Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ty vole, držte hubu, pane Jebavý! Výborně vypointované příběhy, vtipné sekvence, skryté detaily, které mnohdy dostanou kompletní rozměr, až příště i skvělé herecké obsazení - to je OKRESNÍ PŘEBOR. Hospodský humor od fotbalových trávníků mám rád, takže tady jsem již před lety objevil poklad, který si čas od času rád dopřeji a který s postupem jednotlivých epizod příjemně graduje (nejlepší je vypípaná scéna z Derby). Luděk Sobota ve své nejlepší roli (výborní jsou i Vetchý, D. Novotný, Kikinčuk, Kohák, Vilhelmová (!!) či Nečas a taktéž guest stars - Trojan, Županič nebo Nárožný). Co se týče porevoluční komediální tvorby, nevzniklo v Česku nic lepšího. Chalupáři 21. století. Nejlepší epizody: Schůze, Na váhu, Derby, Kopačák, Návštěva z kraje.  ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačila celková vymaštěnost tématu, teď se na stejný téma ještě točí seriály, v nichž jsou všechny hlavní postavy jen koláží vymaštěnejch hospodskejch dementů. Co jinýho taky čekat u NOVA produkce?! Jediným pozitivem tak je, že to nevypadá jak točený na hnusnou VHS jako ostatní perly se stejným produkčním zázemím. Na vydržení srovnatelný předvídatelný křeči dýl než pár minut to je ale přecejen trochu málo! O pseudohumor ve stylu každý druhý slovo "ty" a každý třetí slovo "vole" fakt nezájem! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Když si brankář Karel (Jakub Kohák) zkouší penalty, říká: "Tak pojď, levačka." Ve skutečnosti ale zahraje pravou nohou. (danielsekyra)
  • Tomáš Rosický měl hrát původně sám sebe. Tři dny před natáčením však volal Rosického agent, že známý fotbalista z rodinných důvodů nemůže natáčet. Místo něj se tu tedy objeví postava Tomáše Vápeníka, kterou hrál Lukáš Příkazký. Vápeník stejně jako Rosický hraje v Anglii a v reprezentaci nosí kapitánskou pásku a dres s číslem 10. Tuto skutečnost tvůrci seriálu i přiznávají vtípkem v závěrečných titulcích, kdy je Lukáš Příkazký uveden jako "Tomáš Rosi... Vápeník". (TomasSlach)

Související novinky

Reklama

Reklama