Reklama

Reklama

The End of America

Obsahy(1)

Film založený na úspěšné knize Naomi Wolf The End of America rozebírá deset kroků, kterými si země procházejí, když se pomalu začínají stávat fašistickým státem. Pohled je uskutečněn z historického hlediska a ohlíží se na trendy v kdysi fungující demokratické společnosti a v tom, co se v Americe odehrává dnes. (Philber)

Recenze (34)

larelay 

všechny recenze uživatele

Vynikajuce spracovanie, zrozumitelne podanie... Tragicky az strasidelny obsah. Wow, cim dalej tym viac prestavam verit v spravodlivost, politiku a hlavne Ameriku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od útokov v New Yorku z 11. septembra sa zmenilo naozaj mnoho. Bolo to ale na prospech obyčajných ľudí, ktorí sú neustále vďaka vláde udržiavaný v strachu z ďalšieho terorizmu? Aké nové zákony pribudli do ústavy U.S.A., aby bola ochránená "sloboda" tamojšieho národa? Neustále spatrí svetlo sveta nejaký dokument, ktorý sa zaoberá totožnou tématikou, pričom len zriedka kedy sa divák dozvie niečo nové. Nuž - Bush, Rumsfeld a mnoho iných "mecenášov" z poza mláky už niekoľko krát ukázali svetu o čo im ide, takže samotné informácie, ktoré tu zaznejú, nie sú až tak prekvapujúce ako by sa to zrejme žiadalo. Navyše si nemyslím, že by ten mahagónový panáčik v úrade "Čierneho domu" robil niečo iné, nebodaj prospešnejšie. Preto by bolo možno dobré, keby bol konečne spracovaný taký snímok, ktorý by dal odpoveď na najdôležitejšiu otázku: Kto skutočne stojí na špičke tejto pyramídy, kto má naozaj záujem o to, že sa v rôznych štátoch sveta (nie len Amerike) podnikajú obdobné kroky proti slobode národa. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak "pekne" pripravené a balené pre oko hrdého občana US... ktorý samozrejme vie čo je správne, čo môže a čo nie, a taktiež "má" široké spektrum vzdelanosti, ktoré mu dodáva náležity rozhľad... Slečna, ktorá to celé pripravila a ako "jediná" vyslovila 100x počute mi veľmi nesadla, pretože prednes poézie a prózy bolo určite o dvere ďalej... pár vážne dobrých myšlienok tuna v skutočnosti padlo, ale to je asi tak všetko... 4/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jen shrnuje to, co už jsme všichni někde slyšeli. Chybí mu vtip a rozhled Mooreovských dokumentů. I když přes polopatické podání informací se občas najde zajímavější myšlenka. Nápad celkově nebyl špatný, ale provedení zůstalo jen u přednášky zapálené aktivistky. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Naprosto neobjektivni a prvoplanovy dokument, kteremu chybi nadhled a objektivita. Lec ma v mnoha vecech pravdu, chova se uplne stene a jednostranne jako ty jez kritizuje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokument jehož hlavní zbraní a zároveň velkým nedostatkem je jeho široké spektrum zájmů. Narozdíl od jiných se neprobírá pouze do hloubky nezákonného věznění či podivných praktik federální administrativy. Nestíhá proto nudit aktuálně dlouho probíraným tématem. Na druhou stranu se člověk cítí ochuzen, že zajímavých zdrojů je jistě víc a vše mohlo být daleko komplexnější. 60 % ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Když si už i mamina od rodiny Naomi Wolf všimla, že s USA není něco v pořádku, tak už na tom opravdu něco bude :-) Zajímavý dokument, ale zpracování je stále dosti populistické a tendenční. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Shrnuti nekterych jevu, ke kterym doslo v USA v dusledku 9/11/01, ktere autorka povazuje za poznavaci znameni vzniku totalitni spolecnosti. Ve filmu jsou serazeny do deseti bodu : 1. nalezeni vnitrniho nebo vnejsiho nepritele 2. vytvoreni tajnych veznic kde dochazi k muceni 3. vytvoreni polovojenskych jednotek k udrzeni poradku (napr. milice), ktere se nebudou zodpovidat obcanum 4. vytvoreni systemu dohledu na domaci obyvatelstvo 5.zastrasovani a obtezovani obcanskych spolku a organizaci, jejich infiltrace 6. bezduvodne a opakovane zadrzovani bezuhonnych obcanu 7. zamereni a vytvoreni seznamu klicovych osobnosti. 8. kontrola tisku 9. odpurce vladnouci politicke strany oznacit za zradce / podpurce terorismu / placene agenty nepratel 10. omezeni vlady zakona, postaveni sebe nad zakon. Nakolik jsou v pripade soucasnych USA paralely s s jinymi totalitnimi zrizenimi opravnene spravedlive posoudi asi az historie. ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Naomi Wolf po "Mýtus krásy" napsala další úspěšnou knihu "Konec Ameriky". Ve filmu srovnává postupy americký vlády vůči občanům po 11/9 s převzetím a vykonáváním moci představitely nacistickýho Německa v průběhu 30. let a zdůrazňuje některý nebezpečný tendence vedoucí k ohrožení svobody. Upozorňuje např. na: hledání vnějších a vnitřních nepřátel, mučení v tajných věznicích mimo právní rámec, polovojenské akce, zadržování běžných občanů - možnost stíhat každého, špionáž, porušení listovního tajemství, odposlouchávání, omezení svobody projevu, nátlak na nezávislá média - jakákoli kritika je vnímána jako zrada a rozvracení právního řádu, což ve svým důsledku vede k budování policejního státu. Je patrný, že je to určený především pro americký publikum, využívá záběry domácího videa a místy dost zjednodušuje, ale i tak oceňuju především téma a je dobrý to vidět. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naomi Wolf je mi z duse nesympaticka, a zadnou jeji knihu bych necetl ani na zadne jeji fem vystoupeni bych nesel...na druhou stranu v kazdem dokumentu je par zajimavych informaci, ze....takze hodnotim jako mirny podprumer. Tento dokument je spis o emocich nez o faktech. 3- ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to někdo na ulozto.cz záměrně lživě nezatraktivnil jménem mého oblíbeného dokumentaristy Michaela Moorea, tak bych si to v životě nestáhnul a nepustil. Nicméně se tak stalo a byť to bylo po filmařské stránce slabý jak čaj- přednášku spisovatelky Naomi Wolf vyšperkovali pár souvisejícími záběry a případy, které podpořily její tvrzení- ta sdělení byla dost zásadní a užitečná a jistě by se dala vztáhnout i na hysterii kolem covidu-19. Establishment opět ovládá celé národy vyvoláváním strachu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

United States - země neomezených možností...Pár věcí mě celkem uzemnilo - hlavně ty body 8-9 jsou dost silné a docela z toho, co se člověk doví, až zamrazí. Nevím jestli vůbec jde tenhle hodinu-něco dlouhý (krátký) dokument hodnotit nějak objektivně, ale v poslední době jsem si tyhle americké protivládní filmy docela oblíbil, takže i proto 6/10 ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

45% Líbí se mi tzv. "protiamerické dokumenty", ale tento mě nudil a ani mě nějak zvlášť neoslovil. Zvláš když se srovnává vlastně pouze s minulostí (ke všemu se dá dle mého názoru něco najít a porovnat), tím je jednoduše řečeno nepřesvědčivý, neobjektivní . Ano, sice zde byly jasné důkazy o různých nekalých praktikách, ale The End of America, je nejspíše pro zapřisáhlé odpůrce Ameriky. ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o další z tzv. "konspiračních dokumentů", které jsou mnohými odsuzovány pro svojí zaujatost a cílené manipulování s informacemi vytrženými z kontextu. I když musím souhlasit, že zrovna samotná Naomi Wolf na mě nepůsobila jako vhodná osoba k prezentaci těchto myšlenek, z velké míry se dokážu ztotožnit s jejími závěry....Přeci jen nevěřím, že by všechny tyto konspirace byly vycucané z prstu pouze za účelem zájmu některých skupin zdiskreditovat současné vládní prvky. Jak se říká "Na každém žblebtu, pravdy trochu"...Sám se pak mohu s klidným srdcem za zde prezentované závěry postavit a plně podpořit ono porovnání postupu USA vlády k totalitnímu zřízení (přeci jen, jsem tak trochu kluk od fochu, co se o tyhle věci zajímá :D) ()

^Rain^ 

všechny recenze uživatele

Naprosty levicacky zvast. Dokument se snazi tvarit dulezite, ale prechazi zasadni fakta a autorka si vybira jen stripky, co se ji hodi a zapadaji ji do jeji agendy. Nektere myslenky maji neco do sebe, ale padaji na naproste jednostrannosti pohledu. I kdyz Bushe nemam rad a odpurcem jeho administrativy jsem byl od uplneho pocatku s timto dokumentem jsem se neztotznil. 1* za 8. a 9. bod. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Ukázalo mi to něco, co jsem nevěděl, a to je přesně to, co od dokumentů čekám. Nakolik to má k pravdě, se ale může jen domnívat, stejně jako to, co se změnilo s nástupem nového prezidenta. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Jak se nám ta historie opakuje, jak jsou ty problémy a symptomy analogické... Minimálně k zamyšlení se a trochu otevření očí je tento film velmi vhodný. Dá vám jiný pohled na společnost a její principy. Máme vážně svobodu? ()

Reklama

Reklama