Reklama

Reklama

Nespoutaná divoká láska s tragickým a tajemným koncem. Vincent a Rebeca jsou dva mladí lidé, kteří se potkali v internetové kavárně. Na první pohled se do sebe zamilují a tráví spolu veškerý čas. Tato idyla ale končí o pár měsíců později, kdy je Vincentovo tělo nalezeno v řece a Rebeca je nezvěstná. Případu se ujíma inspektor Hervé Cagan a jeho kolegyně Karine. Ti začínají pomocí internetové sítě rozkrývat neuvěřitelný příběh mladého páru. Během vyšetřování přijde šokující zjištění - Vincent prodával své vlastní tělo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem velkým příznivcem vypravění příběhu formou dvou časových pásem, protože člověk prakticky ve vteřině musí přepnout pozornost i myšlenky což je alespoň pro mě prostě vysoce rušivý element, leč umím pochopit, že některé příběhy se lépe vyprávět nedají, což je i případ Spiklenců, protože jinak by ta kriminální část nemohla být tak zajímavá a nebudila divákovu zvědavost. Film je však kriminálkou jen z části, tu druhou si pro sebe bere vztahová linie a tady musím říct, že mě to bavilo ještě více. Vztah mezi Vincentem a Rebecou byl opravdu velmi rychlý a občas jsem až zasnul co dokáže láska ze strany ženy. Jenže to není jedinej vztah, který nám ve filmu bují. Pak je tam ještě dvojice policajtů a oni nám tam taky vztahují a jejich vztahování mě bavilo ještě víc, protože ten vztah byl nenápadný, měl takový zvláštní odstup a tím byl právě zajímavý. Po herecké stránce jsou všichni vysloveně na pochvalu a z hlediska filmařskýho taky není moc co vyčítat. Dobrý je taky to, že Francie pořád nezapomíná na svoje mistrovský konce filmů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Přes ožehavost tématu a hrstku horkých erotických scének jen vlažná eurokrimi, jalová a plytká jak ixtý díl jakéhokoli (no dobře, tak debilní jako "Explozitůra" přiznávám to není...) konvenčního seriálu. S českým dabingem pak tradičně klesající do bažin nočněnedělních šašskotelevizáckých dementívek... °-/ . . . Tak děti, dorebelujte a poučte se a nešoustejte se starými chlípníky, neboť je to příliš snadný výdělek a vy přes ta vaše vymaštěná povrchní a znuděná myslidla máte přece na víc, že... A ten přešťastný koneček s hodným(!) flicem, no to už teda fakt rači robertka do... Konec konců, no vždyť říkám, že to byla jen taková falešná eurokrimi... - - - - - (Poprvé viděno /želbohu s typicky šašskotelevizáckým česdabingem/ 30.10.2011 na >splihlenecké jebničce< , hodnocení 88., komentář zde otrávený jako desátý - 30.10.2011) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Francouzi nepokazí víno, sýr, ženu a film. Akorát že i když Spiklenci kuli pikle, pikle kuli, mně tam chybělo - ať už v ději nebo ve vzájemných vztazích - jakékoli překvapení. Třeba kdyby Rebeca v podprsence aspoň jednou našla čtyřky nebo kdyby si Vincent strčil cigáro do pusy opačně. Takhle je to totiž jako sledovat Turné čtyř můstků a doufat přitom, že aspoň jeden ze závodníků přistane jinde než dole pod skokánkem. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Gilbert Melki je zkrátka herec zrozený pro role mafiánů, darebáků a gangsterů. Role policajta mu nesvědčí, stejně jako Emmanuelle Devos, jejich linie dost pokulhává za linií Vincenta a Rebecy, přesto jako celek hodnotím vysoce, jako krimi velmi dobré. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Fakt je, že by to mohl bejt klidně jeden díl běžného krimi seriálu. Ale... má to týpka, kterej si získá vaše sympatie, přitom od začátku víte, že je mrtvej. Co to ovšem nemá, je napětí, spád a gradace. Naopak, co to má, jsou všechny ty moderní atributy, jakože se kouří tráva, chlapci to dělají s chlapy, tu za prachy, tu z lásky. Zatímco ženy mají problém se vůbec seznámit. Ovšem ten konec to celkem pohřbil. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý krimi francouzský film. Musím přiznat, že jsem vytrvala hlavně díky Cyrilovi Descoursovi a Jérémym Kapone. Celková zápletka jako taková je mi jasná..d*vka kluk si po netu v kavárně sjednává schůzky s uchýlnými chlápky a prodává tak své tělo..narazí na slečnu bez jakéhokoliv šarmu a elegance a jaksi se do ní zakouká.Dají si po čase sraz a hned je z nich pár. Kluk d*vka lže holce o své práci a zatímco ji oblbuje tak si pěkně vydělává peníze. Pak dojede na svou hloupost tím, že jeho d*vka kámoš ho "omylem" uškrtí a ještě u toho brečí...Hloupá a nehezká holka otěhotněla s d*vkou klukem a dítě si nechala..prošla jí vražda úchylného klienta a žije šťastně až do teď.Jenže nechápu co to mělo být s tím policejním vyšetřovatelem na konci..zase jsem přišla na tu stejnou věc co vím už dlouho - francouzské filmy se netočí pro hlupáky jako jsem já - bohužel. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý nespoutaná divoká láska s tragickým a tajemným koncem? No to mě podrž... Divácké atraktivitě v mých očích silně přidává 26letý zelenooký Němec po matce a Francouzs po otci Cyril Descours (prostitut Vincent), jakož i 19letý Jérémy Kapone (gay Thomas). Dovolím si proto být poněkud neobjektivní a dát celkem tři vzrušené hvězdičky. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Na francouzskou filmovou krimi produkci to není vůbec špatné. Zajímavý děj, avšak rozuzlení je poměrně snadno odhadnutelné. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Na tento počin se můžete dívat ze dvou úhlů, přičemž oba skrývají zrnko pravdy: A) Film natočený oportunistou, chytajícím se mediálně zajímavé tematiky. B) Prázdnota, smutek, touha a bludné kruhy.-------- Osobně hlasuji pro druhou možnost (2,5*). ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, je to televizni až běda, ale dlouho jsem neměl pocit takové poctivé práce. Scénář není zrovna to, co bych vyzdvihával na celém projektu. Jsou to herecké výkony, je to tím kontroverzním tématem a je to i námětem. A to všechno je urežírované tak, že radost pohledět. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

typická , klasická francouzská krimi.Vynikající český dabing.Kvalita na předním místě -V poslední době to jde dolů kopcem.Na prvním místě kvantita. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Na otázku, kdo byli těmi spiklenci, si musel divák počkat na samotný konec. Je možné obvinit dívku, která zabila násilníka, jenž chtěl evidentně zavraždit jejího milého, z vraždy? Zvlášť když jsou oba svědci mrtvi? Vincent byl chlapec, který si vydělával jako prostitut, ale ke své smůle či štěstí se zamiloval do osmnáctileté studentky. Na začátku filmu byl vyloven z Rhony. A pak se film rozvíjí ve dvou časových liniích, které se střetnou v okamžiku, kdy dvojice policistů najde nejen Vincentova vraha, ale i těhotnou dívku, která se týden schovává uu své kamarádky. Film je natočen velmi citlivě, ačkoliv řada záběrů je velmi syrových. Není to asi film, který by zůstal dlouho v paměti, ale čtyři hvězdičky si zaslouží. ()

Olczyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o drsném tématu týkající se prostituce mladistvých osob a nejen jí. Obdiv režisérovi za otevřenost, ze kterou to natočil a podal. A závěr filmu se mi moc líbil, kdy mne silně oslovila projevená lidskost ze strany inspektora Hervé Cagana k Rebecce. Tím chci říct, že naprosto souhlasím s tím, že se nemá dosahovat něčeho za každou cenu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krimi film s českým dabingem, který zezačátku nevybočuje z běžné produkce tohoto typu. Ale je obohacen o gay složku a překvapivý závěr, takže i hodnocení muselo jít nakonec u mě nahoru a mohu všem, co neviděli, doporučit ... 7767 ()

Reklama

Reklama