Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (124)

ssfan 

všechny recenze uživatele

A Dangerous Man je další slušný akční film na kontě Stevena Seagala. Od Zákona ulice je to však Stevenův třetí nejhorší (Kód smrti a Poslední noc jsou horší). ... Muž, který je nespravedlivě odsouzen za vraždu, kterou nespáchal; následně (6 let) po objasnění je propuštěn, ale stíhá ho další smůla - přepadnou ho, připlete se k vraždě policisty a je nakonec na útěku před čínskou mafii. Námět velmi slušný, i když se dal zpracovat detailněji. Překvapením jsou také dobří herci ve vedlejších rolích, hudba také není nejhorší. Velkým kladem jsou hlavně bojové sekvence, ve kterých se Steven vrátil k aikidu a ukazuje, že má stále velmi rychlé ruce. Přestřelky jsou však jen průměrné. Jako negativum bych hodnotil snad jen špatné osvětlení a lokace, které strhávají film do kategorie B. I tak je to ale film, který si zaslouží alespoň 65%. V rámci Direct to Video jednoznačně topfilm. Pro mě mezi 4 a 5. Pokud mám porovnat s poslední Seagalovou tvorbou, pak je toto akčnější než The Keeper, podobá se to docela Ruslanovi. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

takže...............pôjdem pekne od začiatku..................... Seagal je asi v rovnakej forme ako v Ruslanovi (tým myslím jeho hýbanie sa, postavu a pod. ) ................. začiatok je veľmi podarený: jeho ženu prepadne chlap a seagal ho samozrejme spacifikuje ráznym spôsobom. Seagal za ním začne utekať , ale nakoniec ho nechá ísť, no neskôr näjdu chlapa mrtveho. ( Koho asi kurva odsuuudia?????........hádate spraavne......Seagala)........... Velmi velkým kladom filmu je že často vidíme seagala pri bitkách celého. Bol som velmi prkvapený pretože pri bitkách ( až sa mi s toho plakať chce) bolo krásne vidno Stevenove RÝCHLE RUKY......... ano ano............ čítate dobbre.......Steven má aj napriek svojmu veku neskutočnú rýchlosť.................... Avšak bitky majú občas svoj povestný debilný strih. Každý mi dá za pravdu že to nie je kvoli seagalovi, pretože ten strih tam bude aj pri fightoch iných aktérov , nie len pri seagalových fightoch. Dalším velikáááánskym plusom je ( uživateľ Lateef mu to vytýkal pri Keeperovi, že seagal už vobec nepoužíva AIKIDO, v čom mal aj pravdu) že Steven sa tu opäť vracia k AIKIDU a myslím že jeho chmaty nechýbajú ani pri jednej bitke. Minusom je že seagalov hlas aj niektoré pohyby sú opäť dublovane, ale to už sme si zvykly. :D:D.......dalsím minusom teda aspon pre mna, boli trošku debilne dialogy. Takže ked si to zhrniem , na Seagala je to velmi slušný film, určite svižnejší než Keeper, a určite zábavnejší než Ruslan. Ja dávam palec hore. ........ P.S. Steven nás opäť ohromí svojim šatníkom :D:D:D......hlavne na začiatku. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Ak nás chceš zavrieť, radšej napíš závet a uvedom si, že americká basa je pre nás raj na Zemi." Keoni Waxman sa rozhodol oživiť videocéčkové vody tým, že napíše scenár so supersofistikovanou zápletkou, ale hups, nejako sa to nepodarilo, pretože tu nefunguje ani elementárna motivácia hlavnej postavy. Ale dobre, srať nato. Prejdime k tomu podstatnému, a to je akcia. A v tomto filme je veru zábavná. Ale nie tak ako by som si predstavoval. Nedotknuteľný (a to doslova) Steven síce v niektorých scénach vystupuje bez záskoku dabléra, no je to v podstate jedno. Akčné scény sú točené štýlom, že sú buď nazoomované alebo zrýchlené alebo prasácky zostrihané alebo všetko naraz. Takže vo výsledku nezostáva nič iné, len sa zabávať na účet tvorcov, pretože inak by sa to do konca dopozerať nedalo. Ak by som už veľmi chcel nájsť nejaké pozitíva, tak Seagal tu ešte nemá briadku, hoci premenu imidžu už možno badať, keďže v zopár scénach nosí na hlave frajerskú čiernu šatku. :) 15 % P.S.: Trademarkový "oblečený sex" bol tentoraz TOP, oplatí sa vidieť! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zase krok zpět. Seagal je sice v tomhle filmu až nečekaně brutální a akční scény nejsou vůbec špatný. Háek je v tom,že se povětšinu času Seagal jen unaveně zírá a tlachá. Akci zastávají čínský a ruský gang. Oproti předchozímu Keeperovi mi přišel i ten děj trochu moc přitaženej a zápletka fakt debilní. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je tu rok 2010, tak si říkám, že mrknu, co ve filmové branži zatím nabízí a narazím na nového Seagala, který je zatím dokonce červený! (32 hodnocení). Dangerous man nepřichází s ničím novým a Steven je tu opravdu vypasený a další věci, co jeho odpůrci neustále připomínají. Ale díky originálnímu looku, sympatickým hercům se jedná o poměrně povedený i když maličko naivní triller. Na obranu Stevenovy nadváhy, myslím, že to není nic na škodu a starý, perfektně pohybově vybavený a obtloustlý akční hrdina je alespoň něco originálního a já to Stevenovi jeho roli na svět naštvanýho maníka fakt baštím. Ještě čekám na Machete, kterou jenom potvrdí, že je definitivně zpátky. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)
  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)

Reklama

Reklama