Hercule Poirot: Vražda v ulici Mews (TV film)

• CZ název

Hercule Poirot: Vražda v Mews

• Velká Británie

Poirot: Murder in the Mews

Hercule Poirot: Vražda v ulici Mews

Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller

Velká Británie, 1989, 60 min

Edward Bennett

Dobrej a vtipnej díl, bohužel nejlepší je ale ten půlminutovej ohňostroj na začátku. 60%(21.1.2010)

Tady to tak moc nejiskřilo ( možná na začátku )(17.6.2011)

Poirot, jeho přítel Hastings a inspektor Japp šetří případ sebevraždy mladé ženy, která se od začátku zdá spíše vraždou, neb žena se zastřelila levou rukou, ačkoli všichni její známí tvrdí, že byla pravák. Pátrání vede hlavně inspektor Japp, aby závěr přeci jen v one man show opět svým tradičním způsobem změnil Poirot. Dobrý seriálový díl, který však kvalit celovečerních filmů nedosahuje.(28.9.2011)

I když se jedná o televizní seriál, tak se jedná o jeden z nejlepších případů Hercula Poirota. Výborná atmosféra a vynikající David Suchet, který se pro roli Poirota narodil stejně jako Jeremy Brett pro Holmese(29.9.2009)

Zábavnější a hlavně chytřejší díl než předchozí díl o claphamské kuchařce. Ale i tentokrát se mi zdá vyřešení případu příliš vykonstruované.(1.3.2011)

Jeden ze slabších dílů, jinak velmi povedeného seriálu.(20.11.2011)

To, že se jedná pouze o sebevraždu bylo takové nanicovaté. Nicméně to byl nový námět, jež dokázal upoutat a Erkil se musel zapotit více, než obvykle. Opět musím vyzdvihnout fakt, že výborný děj lze narvat do 50 minut. 78%(2.3.2012)

Tenhle díl je vážně dobrý a kvalitou se blíží dokonce i klasickým celovečerňákům. Atmosféra byla o hodně lepší než předchozí díl a naštěstí zde nechybělo Poirotovo typické "odhalení" zločinu (i když v tomhle případě se tak úplně o zločin nejednalo) místo zadržení vraha na poslední chvíly. Myslím že právě situace, kdy Poirot sezve všechny aktéry do jedné místnosti a pomocí rozmáchlých gest, lesku v očích a uvážlivým střídáním intonace hlasu, zpracovává diváka, dokáže celý film vygradovat víc než policejní honičky a deště kulek.(22.4.2011)

Inspektor Japp říká : To je vaše parketa, Poirote ! Vy rád pátráte v tomto druhu banalit, které nikam nevedou .. . Hezký a zvláštní případ, zase viděno i čteno. Distributor je zde celkem ukecanej(18.9.2011)

Vynikající Hastings jako expert na Čínu a čínské prádelny. On límeček ne tak moc škrobit. Ale mé límečky se nelepší, Hastingsi!(20.9.2011)

Bylo to docela fajn a navíc ta věta Jappa: "Takže ne vražda maskovaná za sebevraždu, ale sebevražda maskovaná za vraždu" :-). 75%(16.1.2012)

Poměrně originální námět sebevraždy maskované jako vraždy. I já jsem si stále myslel, že se jedná o přesný opak. Myslím, že patří k tomu lepšímu od Poirota. 85 %(24.1.2011)

Můj oblíbený případ. Musíte vidět už i kvůli tomu, jak Poirot hraje golf.(16.12.2011)