie příliš digitální? :-))) No nic. Ale co se musí uznat, po obrovské době jsem spatřil důstojného Culkinova nástupce v roli neodolatelného 8letého chlapce. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Iron Man 3: Bezdomovec Tony. Pokud první díl (v rámci hranic Marvelovského vesmíru) vystihuje slovo "realistický" a druhý slovo "nudný", pak trojce nedokážu připojit jiný přívlastek než "zmatený". Logika nebo pečlivě vybudovaný děj jdou tentokrát stranou scénkám, které jsou samy o sobě docela zajímavé, ucelený příběh ale dohromady nedávají. Postavy se přemisťují z jedné lokace do druhé, tempo se neustále mění, příběhové trhliny jsou nepřehlédnutelné, i pokud vypnete mozek. To, co by si zasloužilo být vysvětleno nebo rozebráno, je většinou automaticky přeskočeno. Navíc Robert Downey Jr. dostal scénářem přiděleno tolik hlášek, že jeho Tony Stark místy začíná působit spíš jako karikatura sebe samého. Očekávání tedy v mém případě nebyla zdaleka naplněna, i tak mě ale Iron Man 3 bavil mnohem víc než jeho předchůdce. A pravda je taková, že za pár týdnů, až opadne to davové šílenství (v místním multikině momentálně běží 25 představení denně a téměř všechna jsou vyprodaná), na něj ráda zajdu znovu. Když kvůli ničemu jinému, tak kvůli těm několika příjemným překvapením (Blue od Eiffel 65 v úvodní scéně?) a kvůli oné perfektní scéně s lidmi padajícímí z Air Force One. Nedůležitá závěrečná poznámka: Nejvíc cool jsou na celém filmu závěrečné titulky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ JSEM TEĎ JINEJ ČLOVĚK. MŮŽU PŘIJÍT O BARÁK I O VŠECHNY SVÝ HRAČKY. ALE JEDNO MI NIKDO NESEBERE. VŽDYCKY BUDU IRON MAN.“... /// Když egoismus a posedlost vstoupí do vědy… no prostě – KONEČNĚ film, kterej tomuhle sebestřednímu chlápkovi sluší. Vytříbenej smysl pro humor, pro akci a pro padoucha. Tony střídá obleky jako Kalousek politický strany a zdárně přebírá od Avangers filmovou štafetu. A přestože zničil jenom přístav, dostává jako bonus DOKONALOU ženu! Zapomeňte na na nudný mletí pantem, tady jde vo akci a Marveláckej komiksovej svěží vzduch. Tohle se dá vidět i víckrát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že Iron Man může oslnit něčím jiným, než snůžkou nudnejch keců. 2.) Zajímá mě, jakej dokáže natočit film scénárista Posledního skauta. 3.) Thx za titule ,,Happyday1991“ a ,,Marty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré? Slovo dobré by bolo urážkou. Toto je dychvyrážajúce, monštruózne a zároveň umiernené a držiace sa pri zemi. Black is back - a prináša nám tohto plecháča v najjagavejšom predstavení akčného pekla, ktoré rozpútal v poslednej polhodinke. Tej ale predchádza niečo, čomu sme neboli v prvých dvoch častiach zvyknutí. Boli sme zvyknutí na Tonyho Starka ako na excentrického darmožráča s flegmatickou charizmou, ktorá by strčila do vrecka všetkých Bondov dokopy a boj so zlom je len akýmsi koníčkom na vedľajšej koľaji. Avšak aj na psa príde mráz a aj Tony je len človek (s malým elektromagnetom na prsiach - nič zvláštne). Zo Starka sa teda stáva zraniteľný hrdina, ktorý si musí poradiť najskôr so svojimi démonmi, až potom nakopať prdel ostatným obsmŕdačom, ktorí sa rozhodli prevziať do rúk osudy tejto planéty. Pomyselná dvojica záporákov a zvraty s nimi spojené sú absolútnym vrcholom zápletky. Downey Jr. ako nikdy predtým potvrdzuje, že je srdcom aj dušou celej trilógie a vo svojom prejave to dáva patrične najavo. Kombinácia humoru a akcie, na akú si spomíname z konca minulého tisícročia bola dokonalou voľbou, s brutálnou akciou si Black poradil na jednotku a za asistencie otca prvých dvoch častí nám (v rámci žánru) servírujú najuveriteľnejšie a zároveň najpompéznejšie akčné scény. Oplatí sa venovať pár minút DVD bonusu - ako sa točila scéna záchrany vypadnutých ľudí z Air Force One. 90%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Akurát pred filmom som mala kratšiu frfľaciu sešn na margo toho, že všetky komiksovky sú na jedno kopyto, preto je len zopár, ktoré si pozriem rada. Medzi ne patrí aj Iron man... no a po zhliadnutí trojky som bola maximálne spokojná, lebo všetko bolo ako malo byť a možno ešte lepšie. Postava vtipne mrchavého Tonyho Starka tomu vždy dodá tú šťavičku, ktorú vážne sa tváriace komiksáky nemajú (a pôsobia niekedy smiešne). ()

Galerie (121)

Zajímavosti (111)

  • Když je Tony (Robert Downey Jr.) v garáži a píchá si injekci do ruky, jeho generátor na hrudi mu prosvěcuje tričko. Hned v dalším záběru, kdy si otírá ruku alkoholem, je generátor vypnutý. (Mysteri699)
  • Pokud dokáží Tonyho (Robert Downey Jr.) obleky fungovat i bez zdroje energie (a jak jsme viděli, tak mohou), je zajímavé, že nečelily útoku vrtulníků. (Nathaniell)

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama