Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Recenze (513)

POMO 

všechny recenze uživatele

Adolescentná existenciálna survival dráma, ktorá nie tak blbá ani béčková, ako by ste čakali. Bez sofistikovaného scenára a na dvoch metroch štvorcových dokáže strhnúť a zaujať. Pretože je uveriteľná, charakterové vykreslenie postáv prirodzené, ich chovanie realistické a servírovanie napínavých scén (jedna z nich naozaj dosť krutá) dobre vyvážené s tymi dialógovými. Štyri hviezdy dávam pre dobrý pocit, že podporím malý nenápadný film, ktorý si to zaslúži. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Například při výjezdu na Kaprun pár "horkých" chvilek zažít určitě můžete, ale šílená souhra náhod, že zůstanete týden viset na lanovce někde u Aspenu, je stejně pravděpodobná, jako že vás zapomenou přes noc na Vaňkově kopci, protože se vám do prdele zařeže poma a vlekař má zrovna trojku v žíle (ačkoliv tohle bývá mnohdy stoprocentní). Na to jsem však rychle zapomněl! Pan Zelený dokázal se třemi herci a smečkou obarvených huskyů vymyslet totálně zábavnou hodinu a půl krvavých taškařic, až jsem měl málem problém stisknout pauzu a jít se vychcat. Bravo! Navíc producent tohoto filmu musel být opravdu ve vatě! Pronajmout si totiž při dnešních cenách na pár dní lanovku musí být skoro stejný ranec, jako by jste točili trampoty modrých humanoidů ve 3D. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Intenzivní komorní survival drámo. Námět "trojice lyžařů uvízne na lanovce" určuje celý film, nějaké dějové kličky se k němu snad ani vymyslet nedají. S méně sympatickými hrdiny by se z Frozen stal velmi lehce kvalitativní propadák, no naštěstí se hlavní trojici povedlo vybrat na výbornou. Jejich snaha se zachránit žádné extrémní intelektuální pohoršení nebudí (ačkoli jsem se už dočetl pravý opak), dialogy se pohybují v rozmezí od snesitelných po zábavné, já jsem spokojen. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to o postavách. Tihle jsou sice občas paka, ale pořád lidi. Jednoduché a úderné jak facka, bohužel vzhledem k námětu docela dlouhé. Ve finále už je to přeci jen trochu ‚frozen‘. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vystoupim z auta, nasadim lyžáky, jdu si koupit vstupenku na noční lyžování. Nechápu, proč je tu tak málo lidí. Vlastně jsem tu uplně sám. Zapřemýšlím a napadne mě, že ostatní ještě dorazí. Nedorazí, jenže to já pochopím až ve chvíli, co nasednu na lanovku, vyjedu nahoru a světla zhasnou. V tu chvíli se zapotim, poseru a prožiju nejhorší sjezd jezdovky života. Tedy v případě, pokud to po zmrzlé sjezdovce nenarazim do nějakého stromu a nezabiju se. Nebo, že bych to přežil a dostal se až do nejtemnějšího lesa na světě, kde by na mě čekal nějakej medvěd? Bůhví, každopádně ta představa je odporná a nikdy bych jí nechtěl být součástí. Herci v tomhle filmu bohužel byli. Jak to dopadlo, co myslíte? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $246,176Tržby Celosvetovo $3,836,000 ║ mrazivý zimný thriller, dobre zvládnuté na malom priestore silná dráma /65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní postavy a působivé východisko. Dobře nakombinované změny perspektivy. Moc pěkná scéna, kdy postavy odvrací zrak od brutální scény pod nimi a kamera snímá jen jejich tváře, přičemž jediným vodítkem toho, co se děje dole, je odporný zvuk. Někdo tady přemýšlel. Ke konci trochu moc natahované, ale v tomhle ranku dobře postavená a natočená komorní věc. Jo... ale tu páru od pusy jim mohli dodělat aspoň digitálně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bacha asi sem napíšu nějaký spoilery. Jako ze začátku mě to bavilo a hrdinové jsou sympatičtí. Celej ten nápad s uvíznutím na lanovce je super a představa, že by se to mohlo stát i vám je pěkně znepokojující. Jenže pro mě atmosféra skončila, jakmile ten kluk seskočil. Měl otevřenou zlomeninu obou nohou a udělal jau a pak tam jen seděl a normálně se s nima bavil, jako by se nechumelilo. :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl nasolit jenom tři, protože co si budeme povídat, Frozen není nic originálního a film v mnoha místech hodně vázne. Má sice slušnou psychologii a několik hodně vyhrocených situací, ale i přes krátkou stopáž stihne chvilkami nudit. Přesto ve mně po dokoukání zanechal docela hluboké mrazivé (dvojsmysl nebyl zamýšlen, přesto se hodí) pocity. Hlavní trojice je sympatická, jak nemusím Kevina Zegerse, tak tady se předvedl hodně dobře, chlapík, co jsem ho celou dobu měl za hobita (ne za Marka Slováka, podotýkám) taky, a se slečnou Emmou Bell snad musí sympatizovat každý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jaká smrt je podle tebe nejhorší? Nechat se sežrat žralokem..... myslím ..... Jsou tři a jsou v průseru. Jeli si takhle lanovkou a ti kdož dole točí klikou se na ně vybodli. Noc. Tma. Zima. A taky....(na to přijdete sami). Nervy drásající souboj o život, jaký by mohl podstoupit každý lyžař (o sáňkařích nejsem úplně přesvědčen). Lomcuje se mnou hnus jejich beznaděje a normálně jim fandím, povzbuzuji! A jelikož kolem sebe ona trojice nešíří zrovna pozitivní náladu, je se na co koukat. Zároveň si však myslím, že každej malej skautík u nás by jejich situaci zvládl lépe. Komorní horůrek, kterej nenudí, i když si (pozor spoiler!) dva lidi jen tak povídají a kterej by mohli shlédnout i nelyžaři. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím, proč R.John navrhuje pro lyžaře povinné kurzy přežití. 2.) Partner chce jet na víkend lyžovat a já ho chci udržet doma pod pantoflem. 3.) Nevím, jak vypadají omrzliny. 4.) Zajímá mě, kde najdu torzo třeba.... Dana Walkera. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem se při filmu rozhodně nenudil. Skvělé herecké výkony, děsivá atmosféra (doporučuji koukat na film v noci).... Prostě film, jak má být! Jelikož jsem tvořil titulky, film jsem viděl asi 5 x. A znám každou scénku :-) Je fakt dobrý. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Bolo to veľmi dobré, čiže na plný počet 5 hviezd mi to s prižmúreným okom postačuje, ale aj tak to nebolo úplne dokonalé, ako som čakal. Námet skvelý, atmosféru to malo tiež, bolo to napínavé, skvelé nočné zábery, pekné prostredie a pekní vlci. Jediným problémom je, že všetko, čo sa odohralo v nejakých 85 minútach filmu, by som dokázal bez problémov povedať v 5 vetách. Preto sa mi to zdalo miestami dosť rozťahané. Navyše som sa nedočkal žiadneho prekvapenia v závere, skončilo to presne tak, ako som čakal. Možno by to bolo ešte lepšie a oveľa akčnejšie, keby na tých lanovkách uviazlo viac ľudí ako len traja. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak mi napadá... prečo ty vlastne nemáš babu?“ Má to logické lapsusy, no hrdinami sú traja obyčajní tínedžeri a tak nie je ťažké uveriť, že nejako takto blbo by sa to mohlo naozaj stať. A to sa mi zdá strašne strašidelné. Takže som priestupky voči logike riešil, ale príliš ma netrápili. Neriešil som ani prehnanú dĺžku a z toho vyplývajúcu stratu tempa uprostred - dialógy ešte prepracované postavy nerobia, pán scenárista. Každopádne ma to pobavilo približne rovnako nepríjemne (čo je plus), ako tohtoročný THE REEF. Podiel na tom malo prevažne prirodzené herecké obsadenie (predovšetkým Emma Bellová) a niekoľko nepríjemných scén (objavenie tela, primrznutá dlaň). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo zklamání na velké čáře. Celé to na mě působilo naprosto nevěrohodně. Spoiler : Jak už se tady píše, tak byl velký mráz a oni měli rozepnuté bundy u krku a dokonce si nedali někteří ani kapuci na hlavu. To bych ještě brala, protože by divák ani nevěděl, kdo vlastně mluví, kromě ženské představitelky podle hlasu. Ale když už bych měla strach z umrznutí na lanovce, tak bych zvolila nadějnější variantu. Sundat si bundy a kalhoty, svázat je a udělat si nouzové lano, možná by měli větší šanci, protože jak bylo vidět, k silnici to tak daleko nemohlo být, když se tam těžce zraněná slečna doplazila - ten pád lanovky zrovna na nohy, to už byla poslední kapka mého zklamání. Jo a když jsem venku ve velkém mrazu bez rukavic, tak v obchodě nejsem pomalu schopná vyndat drobný z peněženky. O vlcích už ani nemluvě. Konec spoileru. Ale jinak sedačkové ani jiné lanovky mě nikdy moc nelákaly a po tomhle filmu to tak asi zůstane napořád. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

S horama, lyžováním a jízdou na lanovkách, kotvách a pomách mám jenom ty nejlepší zkušenosti. Poprvé jsem stál na sjezdovkách v prváku na gymplu (v sedmičce na základce jsem nebyl kvůli zlomené noze z běžek). Čapnu pomu, nasednu, lano trhne a vzápětí reju bradou hlubokou brázdu. Když jsem asi napošesté vyjel až nahoru na kopec a z pomy vystoupil pádem do strany, polilo mě horko z tak strmého svahu, který se přede mnou rozprostřel. Cestu dolů radši znát nechtějte. V prváku na vejšce jsem povýšil na kotvu a v první jízdě zhruba uprostřed kopce se mi zkřížily lyže a spolu se mnou letěl i profesor, co zatěžoval druhou stranu kotvy. Pak jsem to zkusil ještě jednou a dokázal jsem vyjet asi o tři metry výš než předtím. Tak jsem se vrátil zpět k pomě... Tohle vyprávění bylo důležité. Jistě jste pochopili, že jsem totální nesjezdař, tudíž jsem tenhle film neprožíval tak intezivně jako někteří jiní a určitě mohem zkušenější lyžaři. Frozen má svoje pro a proti, něco se podařilo málo, něco více, zaujmout to dokáže, ale určitě ne po celou dobu stopáže, a hlavně logika dostává občas pěkný direkty a scénář byl rozepsanej někam do poloviny, když už se začalo točit. To nějak pak doklepem, řekli si tvůrci... Doklepali, hrubě klišovitě se doplazili do cíle. Ale pár nepříjemných momentů to má. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Survivaly já můžu a Greena už od Hatchet taky. Ten kluk má talent a těším se na jeho další kousky. Dejte mu 20 milionů a ukáže vám pořádné hororové peklo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film bohužel nedbá o detaily, díky nimž by opravdu vyvolal dojem, že těm lidem je až taková zima (nikdo nemá potřebu dopnout si bundu, holka ztratí rukavici, ale její ruka nepřijde o pohyblivost ani si ji nestrčí do rukávu, nikdo nepřijde o hlas). A opravdu nevím, o čem by měl takhle minimalistický film být, když ne o detailech. Na pár místech je nechtěně směšný, to když se chlápek nemůže ani o kus posunout kvůli umělým nohám. Každopádně nedotažený koncept. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když se človek odprostí a nevšímá si nelogických stupidit v ději a v chování postav (Ta holka by si tu bundu nezpnula snad ani do rakve), tak se jedná, v rámci žánru, o fakt napínavou a občas i nervydrásající záležitost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněženka a machři na lanovce, zodpovědný vlekař, otevřené zlomeniny, červeňoučké omrzliny a k tomu jako symfonie smrti zavyjanie a brechot vlků, německých ovčáků, border kolií a já nevím čeho ještě.. Od malička učím děti, že když je venku zima, musí se bunda zapnout až ke krku, nicméně Green vytěžil z omezeného prostoru takřka maximum a postupně vylučoval všechny možnosti záchrany, které se mi rodily v hlavě. Škoda jen, že některé dialogy k natažení stopáže vykazovaly známky nákazy post-pubertálním Walshismem z 902 10.. Proč něco takového jednoduchého nejde i u nás? Lanovka? Jasně, to by kvůli vlkům museli točit na Slovensku, ale mám pár námětů i na české survivaly. Například: Fanoušek hokejové Slávie ztrativší se během 6.kola extraligy na toaletě vždy zaplněné Sazka Arény a následně objevený až při prvním čtvrtfinále. Název: Dlouhá sezóna. Nebo můj oblíbený z bufetu poslanecké sněmovny, kde by před letní dovolenou omylem uzamkli tři poslance i s mobilními telefony. Tady by pochopitelně o čistokrevný survival nešlo, protože by dotyční nejevili ani ten nejmenší zájem zachránit se. Název: Uchlastáni k smrti za 62,50… ()

Reklama

Reklama