Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (715)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem usedal se slovy: Bav mě! Nu, a on mě pobavil. Dal mi přesně to, co jsem očekával, tudíž spokojenost se v závěru dostavila. Zbytečné psát o tom, že téma je stokrát ohrané...všechny příběhy byly dávno odvyprávěny, tak nechtějme naivně cosi originálního. Jen mě mrazí z toho, že tenhle typ filmů ukazuje, jak by armáda s lidmi zametla, a že by to mohla být v reálu nakonec pravda. Konec může někomu připadat jako dvířka ke dvojce. Mně však spíše připomíná konec Fulciho majstrštyku The Beyond...a scénka v myčce měla opravdu spád! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadají Podivní jako jeden z dlouhé řady titulů hororového žánru, který se nese na vlně zájmu o zombie tématiku. Námět a scénář ale pojednávají o zcela reálné hrozbě zbraní hromadného ničení a světové pandemii s nedozírnými následky. Na scénu přichází tajný vládní plán izolace a "úklidu" zasažené oblasti bez ohledu na lidské životy. Začíná napínavý souboj s časem, zda se podaří uniknout ze smrtonosné pasti. Podivní se mohli stát nadprůměrnou žánrovou lahůdkou, nebýt režisérova pocitu, že samotná paranoia a riziko nákazy pro naplnění pokladen kin nestačí a svoje peníze si musí zasloužit i pořádnou dávkou akce a těch nejprofláknutějších žánrových klišé. Tahle "sázka na jistotu" nakonec snímek stála dvě hvězdičky. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný film, dobre spracovaný, no neprichádza s ničím novým. Všetky "nápady" prebraté z iných "zombie" filmov, hlavne Resident Evil. Dej sa dá ľahko predvídať, maxmálne sa pár krát zľaknete. Inak celkom sympatické obsadenie, jednoduchý dej a s tým spojený aj jednoduchý scenár, ktorý bol kladnou stránkou tohto filmu ako dôkaz, že menej je niekedy viac. Aby som to zhrnul: nebolo to zlé, no nebolo to nič extra :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to podivné. Všechno jsem to už někde viděl. Trochu to připomínalo Carriers. Timothy Olyphant má velké charizma, ale sem se moc nehodí, role zlounů mu sedí víc (Smrtonosmná past 4, Dokonalý únik). Děj je tuctový, některé momenty se povedly, ale je jich pomálu. Asi jsem už moc otřískanej podobnými filmy, takže v tomhle nevidím nic extra, ale pro svátečního hororového příznivce to může být dobrý, oddychový snímek. 45% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Díky řadě chytrých motivů a opravdu dobře vystavěných scén ční Podivní nad řadou svých žánrových souputníků. V rámci hororových předělávek bych se je dokonce nebál označit za jeden z nejlepších remaků vůbec (v paměti v kategorii „lepší“ mi naskočí akorát Úsvit mrtvých Zacka Snydera a Kruh Goreho Verbinskiho). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Rory Hamill (Mike Hickman) má ve filmu zbraň Rossi Overland ráže 12 Gauge. (dc125)
  • Během závěrečných titulků běží záběr z televizních zpráv. (griph)
  • Všichni herci, kteří se ve filmu „dočkali“ své proměny v monstrum, strávili kvůli tomu v maskérně nejméně tři hodiny. (MeanWhile)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama