Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Recenze uživatele Thomick k tomuto seriálu (1)

Whitechapel (2009) 

"Congratulations, you were right. So all you've got to do now is solve the insolvable and catch the most famous killer that ever lived. Good luck." --- Musim říct, že po první sérii jsem měl docela chuť to zabalit. Co pro mě Whitechapel jakž takž udrželo nad vodou byly jízlivé prupovídky vynikajícího Philipa Davise směrem k Penry-Jonesovi (viz úvodní citace) a instinktivní tušení, že tohle všechno přece musí připravovat půdu pro něco většího. Inu... dá se to tak říct. Zatímco v první sérii si DI Chandler akorát mne spánky, v té druhé už nastupuje na scénu vyšetřování vysloveně "ve jménu OCD", a Whitechapel pro mě tímto konečně nabralo na mrazivosti i jakémsi třetím rozměru. Poněkud přeexponovaný vizuál mě sice dál rušil, ale tentokrát už jsem tam už i tu pravou atmosféru cítil. Zvláště výborně zvládnutý finiš (s02e03) a Davisovo I told you this investigation will take you to some dark places, didn't I? But you don't have to stay there! mě nakonec perfektně naladily na třetí řadu... ()

Reklama

Reklama