Reklama

Reklama

Divnej týpek

  • USA Gentlemen Broncos (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Probuďte svou mužnost, popadněte popcornové kuličky a připravte se na salvy smíchu s Divným týpkem! Režisér filmu Boží zápasník (Jared Hess) a jedna z hvězd seriálu HBO Flight of the Conchords (Jemaine Clement) spojili své síly, aby natočili příběh Benjamina Purvise (Michael Angarano), sympatického samotáře, jehož dosavadní život se převrací naruby poté, co mu namyšlený autor románů fantasy na festivalu spisovatelů ukradne příběh. Ve vedlejších rolích této “legrační a svérázné komedie” (People) se představují Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky) a Mike White (Škola ro(c)ku). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (93)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle druh humoru mám rád. Ale z filmu je cítit křeč. Tvůrci se snažili udělat zábavný snímek o outsiderech a zopakovat úspěch Napoleona Dynamita. Takže si za hlavního hrdinu zvolili outsidera-geeka, který se snaží psát sci-fi knížky a stejně tak bez výjimky všechny ostatní postavy jsou naprosto ujeté. (To by nevadilo, ale oni jsou ujetý špatným směrem). Příběh začíná na konferenci začínajících spisovatelů, kde náš hrdina potká svůj idol, ze kterého se vyklube hajzl, dívku, ze které se vyklube mrcha a jejího kamaráda, který se neustále rádoby vtipně šklebí. K tomu tvůrci filmu přimíchali natáčení amatérského magorského filmu a obrovskou spostu nezábavných scén... Ze začátku je film ještě poměrně zábavný, ačkoliv dost sterilní, ale s přibývajícími minutami jsem si stále více uvědomoval, jak je to hloupé, křečovité a můj seznam výtek se začal neúprosně zvětšovat (a hodnocení klesalo ze 60% na 20). Hlavní hrdina je jako jediný z herců sympatický, ale je velmi nevýrazný a má postupem času čím dál méně prostoru. Ten si pro sebe kradou vedlejší postavy, které jsou odpudivé svým vzhledem, hereckým projevem i snahou o jakože-trapnou komiku. A Jemaine Clement mně vadil už v rovněž podprůměrném Eagle vs Shark... Takže výsledek? Film neurazí, nenadchne, za podívání asi stojí, ale jen výhradně pokud máte rádi tento weirdo styl humoru. Samozřejmě, že tam člověk může nalézt klady, ozvláštněnou variaci na klasické schéma "muž, který musí najít sám sebe a porazit ty, kteří mu v tom brání", ale co naplat, když je to tak nezábavné. Navíc - hrdina ani není hybatelem narace, což je to nejhorší! Nakonec jde skutečně jen o peníze - takže dopadnul stejně jako Chevalier!!! A já, až budu mít chuť na ujetej indie film o loserech, tak si pustím Napoleon Dynamita, u kterého se fakt zasměju, nebo něco od Wese Andersona, protože to nejsou díla tak prvoplánovitá a podbízivá. (PS: odhaduju, že tak po 100 hodnocení bude mít film cca 65%, ale podle mě zasluhuje méně). ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Wow … po dlouhé době opět film, který - ač dabován do češtiny - pořádně (a opravdu velmi kvalitně a moc hezky) provětral mé domácí kino ... vůbec : zvuk i muzika (jedna krásná pecka za druhou) – wow!!! .. naprosto skvělé … velmi trefně a pěkně se o filmu vyjádřila : _playboxguest … ... jinak uznávám, je to celé trochu zvláštní (čti : pěkně praštěný) ...... Divnej týpek ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Hessovy filmy mají vlastní svéráznou estetiku a principy. Divné, nevzhledné, nesympatické postavy z polozapomenutých koutů Ameriky. Statičtější aranžmá záběrů. Příběhy a scény, které postrádají dramatické napětí. Motiv rozvedených či mrtvých rodičů anebo jinak deformované rodiny. A nakonec záliba v nevkusu a amatérismu. Tyto atributy mají leccos společného s tvorbou Wese Andersona, ale Hessovy filmy si hůře získávají průměrného diváka, protože ten většinou potřebuje postavu, ke které přilne a identifikuje se s ní. Takový hrdina se těžko hledá i v "Divnym týpkovi", a tento fakt považuju za jeden z hlavních důvodů, že je tento film hodnocen tak prachbídně. Tři * dávám, protože "Gentlemen Broncos" nejsou tolik vtipní jako "Napoleon Dynamite" a "Nacho Libre". ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Uf! Ako píše Dobytek, hranica medzi humorom a trápnosťou je tenká. Veruže ani mne sa tu nič vtipné nezdalo a väčšinu času som len trpela (ale však dopozerám, nech môžem ohodnotiť, keď už to bol taký omyl). Zúfalý film plný zúfalo idiotských postáv, kde jednooký medzi slepými môže byť kráľom - avšak až po zásahu šťastnej náhody. Príšerne sa škľabiaci Lonnie Donaho (Héctor Jiménez) vo mne vyvolával dávivý reflex. ()

Saku 

všechny recenze uživatele

No teda! Druhy film od Hesse, po Nacho Libre (Napoleon Dynamite jsem nevidel) dalsi kde je hlavni hrdina absolutni looser...ale moment! Vzdyt on je vlastne uplne normalni, chce byt spisovatel scifi, snazi se - i kdyz v jeho knize jde o kvasnice - a ma svuj vzor, tentokrat v podani meho oblibence Jemaina, ktery svou roli uzasne prehrava. Ano, je to takova kravovina, ale kdyz si ten koncept clovek prevede do realneho zivota, mezi vsechny ty snilky a obycejne lidi, kteri mnohdy delaji blaznivejsi veci ktere nadelaji vic skody nez uzitku nakonec nezbude nic nez se v duchu usmivat a fandit nasemu hrdinovi, aby se pres vsechny ty lsti a intriky ostatnich pitomcu probojoval az k zaverecnym titulkum. ()

Galerie (10)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama