Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dare je psychologickou drámou nádherne rozpitvávajúcou priateľstvo troch študentov posledného ročníka strednej školy.
Alex je vystrašené úbohé a dokonalé malé dievča, naproti tomu Ben, je zatrpknutý osamelý outsider. Trojuholník dopĺňa Johnny, chlapec z prachatej rodiny, navštevujúci pravideľne svojho psychiatra.
Film sa zaoberá nielen stvárnením spoločenských konvencií a hierarchie študentov, ale najmä citlivosťou riešenia sexuálnej orientácie. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlka se může jevit jako další "high school" film, ale věřte mi, že se to potom pořádně rozjede a že to stojí za to. Skvělé charaktery postav a úžasné pojetí - rozdělení na jednotlivé části a každou "vypráví" jedna postava. Možná by bylo lepší říct, že v ní dominuje, než že by se něco vyprávělo, protože film je zabírán z pohledu nestranného pozorovatele. Vlastně se nedozvíme co si kdo přesně myslí, ale máme šanci to aspoň odhadovat- film je totiž plný psychologicky zapeklitých scén. Celkem mě to ohromilo, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude tolik líbit. Spíš jsem očekávala jen takový odpočinkový romantický film a ono se z toho zatím vyklubalo dokonale dramatické dílo. Slabší čtyři hvězdičky. A jen poznámka na závěr: takovýhle filmů by mělo být víc. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Rozpor - toto je první slovo, které mě napadne. Na jedné straně zajímavě navzájem propojené drama, které sráží nevěrohodné (sexuální) chování některých postav (především Ben). Sexuální scény k filmům patří, ale zde na mě zapůsobily příliš šroubovaně a jejich cíl spatřuji, aby dostatečně šokoval nepřipraveného diváka. Ovšem natočit to obyčejně - znamená zapomnění. Takto natočeno dává prostor k určité nadčasovosti... Dalším krokem k prolomení lidské sexuality bude do budoucnosti zřejmě naturalistické zobrazení života dětí a mládeže na základní škole. :-) ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Tož nevím, nijak mě to extra nenadchlo. Původní kraťas sem neviděl, mé nároky nijak vysoké taky nebyly. Co mě překvapilo je že na to jak ukecané Dare je tak sem se vlastně skoro nenudil, je to dobře zahrané a aj se na to pěkně kouká (hlavně na Emmy ...). Ale hlavní myšlenka mě nijak neoslovila, přišlo mi to až moc přitažené za vlasy. Ale závěrečná pointa byla super. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No teda. Znáte ty chvíle kdy už od večera neočekáváte naprosto nic a chcete se jen nechat pobavit příjemným, odlehčeným filmem popřípadě u něho usnout? Tak přesně takový večer jsem si chtěl udělat ve společnosti Dare. Místo spánku mě ale Salkyho prvotina během prvních 20 minut chytla tak pevně, že jsem až do titulků hltal snad každý obraz, každou větu. A není to jen tím, že mám prostě slabost na filmy, které ukazují i city a emoce teenagerů a ne jen jejich prázdné choutky po akcích, sexu a chlastu, zabalené většinou v teen-komediích. Je to i tím, že Davind Brind napsal tři velice silné postavy a režisér Adam Salky je natočil jako samostatné, ale samozřejmě propojené a navazující příběhy. Ústřední trojice je navíc zahraná citlivě a uvěřitelně, občasná hudba sedí... No být více emo, tak nakonec přidám i tu pátou hvězdu. Po dlouhé době zase nějaký malý - velký film, který mě z ničeho nic hodně potěšil. Mom, please stop trying to psychoanalyze my adolescence with your shrink people ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Složité, teenagerovské, zmatené, emoční × americká děcka. Tak já nevím - komedie nebo drama. Takové docela šílené to bylo. Chudák Johny, ten z toho musel mít hlavu v pasti. Každá hlavní postava měla docela vážný problém. Buď zvláštní holka s velkým sebevědomím, nebo kluk, který si prošel coming outem a byl žárlivý, či Johny, který žil v nestálé divné rodině, chtěl přátelství a do toho se o něj přetahovali tyhle dva výše popsaní blázni. Závěr byl docela zvláštní, ale proč ne. Už abych měla po státnicích a obhajobách, moje komentáře se nedají číst.. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama