Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Lahůdková záležitost. Vymyšleno do nejmenších detailů a s výborným finále. Dostatečně brutální vraždy, temná atmosféra Londýna. A navíc se to dá chápat taky jako sociologická studie o tom, jak nový šéf vytvoří z party neandrtálských drsných policajtů partičku elegantních vyšetřovatelů, schopných přečíst i pár knih. Zatím viděna jen první série, už se ale chystám i na druhou. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

1 séria: Legenda o Jacku Rozparovačovi prenesená do prostredia súčastného Anglicka, ale tajomná atmosféra starého Anglicka zachovaná. Vyšetrovacie metódy nie sú kto vie ako oslnivé a nadčasové ako v CSI alebo NCIS, ale to neni podstatné a herecké obsadenie typicky Anglicky ladené. Práca Jacka Rozparovača rozobratá z viacerých hľadisk a pohľadov a zisťovanie vrahovej identity za pomoci logickými dedukciami a rukolapných dôkazov či legiend o Rozparovačovi. 2 séria: Tvorcovia oživujú legendu o brutálnom gangsterskom gangu Kraysovcov. Herci ostali a nejaký aj pribudli len je škoda, že tajomná Anglická atmosféra sa nejako vytratila. Pre mňa 70% ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

[po 2. sérii] Tahle kriminálka z tvorby ITV naštěstí není pouhou copycat těch z NY, Miami, etc. Při sledování Steva se až bojim, aby se v budoucnosti nepřišlo na to, že on sám je sériovým vrahem. Zajímavé bylo i obsazení Serafa v druhé sérii. Ten mi ale nepřišel ve své roli tak jistý. _ Jsem zvědavý, co bylo vybráno do té třetí, která nedávno proběhla televizí. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Výborná a velmi napínavá detektivka ze současnosti v klasickém stylu, v temných, ponurých ulicích Londýnského East Endu. První (mini)série (2009) (3x45min) o vraždách podle předlohy, podle Jacka Rozparovače: 95% # Ve druhé, znovu třídílné sérii (3x46min), řeší inspektor Chandler, seržant Miles a "bloody amateur" Ed další zločiny věrně kopírující gangstery ze šedesátých let. Opět napínavé, rafinované jak konspirace v Aktech X, až jsem se místy v záplavě informací při rychlých konverzacích trochu ztrácel (rozuměj, nestíhal jsem číst titulky :). 2.série (2010): 70% # 3.série je tentokrát šestidílná (6x cca46min) a čítá tři dvojdílné případy záhadných a děsivých mordů (1-vraždy v uzamčených domech / 2-rozčtvrcené oběti / 3-honba za psychopatickým vrahem). 3.série (2012): 80%, 90%, 95% #################### Doporučení pro milovníky strašidelných detektivek na pozdní večery! ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Ponurý a nepřikrášlený Londýn je velkým plusem tohoto seriálu. Zvlášť první série má výbornou atmosféru, přesto ta třetí se mi líbila víc. DI Chandler se svým obsesivně kompulzivním chováním je sice zajímavý, ale chybí mu určité charisma, které by člověka donutilo si toho chlápka na první pohled zamilovat, Ze začátku je prostě nijaký, postupem času mu ale příjdete na chuť. Zato Philip Davis jako DS Miles je už od počátku ta správná postava na správném místě. A mám pocit, že teprve ve třetí sérii to těm dvěma sedne nejvíc. Zato nadšený detektiv amatér se zálibou v historii mi svým teatrálním přístupem vyloženě leze na nervy. On celý ten nápad s kopírováním vražd anebo jen hledáním nápověd ve starých případech je šikovně vymyšlený, občas to ale tvůrci trochu přehánějí. Hned několikrát jsem měla pocit, že z naprosto obecných informací vyvozují příliš konkrétní závěry (a nějakým zázrakem jim to vychází) a detaily jsou až nepochopitelně shodné. Každopádně, pokud se rozhodnete dát Whitechapel šanci, nebude to špatná volba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)
  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)

Reklama

Reklama