Cú và chim se sẻ

Owl and the Sparrow

Owl and the Sparrow

Vietnam / USA, 2007, 97 min

Stephane Gauger

Rozpočet $-miliónovTržby USA $47,071Tržby Celosvetovo $169,336(18.1.2010)

Když to vezmu kolem a kolem, je Owl and the Sparrow v podstatě pohádka. Moc zlých věcí se tam neděje a všechno dopadne dobře. Takhle, strejda, pouliční prodej, problémy se vztahy, sirotčinec a já nevím co ještě na mě prostě nepůsobily nějak "strašným" dojmem, protože v podstatě díky popisu člověk ví, že všechno dobře dopadne. Vlastně i po chvíli sledování, je vám to jasné. Je to občas dost naivní, ale to přece k pohádkám patří. Ke konci mě udivily záběry na různé děti, proč to tam bylo? Vyrušilo mi to zážitek. Fakt pěkný film, místy dojemný, nenudící a Thuy byla roztomilá, ale zároveň parchant, už třeba v té záležitosti s Pchuong. Ono, hlavní trojice na tom byla herecky poměrně dobře, dobrý výběr. Ideální film na spravení nálady za osamělých večerů.(7.6.2011)

Ten chlap vypadal na konci , akoby mu uleteli včely ! Div , že sa tam nerozplakal ešte .(25.5.2010)

Příjemně strávený čas u dramatu, v kterém se neděje vlastně nic dramatického :)(30.3.2012)

Pěkný, romantický, pohádkově dobrácký a jednoduchý příběh viděný z pohledu mladé a sympatické vietnamské dívky. Nebo také vynikající odpočinkový film, u kterého se nemusí moc přemýšlet, ale který určitě svým vyzněním potěší a zahřeje na duši. Spokojenost!!(22.7.2011)