Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že dost možná nejlepší porevoluční televizní seriál natočila zrovna tahle televize, každopádně Prušinovský odvedl kurevskej kus práce a hlavně si zvolil (nebo kdo ty herce vybíral) naprostej castingovej majstrštyk- Sobota v netypicky vážný roli předsedy Václava, Leoš Noha jako jáčkující Áda Větvička a hlavně Ondřej Vetchý jako fanatickej kapitán a hrající trenér Jirka Luňák ("Kluci, máme Roteiro!" :-)). Každej, kdo se jen trochu motá nebo motal okolo fotbalu, se v tom musí vidět- fotbal, to je láska navždy. Žádnej okresní přebor, tenhle seriál je jasně lig(b)ovej :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)
  • Ze scény v závěru, kde se žena (Marika Procházková) Jardy Kužela (David Novotný) dožaduje miminka a Jarda na to zareaguje větou: „Miminko? Cestou jo?“, byl vystřižen zbytek, ve kterém ještě Jarda dodal: „Najdeme v lese nějaký houby... a já se sjedu, protože jinak bych to nedal!“ (mnaucz)
  • Během natáčení se ukázalo, že nejschopnějším fotbalistou je představitel Jardy Kužela David Novotný, dříve aktivní fotbalista, který úroveň okresního přeboru převyšoval. (gaylord)

Související novinky

Reklama

Reklama