Reklama

Reklama

Divnej týpek

  • USA Gentlemen Broncos (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Probuďte svou mužnost, popadněte popcornové kuličky a připravte se na salvy smíchu s Divným týpkem! Režisér filmu Boží zápasník (Jared Hess) a jedna z hvězd seriálu HBO Flight of the Conchords (Jemaine Clement) spojili své síly, aby natočili příběh Benjamina Purvise (Michael Angarano), sympatického samotáře, jehož dosavadní život se převrací naruby poté, co mu namyšlený autor románů fantasy na festivalu spisovatelů ukradne příběh. Ve vedlejších rolích této “legrační a svérázné komedie” (People) se představují Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky) a Mike White (Škola ro(c)ku). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tak nějak sžil se skutečností, že komedie tady tradičně dostává brutálním způsobem na frak. Proto by mě také zajímalo, co si ti, kteří na film koukali, představovali od filmu, který se jmenuje Divnej týpek. A to je prosím ještě právě on jedinej v tom filmu, kterej se řadí mezi ty normální. Pokud si chcete odpočinout, absolutně vypnout, určitě neváhejte. Komedie je to sice brutální, ale nemůžu říct, že ne nevtipná. Šíleně bláznivá, ujetá, ale vůbec bych o ní neřekl, že je například trapná. Prostě je jiná a takových filmů si v dnešní době cením ještě víc. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Divnej týpek, divnej film a divnej humor... Fakt nevim, jak mam tohle ohodnotit. Celou dobu se u mě střídaly pocity "tak tohle je geniální fór" a "ježišmajra, tohle je trapný" a to dost často třeba během jediný scény. Ona ta hranice mezi humorem a trapností je někdy dost tenká. Ale to záleží hlavně na vkusu každýho soudruha, jak má tuhle hranici nastavenou. Celkem dokážu pochopit, že někdo dá odpad a někdo jinej zase 5 hvězdiček. I když teda nechápu, že ty odpady tady maj takovou převahu. Za sebe dávám neutrální 3 hvězdy. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle druh humoru mám rád. Ale z filmu je cítit křeč. Tvůrci se snažili udělat zábavný snímek o outsiderech a zopakovat úspěch Napoleona Dynamita. Takže si za hlavního hrdinu zvolili outsidera-geeka, který se snaží psát sci-fi knížky a stejně tak bez výjimky všechny ostatní postavy jsou naprosto ujeté. (To by nevadilo, ale oni jsou ujetý špatným směrem). Příběh začíná na konferenci začínajících spisovatelů, kde náš hrdina potká svůj idol, ze kterého se vyklube hajzl, dívku, ze které se vyklube mrcha a jejího kamaráda, který se neustále rádoby vtipně šklebí. K tomu tvůrci filmu přimíchali natáčení amatérského magorského filmu a obrovskou spostu nezábavných scén... Ze začátku je film ještě poměrně zábavný, ačkoliv dost sterilní, ale s přibývajícími minutami jsem si stále více uvědomoval, jak je to hloupé, křečovité a můj seznam výtek se začal neúprosně zvětšovat (a hodnocení klesalo ze 60% na 20). Hlavní hrdina je jako jediný z herců sympatický, ale je velmi nevýrazný a má postupem času čím dál méně prostoru. Ten si pro sebe kradou vedlejší postavy, které jsou odpudivé svým vzhledem, hereckým projevem i snahou o jakože-trapnou komiku. A Jemaine Clement mně vadil už v rovněž podprůměrném Eagle vs Shark... Takže výsledek? Film neurazí, nenadchne, za podívání asi stojí, ale jen výhradně pokud máte rádi tento weirdo styl humoru. Samozřejmě, že tam člověk může nalézt klady, ozvláštněnou variaci na klasické schéma "muž, který musí najít sám sebe a porazit ty, kteří mu v tom brání", ale co naplat, když je to tak nezábavné. Navíc - hrdina ani není hybatelem narace, což je to nejhorší! Nakonec jde skutečně jen o peníze - takže dopadnul stejně jako Chevalier!!! A já, až budu mít chuť na ujetej indie film o loserech, tak si pustím Napoleon Dynamita, u kterého se fakt zasměju, nebo něco od Wese Andersona, protože to nejsou díla tak prvoplánovitá a podbízivá. (PS: odhaduju, že tak po 100 hodnocení bude mít film cca 65%, ale podle mě zasluhuje méně). ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Uf! Ako píše Dobytek, hranica medzi humorom a trápnosťou je tenká. Veruže ani mne sa tu nič vtipné nezdalo a väčšinu času som len trpela (ale však dopozerám, nech môžem ohodnotiť, keď už to bol taký omyl). Zúfalý film plný zúfalo idiotských postáv, kde jednooký medzi slepými môže byť kráľom - avšak až po zásahu šťastnej náhody. Príšerne sa škľabiaci Lonnie Donaho (Héctor Jiménez) vo mne vyvolával dávivý reflex. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi sedl, postavy i děj jsou chvílema tak absurdní a ujetý, až je to roztomilý. Slušně jsem se bavila, sem tam jsem se zasmála, chvílema jsem nevěřila svým očím, tak to má být. Spokojenost! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne taková pecka jako Napoleon Dynamit, ale zase znatelně lepší než Nacho Libre - čili výborná švihlá komedie, kde největším plusem je sympaťák Michael Angarano a loserovský egomaniak Jemaine Clement. Jinak ono se těžko popisuje, co se mi na tom přesně líbí. Hlavně tu jde o jakousi poetiku spojenou s těmi bizarními postavami, které jsou tou svou švihlostí opravdu originální a chovají se jinak, než je zvykem v drtivé většině amerických filmů. Člověk třeba často neví, jakou absurdnost zrovna vypustí z pusy nebo co provedou, a tak je větší zábava je sledovat. P.S. Oficiální české titulky dost osekaly jazykový humor filmu. (7/10) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jared Hess je úchyl. Jared Hess je nepochopený. Jared Hess je mimoň. Jared Hess je král komedie. Pokud už vás všechny ty sandlerovky, stillerovky a další komerční hollywoodské komedie nudí, dejte tomuhle týpkovi šanci. Už v Napoleon Dynamite (nebo teda hlavně tam) prokázal, že má na vykreslení jakože fakt divných postav prostě talent. A po Božím zápasníkovi s Jackem Blackem i v Divným týpkovi opět vsází na stejný ingredience- banda prosťáčků, situace, u kterých nevíte, jestli jsou trapné záměrně nebo ne (ale smát se budete tak jako tak) a prostě takové to něco, co v jiných filmech neuvidíte (a tím nemyslím zrovna bojové jeleny a sledovací lamy :-). A stejně jako u Napoleona i tady palec nahoru za úvodní titulky. ()

SLOTH odpad!

všechny recenze uživatele

predchozi filmy rezisera jsou uzasne ale tohle bohuzel nemelo krome uvodnich titulku nic co by stalo za rec ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela dost divné, ten kluk a všechno celkem mimo realitu, ale mělo to zajímavé hlášky, takže shlédnutí nelituju ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Hess, ale tentokrat postavam chýbala prirodzena roztomila divnost. Boli skor nesympaticke a umelo vykonstruovane. Dost mi vadilo aj par nechutnych vtipov. Nabuduce snad Hess natoci nejaku normalnejsiu divnost. : ). Proste nieco, co sa bude viac drzat pri zemi. 5/10. ()

Rosana odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad deláte legraci! Taková kravina. Ani myšlenka, ani příběh, ani legrace a ani zábava. Ani akce. Ani snaha o zajímavé či umělecké ztvárnění. Hovna, zvratky a hnusní nesympatičtí lidé. Prostě shit! ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad samodestruktivního filmu, který při pár scénách(hned od začátku)naznačuje, že je nemožné se dodívat do konce..Vydržela jsem až do chvíle, kdy hlavní hrdina Benjamin uteče z kina kde se promítá jeho zfilmované knižní dílo,vyzvrací se do koše a přiběhne za ním holka co se mu delší dobu líbí a políbí ho na tu celou pozvracenou pusu..Nejen, že je to jedna velká banda vlasatých zhulených hlupáků co zřejmě v jakémsi opojení z nějákého silného matroše natáčí film ale jakým způsobem..Tohle je přesně to, co bych si nikdy nepřála aby se stalo z filmového průmyslu...Ještě nikdy se mi nepodařilo doslova čučet na film s otevřenou pusou a ani jednouse nezasmát tudíž popisek uvedený v obsahu mě absolutně nepřesvědčil(o pobavení).Úryvek:Dr.Ševalije či jak se to píše:bezpochyby nejlepší slova, co jsem napsal:podle jejího krku je to kvočna tohle není bradavice to je přece předseda galaxie. Myslím, že Michael Angarano má na víc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem šílené a jen těžko popsatelné to, co se ve filmu děje. Ten kluk byl naprosto normální, ale všichni ostatní okolo něho byli nějakým způsobem šahlí. ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Divnej mi připadá divák, kterému se to líbí. Michael Angarano nic ve své roli nepředvedl (ani nemohl) a tím odpadl důvod, proč se na film kouknout. A opravdu, žádný jiný důvod nevidím. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Klasický Hess - hezky vymyšlené úvodní titulky, divné postavy. Trochu lepší než Nacho,ale Napoleon zůstává nepřekonán. ()

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama