Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

První série je super. Hvězdičku ubírám pouze za první díl. Jinak dobře vybraní herci mě fakt potěšili. Tady jsou policajti prostě normální chlapi, což bych řekla, že se více blíží skutečnosti a ne svalnatci, krasavci a kdo ví co, jako v jiných detektivních seriálech. Mladý šéf je psychologicky velmi zajímavá postava, bude ještě fajn sledovat, jak se z něj stává lepší a lepší detektiv, který mění hodnoty. Stejně tak seržant Miles má skvělou roli. Uvidím, co další série. /// Tak to mám zhlédnuto všechno. Byla to fakt pecka, jednotlivé případy mě někdy totálně dostaly. Ve třetí sérii se však nečekaně seriál začínal ubírat do mysteriózna a hororu. Jako opravdu jsem se občas dost bála. Přesto jsem předpokládala, že to bude mít vše racionální vysvětlení. Bohužel poslední díl mě v tomto ohledu zklamal, možná i trošku pobavil. Vím, že seriál asi pak zrušili pro nižší sledovanost, tak přemýšleli, jak to ukončit, ale je škoda, že to udělali takhle, protože tím snížili kvalitu toho celku, který byl tak perfektně pochmurně natočen. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si díval na první řadu jen kvůli jinému pohledu na Jacka Rozparovače. Nicméně atmosféra pro dnešní dobu tak neobvyklé detektivky mne zcela pohltila, a díky ní byla více než koukatelná i řada druhá. V aktuální třetí řadě pak nadšení graduje - tahle detektivka nestojí na vymakaných technikalitách, ne zcela na postavách, a dokonce ani ne příběhu, ale čistě na nepříjemně mrazivých pocitech, které v divácích styl vyprávění vzbuzuje. Brutalita zločinů kontrastuje s jistou naivní neschopností detektivů, kteří se k nějakému výsledku nakonec dopracují spíše důkazům navzdory, nejsou tu žádní nadlidsky inteligentní supermani. Fandové Psychoville rovněž ocení roli Steva Pembertona, a množství referencí na reálné sériové vrahy. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

1. série:Těšil jsem se, ale čekal jsem asi až příliš. Samotný nápad kopírovače vražd Rozparovače předem odsuzuje seriál k snadné předvídavosti. Je jasné, že pokud vrah selže v naplňování předlohy, bude to až někdy ke konci. Seriál už je trochu starší, takže trpí otravnými klišé doby typu krátké záblesky a haluze a kdyby se vystříhaly všechny sekvence, kde si detektiv mne v napětí spánky a komická figurka literárního vědce, možná by se to vešlo i do dvou dílů. Televizní rutina. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série - špička ve svém žánru. Napínavá atmosférická krimi se sympatickým obsazením. Závěr je také dobře vyřešen. 84%. 2. série - Čekal jsem určitý sešup kvality, ale opak je pravdou. Většina komentářů se shoduje, že druhá série je nejslabší. S tím nesouhlasím. Policejní tým se dostává pod enormní tlak o překvapení není nouze. Spíše problém vidím v určitém nepřijetí odlišného konceptu, kdy se nehoní zabiják, ale musí se bojovat proti několika nepřátelům (skrytým i neskrytým). U mě velká spokojenost...84%. 3. série - 3/1 - svým způsobem dost děsivé (život s monstrem). Seriál si pořád drží obdivuhodnou úroveň. Dokonce i trochu humoru se tam objevilo. 82%. 3/2 - travičská story za 81%. 3/3 - ani ve v cílové rovince se nezvolnilo. Pravděpodobně nejděsivější díl série. 84%. Všechny tři série drží vysokou kvalitu. Temná propracovaná psychologie postav je obdivuhodná. 4. série - 1/2, 2/2 - zabíjení čarodějnic děsivou zrůdou...86%, 3/1, 4/2 - sběratel...82%, 5/1, 6/2 - příchod antikrista...90%. Whitechapel si zaslouží nejvyšší hodnocení. Čtvrtá série zjevuje zlo, které přesahuje všechny případy dohromady. Seriál, u kterého je každá série lepší a lepší. Děsivé, promyšlené, napínavé...celkově 91%. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je asi příliš nízké. Obě řady jsou vyrovnané, ale v obou mi něco chybělo, bohužel, ve srovnání s dalšími britskými seriály a sériemi, které jsem měla možnost vidět, mě Whitechapel tolik nezaujal, nevtáhnul. Herecké obsazení i zpracování přitom nasvědčovaly, že půjde o hodně dobrou zábavu... Nicméně známé schéma, unikající copycat killer, asi byl pro mě příliš frustrující. Krátce: Whitechapel mi nesedl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)
  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)

Reklama

Reklama