Winning Season, The

Komedie

USA, 2009, 119 min

Keby to nebolo o basketbale dám 4.(26.2.2012)

Tak tohle prostě nemá chybu! Je tu humor, dobrý příběh, fajn prostředí, sympatické charaktery a i nějaké to životní či morální ponaučení. Sam Rockwell je blázen, ale jako trenéra bych ho bral hned, přičemž čerpám z mnohaleté hráčské zkušenosti. Basketball je zde pouze takový rámec, kde se odehrává drama mnohem závažnější, než pouze to sportovní. Avšak i skrze basket se zde naráží na problémy, které jsou vlastní mladým dívčinám náctiletého věku. Celkově opravdu dobrá zábava, ke které přispívá naprosto famózní Rockwell, jako vždy ultrasympatická Emma Roberts či neskutečný Rob Corddry, přičemž na duši zahřaje hlavně jádro filmu, které je opravdu dobrosrdečné, příjemné a milé. Fajn soundtrack. 9/10!(15.4.2011)

Jsem děsně neobjektivní, ale vidím to takhle: už jenom ta možnost vidět Emmu Roberts hopsat po hřišti v basketbalovém úboru = ach, to pro mě bylo jako kdyby se ten nejtajnější sen stal skutečností. Jak já miluju sportovně založené holky. Jasně, příběh byl fajn atd., ale půvabná Emma jednoznačně převálcovala všechno ostatní a jsem si jist, že si za půl roku z tohoto snímku na nic jiného než ji pamatovat nebudu. Sportu zdar! :)(31.8.2011)

Sam Rockwell tu hrá bývalého talentovaného aj keď neúšpeného basketbalistu, ktorý sa vracia na palubovku ako tréner stredoškolského dievčenského družstva z pozície umývača riadov v miestnej reštaurácii. Celý film v podstate stojí na jeho dobrom výkone. Je to taký malý, milý, americký nezávislý film, na ktorý sa dobre pozerá a po konci som z neho mal ten dobrý pocit a úsmev na tvári, čo mi úplne stačí. Plus krásna Emma Roberts ako čerešnička na torte. Prosím, viac takýchto jednohubiek.(25.11.2010)

• ecceHOMMO

Narovinu: čakal som niečo lepšie. Niežeby film pohorel. Avšak bol z iného súdka než som si bol býval myslel. Pretože ikeď basketbal je všadeprítomný, vezie sa akosik na druhej vlne a Winning season sa až príliš snaží tlačiť na pílu niekde inde. ( A možno som čakal aj viac vtipu).(4.2.2011)

Film sa drží zaužívaných štandardov pri športových filmoch i keď sa jedná o ženský basketbal (nevidel som doteraz film o ženskom basketbale). Je to hra na istotu a mohli trochu riskovať. Napriek tomu majú čo ponúknuť. Sympatické herečky (moja obľúbená Rooney Mara, Emma Roberts) a vždy skvelého i napriek tejto úlohe sympatického Sama Rockwella. Ten zahrá všetko naplno. Scenár, hudba aj kamera nie sú otravné a akceptoval som ich bez väčších námietok. Príjemná športová jednohubka.(26.3.2011)

Na prvý pohľad stratená situácia nemusí byť nakoniec až taká stratená. Sam Rockwell zvládol úlohu flegmatického trénera na jedničku s hviezdičkou. A Emma Roberts zase úlohu krásnej stredoškolskej basketbalistky. A ja úlohu diváka, ktorý si film užil od začiatku až po koniec. Nebolo to nič svetoborné, ale komédia na večer to bola vynikajúca.(29.7.2011)

Nezávislé oddychovky, ty já rád. Sportovně založené filmy moc nemusím, ale díky Emmě Roberts a hlavně výbornému Samu Rockwellovi, který hláškuje o sto šest, to byla výborná zábava, která neskutečně rychle utekla.(27.12.2011)

Relativně dobře zvládnutý film, od sympatických hereček, solidní režie a scénáře až k samozřejmě velice výraznému Rockwellovi, který ať hraje cokoli, dokáže do role zapadnout vždycky na 100%.(25.11.2010)

Parádní ONE MAN SHOW v podání Sama Rockwella, když se k tomu přidá ještě pohledná Emma Roberts a pár vtipných scének, máte o zábavný večer postaráno. Jak tu již psal skoro každý předemnou: Není to film, ke kterému bychom se vraceli každý týden a dívali se na něj pořád dokola a dokola, ale ostudu si stoprocentně neutrhl. Možná by tam mohlo být více humoru, občas jsem ho postrádal.(9.12.2011)

ne že by to byla uplně exkluzivní pecka, není to ani řachanda od začátku do konce, ale ten film se nebojí bizarnosti a to je velký plus, jde tam taky o ryze lidský chvíle a dohromady z toho drží docela nezapomenutelnej (no páni!) a určitě příjemnej celek. nepochybně to hodně stojí na Samu Rockwellovi, podle mě jednom z nejlepších herců ever!(17.11.2011)

život nieje len o výhre. V živote, v športe je aj veľa prehier,ale život ide ďalej a treba sa z nich poučiť a nájsť si v živote zmyslel a postaviť sa na nohy i keď to ide s človekom dole. Rockwellova postava trénera ktorý bol na strednej ušpešný basketbalista mal pred sebou budúcnosť no prišla do toho žena,dieťa rozvod. Neskor nikam nevedúca práca problémy s dospievajúcou dcérou. No v nájde svoj zmysle ako tréner dievčenského basketbalového mužstva, ktoré privedie až do finále. Sympaticky výkon v nie ani tak komédii, ale v celom podarenej dráme(8.2.2012)