Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Shane Daniels (Steven Seagal) je po šesti letech propuštěn z vězení za vraždu, kterou nespáchal. Není venku ani jediný den, a už se připlete do konfliktu s čínskou mafií. Podaří se mu čínanům odvést unesenou dívku, a bokem zachránit syna šéfa ruské mafie, který mu přislíbí pomoc proti čínské mafii a podplaceným policistům. Mezi Rusy a Číňany se rozpoutá válka... Já fakt nevím, proč si ty seagoloviny pouštím. Jeden film stejnej jako druhej, přes kopírák - akorát se vymění čínané za poláky, korejce, japonce nebo případně upíry, a jede se dál ve starých kolejích. Steven je film od filmu mohutnější (čti tlustší), jeho bojové umění je film od filmu minimalističtější (aby se nemusel moc hýbat), a přesto jsou tyto filmy furt stejně hloupé (jedna scéna za všechny, policajti přijedou svým autem přímo před barák ruské mafie, Rusové vyběhnou před barák, a samopalama deset minut střílí na poliše schovaný za autem, a jediná škoda na autě je prostřelená pneumatika). Ach jo. A ještě jednou Ach jo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V minulém díle jsme viděli .... Steven Seagal tentokráte vyměnil rumunské prostředí za pravděpodobně americké území a Rumuny za Asiaty. A to jsou změny které ač se to nemusí zdát, dosti zvýší kvalitu. Scénář je sice chabý, akce zrychlená jako by si někdo hrál s přehráváním, ale po Ruslanovi rozhodně další Stevenům kousek, na který se dá koukat. PS: Steven si jinak opět nechal dodatečně přidat lechtivou scénku, ve které jeho manželka nápadně připomíná barovou tanečnici než milující choť. Herci uvěřitelní. Mě tohle u Stevena stačí. 35% ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je tu rok 2010, tak si říkám, že mrknu, co ve filmové branži zatím nabízí a narazím na nového Seagala, který je zatím dokonce červený! (32 hodnocení). Dangerous man nepřichází s ničím novým a Steven je tu opravdu vypasený a další věci, co jeho odpůrci neustále připomínají. Ale díky originálnímu looku, sympatickým hercům se jedná o poměrně povedený i když maličko naivní triller. Na obranu Stevenovy nadváhy, myslím, že to není nic na škodu a starý, perfektně pohybově vybavený a obtloustlý akční hrdina je alespoň něco originálního a já to Stevenovi jeho roli na svět naštvanýho maníka fakt baštím. Ještě čekám na Machete, kterou jenom potvrdí, že je definitivně zpátky. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

O triedu lepsie ako posledne Seagalovky Ruslan a Keeper. Seagalova postava je drsna, nekompromisna a po dlhej dobe aj cool. Miestami mi to pripominalo skvelu atmosferu z jeho prvych filmov. V bitkach sice nepredvadza nic co by sme uz nevideli, ale znova po dlhej dobe sa na ne velmi dobre pozera a kazdu jednu ranu divak citi na vlastnej kozi. Strih pri bitkach je sice dost bleskovy ako je v dnesnej dobe zvykom, ale napriek tomu su prehladne a tentokrat sluzi k zvyrazneniu tvrdosti bitiek namiesto zakrytia fyzickej neschopnosti Seagala ako tomu bolo zvykom v predoslych jeho filmoch. Seagal stale disponuje neskutocnou rychlostou ruk aj napriek medvedikovskej postave. Pribeh je pre Seagala dost netradicny a pre mna dostatocne zaujimavy. Cely cas som vahal medzi 2 a 3 hviezdickami, ale nakoniec davam 2 kvôli domrvenemu finale plnemu prestreliek, ktore na rozdiel od bitiek su natocene velmi amatersky, neprehladne a nudne. Na filme je bohuzial dost vidiet podfinancovanie filmu v podobe maleho mnozstva akcnych scen. S vyssim rozpoctom a schopnejsimi filmarmi by Seagal mal na to, aby tocil kinofilmy. Jednym z najvacsich minusov tohto filmu je absencia Seagala v dobrej polovici filmu. Van Damme v Univerzalnom vojakovi 3 sa tiez objavi len v polovici filmu. Vyzera to, ze tymto B-kovym akcnym hrdinom ide uz iba o prachy a nemaju uz zaujem sa poriadne predviest vo svojich filmoch. Skoda. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako hora se tyčil proti Číňanům a z těchto malých hubeňourů si dělal tuhle fackovacího panáka a nebo boxovací pytel. Jednoduše neměli ani proti přestárlému mstiteli žádných šancí. Velmi rychle z nich nalámal hromádky kostí. Po dlouhé době jsem po něčem takovém hodila očkem a jako jo, dalo se. Sice se mi to zdálo krapet splašené, určité části filmu se mi jevily jako nepochopitelně (ne)ukončené. Steven hraje své role jako přes průklepový papír. Vesměs se všude chová stejné, tváří se stejně, spravedlnost vykonává taky stejným způsobem. Jeho první role, které jsem viděla mě bavily, pomalu se ale dostávám do fáze, kdy už mě nudí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama