Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (124)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Další ze standardní výbavy Segala. Nic nového nečekejte, sice akce je dostatek, ale stále to samé a o povedeném příběhu se zrovna mluvit nedá. Nekončící rvačky, kdy ani nevíte, kteří jsou ti dobří a kteří zlí, jen víte, že vyhrává Segal. Kdo takové rvačky miluje ten si užije celý film, kdo ne, pro toho je to ztráta času, mám bitky rád, ale čeho je moc, toho je příliš, takže to vyjde tak na 3 hvězdy. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Stevího jsem už dávno zavrhl, ale musim uznat, že jako Nebezpečný mužík tady působí skoro jako za časů Nica nebo Těžko ho zabít. Kila si drží pořád nahoře, ale omezil střih, dabléry a rozdává více facek, loktů a kopaček..závěrečný fight a parta šikmooček na straně protivníků, to už je ohraná klasika.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// +zápletka, děj, množství postav (ruská mafie, čínská mafie, zkorumpovaní poldové, dívka v nesnázích...) konečně dobrá akce, povedený střih -v poslední třetině jsou některé přestřelky přehnané a víc se to zvrhne v bezduchý akční film/// Mstitel je po dlouhé várce zbytečných béček konečně povedený akční film. A asi nejsem jediný kdo si to myslí, důkazem je 52% tady na databázi což je na seagalovku slušné skóre. Já jsem celkem nadšený. Snímek mě udržel v pozornosti až do samotného závěru a konečně jsem taky nemusel nadávat jak je to všechno špatné. Nebýt zbytečně moc akčního závěru (jako thriller film funguje výborně) šel bych s klidným svědomím přes osmdesát procent. Schválně jestli by se mnou Chuck Norris souhlasil :-)/// Celkem 77%/// ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Byl jsem šest let ve vězení za něco co jsem nespáchal a předtím jsem se čtrnáct let v armádě učil, jak zabít na tisíc způsobů, takže mi jdi z cesty nebo tě ošklivě zrychtuju! Ok nebudu tak striktní jak jsem byl původně. Sice se ani zde nejedná o žádný regulérní comeback velkého sádelníka a scénář působí, jak kdyby byl sepsán za pochodu a ještě se při tom na place dodatečně improvizovalo, ale patří to mezi filmy ve kterých se Seagal aspoň částečně snaží a sem tam se předvede i v nějaké té bitce a nedělá za něj všechno dubl. Navíc opět přichází to porovnání jeho tehdejší image z tou současnou a musím se opakovat už byl sice prase vyžraný, ale pořád ještě relativně cool a kdyby se víc snažil, tak mohl i v této době pořád točit koukatelné filmy, každopádně na ty slabší dvě hvězdice to v tomto případě po opakovaném shlédnutí nakonec klapne.25% ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

A Dangerous Man je další slušný akční film na kontě Stevena Seagala. Od Zákona ulice je to však Stevenův třetí nejhorší (Kód smrti a Poslední noc jsou horší). ... Muž, který je nespravedlivě odsouzen za vraždu, kterou nespáchal; následně (6 let) po objasnění je propuštěn, ale stíhá ho další smůla - přepadnou ho, připlete se k vraždě policisty a je nakonec na útěku před čínskou mafii. Námět velmi slušný, i když se dal zpracovat detailněji. Překvapením jsou také dobří herci ve vedlejších rolích, hudba také není nejhorší. Velkým kladem jsou hlavně bojové sekvence, ve kterých se Steven vrátil k aikidu a ukazuje, že má stále velmi rychlé ruce. Přestřelky jsou však jen průměrné. Jako negativum bych hodnotil snad jen špatné osvětlení a lokace, které strhávají film do kategorie B. I tak je to ale film, který si zaslouží alespoň 65%. V rámci Direct to Video jednoznačně topfilm. Pro mě mezi 4 a 5. Pokud mám porovnat s poslední Seagalovou tvorbou, pak je toto akčnější než The Keeper, podobá se to docela Ruslanovi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama