Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předchůdce Insidious, aneb uneseme tě ve tvém vlastním snu a jen ty se můžeš zachránit, s pomocí taťky, kterej taky spí, samozřejmě. Myšlenka snového děje se mi líbí, stejně tak scéna řetězových reakcí zaujala, pro takový kousky mám odjakživa slabost, víc by se mi ale líbilo fantasy z pohádkové říše snů alá Neuvěřitelný příběh apod., kde se to obejde bez fotříka, ten mi vadil šíleně, celkovou svou existencí ve filmu mě hrozně iritoval a nejraději bych nechala unést jeho. Stejně tak se mi nelíbila hromada hluchých míst, kdy se hrdinka na posteli asi zrovna jen převalovala, nevyjímaje chvíle, kdy se asi i hodně vrtěla, protože co chvíli se divák probere ze sna, zdvihne oči na obrazovku a zjistí, že už se to tam zase jen líně fackuje, aniž by se děj někam posunul. 50% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku mám velice smíšené pocity, nedokážu nazvat co jsem cítila při sledování filmu. Nikdy jsem nic podobného neviděla, ale udělalo to na mě nesmírně silný dojem. Úžasně fiktivní děj mě naprosto pohltil již v úvodu a konec mě překvapil v šílené záplavě slz. Vážně uvažuji, že film zařadím do svých oblíbených filmů. Soundtrack ve filmu ve mě též zanechal hlubokou stopu. Krásné, inspirativní, fascinující, ohromující, opravdu velice sofistikovaný příběh. Nemám co namítat, 5/5 si zaslouží. :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Dnešní hlavní cenou je INK. Tvé jizvy teď zmizí, už žádná hanba, protože pýcha je to z čeho jsme stvořeni..... Přichází noc. Pro někoho má nádech nadpřirozena, protože přináší dobré i špatné sny. Emma nemá mísu, ale svůj vlastní přelud, noční můru do níž ji poslala komplikovanost lidské duše a cesta ven je pouhou nadějí, za kterou se ovšem vyplatí bojovat. OCEŇUJI snahu natočit film ,,jinak“. Líbí se mi vyprávění jakoby ve snech a ve vzpomínkách – tedy mimo realitu převedené do jednoho velkého videoklipu. To platí taktéž o akci. Faktem je, že někomu to může připadat nudné a amatérsky natočené. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dokážu se podívat i na méně rozpočtový snímek. 2.) Jsem Ing. a zajímá mě proč mi lidi začali říkat INK. 3.) Mám noční můry, ve kterých mám přezdívku BŮH. 4.) Na jiný filmy než na videoklipy stejně nekoukám. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** P.S: Takový složitější ,,KDOPAK BY SE VLKA BÁL“ říznutý snovou variací na MATRIX. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi a to celú dobu, že tento výborný a v podstate jednoduchý scenár, nedostal náležitú vizuálnu opateru. Ten DVD look ma štval už od prvej minúty, ale je senzačné, čo sa vlastne odohráva. Emocionálny a akčný, s tým že režisér nevie podať ani jedno a ani druhé. Z tých scén sa viditeľne derie veľkoleposť, ale vyzerá to tak ako keby ste sa vytláčali membránou a vašu hlavu by bolo vidno iba ako obrysy. Herecké výkony sú na pol ceste. Neodsudzujem, tu sa mohol zrodiť kult a masový úspech. Mám pocit, že sme prišli zrejme o jeden z veľkých trhákov kinematografie, ak by boli šušky a väčšia profesionalita. Tak tu je len veľkolepá snaha o vyššie zmienené. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama