Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně. Po prvním dílu přišlo totální vystřízlivění v podobě ( až na pár vyjímek ) naprostého kýče. - 20%Naštěstí jsem seriálu dal druhou šanci a musím říct , že jsem ( prozatím ) udělal dobře. Dnes to byl tedy pořádný Úlet :o) 2díl - 70% Uvidíme, kam se seriál posune příště. Já doufám, že to nebude jak na horské dráze a seriál bude mít vzestupnou křivku. p.s. Lonaldo je zpátky v Jižní Amelice a tlustej jak plase :o) 3díl - tak to nakonec na tu horskou dráhu vypadá :o( 3díl - 30% ....a skutečně potvrzeno - 4díl- 80% jj dostat " HOUSLE ", to je skutečná potupa. Jediná věc horší než dostat housle, je dostat je " tam a nazpátek " :o)..... To bylo moc hezký....Ještě kdyby jsi se mnou začal víc mluvit....dobrou noc :o) ... není kráva jako kráva :o) p.s. Prý mám zastydlý( pubertální ) humor, když se mi toto líbí...když já si nemůžu ( a nechci ) pomoct :o) Já osobně bych uvítal, aby samotné téma fotbal bylo více upřednostňováno, ale zároveň musím přiznat, že to není tak špatné a má to vzestupnou tendenci. Nicméně na jedné věci je potřeba zapracovat a to tak, že VELMI... Jingl mezi reklamními bloky! Koukat na " odborníka " z Kozlovny a smějící se štístko Vláďu Šmicra mě stojí spoustu sil a roků..... díl? 18.10.2010...konečně je to tady a samotný fotbal dostal více prostoru, což se ve výsledku projevilo v tom nejlepším možném světle. Musím přiznat, že scénku s roteirem a místním potokem jsem si opravdu vychutnával. Ano, i tohle je možné :o) v LM ji sice neuvidíte, ale mám v živé paměti náš jeden zápas při futsale, kdy se kamarád parádně opřel do balonu, výsledkem z toho byly " výstavní hodiny " a balon neomylně skončil v místním potoce, unášen proudem vody :o) p.s. je příjemné po dlooouhé době sledovat Luďka Sobotu při jeho civilním hereckém projevu ( bez toho jeho HEHEHE ), při kterém jsem vždy dostával tik do pravého oka :o( Milé překvapení. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Na českou novodobou tvorbu neskutečně kvalitní počin se spoustou nezapomenutelných postav a scén. Typicky české archetypy a poměry na vesnice vystihuje jako málo co (ač jsem rodilý Pražan, část dětství jsem vyrůstal na malé vesnici a mohu tak víc než dobře posoudit). S každým dílem zraje jako víno. Vetchý pak v roli cholerického trenéra je naprosto vynikající. Jednou bude kult. 91% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Když si brankář Karel (Jakub Kohák) zkouší penalty, říká: "Tak pojď, levačka." Ve skutečnosti ale zahraje pravou nohou. (danielsekyra)
  • Ludva (Pavel Kikinčuk) při projevu zmiňuje, že tým Houslic vstřelil za podzimní část 14 branek, získal 24 bodů a má průměr 0,93 gólů na zápas. Když však Ludva promítá tabulku všech týmů, má Slavoj Houslice skóre 28:21 a bodů má 27. Poslední sloupec tabulky ukazuje statistiku +/-, která je špatně dokonce u všech týmů. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama