Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No zas až také dobré, ako to tu vychvaľujú mi to neprišlo. Film sám o sebe je tak za 2*. Jednu pridávam za to, že som sa zas bavil na Stevenov účet. Páči sa mi, ako takmer 60 ročného obtlstého chlapa za celý film nikto ani neškrabol. Bil sa z gangstermi, rusmi, čínskymi elitnými jednotkami. Nič ani rana. Hocikto môže ovládať karate, kung fu pre mňa za mňa aj sumo, no božského Seagala nezasiahne ani raz. Pobavila aj erotická scéna na začiatku. Aj nejaká tá hláška bola. Steven by mal ale skutočne niečo spraviť zo svojou postavou a kondičkou. Ja viem, že už je starý, ale taký Stallone, alebo Chuck Norris sú starší a majú oveľa lepšiu kondičku. Inak ho musím pochváliť, že v akčných scénach sa snažil. Takmer v každej bitke použil skutočné ťahy z aikida a spozoroval som tam aj prvky krav maga. 10 kíl dole a skutočne by som tie jeho ťahy veril. PS: Stále snívam, že vijde film, kde sa stretne Steven práve s Chuckom Norrisom, ale asi by si nedohodli kto vyhrá:-) ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

ako fanusik starych Seagalovych filmov(muz so znakom smrti, nico, prepadnutie v pacifiku) som kazdym jeho filmom viac a viac sklamany a zhnuseny.... dej veskery zadny, za cely film som nepochopil kto s kym, kto proti komu... a preco vlastne, kamera hrozna, strih este horsi, bojove sceny sa nedali pozerat, pretoze Steven uz vela zo svojho umenia nepredvadza a aj to malo mu kazi zrychlene premietanie a sialeny strih... ja vlastne ani neviem preco tomu nedam hodnotenie odpad... asi z nostalgie ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A ako veľmi chceš vedieť, čo je v tej taške?“ Rázna seagalovka s tvrdou akciou. Seagal tu pracuje osamelo (relatívne, ale nie je to každopádne ani tímovka typu Nelegálny obchod alebo True Justice: Blood Alley) a vyskytuje sa v akcii dosť často, čo sú dve veci, ktoré v posledných rokoch nie sú v jeho filmoch prílišnou samozrejmosťou, čiže ma to potešilo. Ku koncu už som sa ale dosť nudil. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

A Dangerous Man je další slušný akční film na kontě Stevena Seagala. Od Zákona ulice je to však Stevenův třetí nejhorší (Kód smrti a Poslední noc jsou horší). ... Muž, který je nespravedlivě odsouzen za vraždu, kterou nespáchal; následně (6 let) po objasnění je propuštěn, ale stíhá ho další smůla - přepadnou ho, připlete se k vraždě policisty a je nakonec na útěku před čínskou mafii. Námět velmi slušný, i když se dal zpracovat detailněji. Překvapením jsou také dobří herci ve vedlejších rolích, hudba také není nejhorší. Velkým kladem jsou hlavně bojové sekvence, ve kterých se Steven vrátil k aikidu a ukazuje, že má stále velmi rychlé ruce. Přestřelky jsou však jen průměrné. Jako negativum bych hodnotil snad jen špatné osvětlení a lokace, které strhávají film do kategorie B. I tak je to ale film, který si zaslouží alespoň 65%. V rámci Direct to Video jednoznačně topfilm. Pro mě mezi 4 a 5. Pokud mám porovnat s poslední Seagalovou tvorbou, pak je toto akčnější než The Keeper, podobá se to docela Ruslanovi. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekl, že se podívám, jaké filmy dnes točí Steven Seagal. Znám totiž pouze Přepadení, které se mi dost líbilo, jenže to je taky film starý 18 let. Dangerous Man je ale bohužel neskutečně odfláklá záležitost. Seagal uvízl v 90. letech. Od prvních vteřin jsem věděl, že v tomto filmu je všechno špatně. Nesmyslné hrátky s kamerou, primitivní devadesátkový příběh, začátek je okopírovaný Con Air... Přiznám se, že jsem to nevydržel sledovat moc dlouho. Chudák Seagal je vážně tlustej a to prostě u akčního hrdiny vadí. Sidekick Jackyho Chana, Sammo Hung Kam-Bo, teda také není zrovna štíhlý, ale nějakým způsobem se prostě dokáže pohybovat velmi mrštně. Seagal ale už na první pohled vypadá tak špatně, že bych mu nevěřil ani rychlejší chůzi, natož pak ukázku bojového umění. Jeho postava byla neskutečnej tvrďák, což mi zase vyhovovalo. Ale ve výsledku je jasné, že tohle se může líbit jen těm seagalovým nejvíc hardcore fandům. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama