Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jistě, nízkorozpočtový krátkometrážní film. Ale stejně otráví nezajímavá vizuální stránka, neatraktivně působící prostory jak z divadelní inscenace a takovou povídku včetně konce už určitě někdo z nás četl. Docela děsivý (ale myslím to trochu jinak) výkon podává dřevěná Klára Jandová a Pavel Nový už je trochu moc zprofanovaný herec, zato bych pochválil perfektního představitele doktora, takhle asi nějak herec zaujme hledače talentů a hned si ho vytáhnou do svého celovečeráku. Pro režiséra platí - snad příště. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal že se u Českýho filmu leknu, a tady se to stalo 2x. Hodně povedený kraťas od Kašpaříka kterej má kvalitní atmosféru, sem tam lekačku a bohuežl ne moc dobrou herečku v hlavní roli. Mě u ní strašně přišlo že jí to nebaví. Oni popravdě ani ostatní herci nejsou nic extra ale jsou na tom lépe. Příběh je zajímavej i když už tu párkrát byl. Navíc se mi líbil ten gotickej styl kterej tam Kašpřík dal. Už ted se těším na Jsem Brána. Kašpařík má 2x větší talent než třeba takový Vojkůvka. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2010] Byl jsem skeptickej, ale i tak pro mě byla Seance velkým zklamáním. Atmosféru to má, hezky to vypadá a dokonce tam jsou dvě pěkný lekačky. S předvídatelným scénářem, striktně se držícím žánrových schémat a obsahujícím pár berliček, ale nemá Seance diváka ničím oslovit. Nejvíc mi vadila nepřesvědčivá Marie v roli média a její čeština, která mě strašně rušila. Když svou mateřštinu opustila, znělo to mnohem líp. Na festivalu jsem tenhle kraťas viděl čtyřikrát a opravdu mi to stačilo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Budu hodná a dám tomu ty čtyři. A to z toho důvodu, že je to nejen česká produkce, ale že tentokrát neabstinuje napětí, atmosféra a ani docela stravitelný náměť. Samozřejmě to nebylo úplně dokonalé, a to hlavně ze strany přehrávaných dialogů, které rvaly trošku uši a z postupné nepřesvědčivosti Kláry Jandové. Jinak je to ale povedené. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Podivuji se tomu, že Seance sebralo jakési ceny na specializovaných hororových festivalech, když publikum orientující se na tento žánr muselo být značně znuděno, ba otráveno pointou, jež mu nabídla. A může takové lidi vůbec zajímat film, v němž postavy mluví tak teatrálně, jakoby od prvopočátku tušily, že se musí něco strašného stát (u Jandové by se to ještě dalo pochopit)? Film, v němž trochu hlubších tónů z klavíru, později i chorál supluje děs? +++++ SPOILERY. Nepřijde nikomu divné, že lékař paní baronky má v holi meč či kord? Že mluví tak, aby každý v první vteřině poznal, že je skrz naskrz zkažený? Jak má pak člověka překvapit, když učiní něco zlého? A koho šokuje finále, když se před pár minutami Jandová ptá: "Bude mé tělo vaším tělem?" KONEC SPOILERŮ. Seance = naprosto bezinvenční horor, který zastaral ještě předtím, než žánr hororu vznikl. Pravda, vyprávění alespoň dává smysl, řemeslo s ohledem na minimum prostředků lze označit za slušné, byť poslušné nejprovařenějších žánrových postupů. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)
  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)

Reklama

Reklama