Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (715)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dvě věci jsou jasné: Za prvé, hodně dlouho se budu vyhýbat myčce aut :-) a za druhé, Eisner si u mě spravil pověst za průměrnou Saharu. The Crazies je horor, který celou dobu jede v rychlém tempu a málokdy dá divákovi prostor se nadechnout. A právě to mi trochu vadilo - vše je hodně rychlé, předem nalinkované, na strach tím pádem nezbývá takový prostor. Kdykoliv se ocitli hlavní hrdinové v nebezpečí, nebál jsem se o ně, protože maximálně do pěti minut už byli v pořádku. Lekačky jsou zde efektivní a čekané, nicméně většina na mě nefungovala. Alespoň, že obsazení se povedlo - Timothy, Radha a Joe, to jsou hlavní herecké pilíře tohoto snímku. Celou dobu jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdami, ale za ten konec, který má nádech hodně černého humoru (až uvidíte, pochopíte) dávám horší 4 s tím, že očekávání (která pramenila z vynikajícího traileru) se nesplnila všechna. Škoda… ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já Eisnerovi těch pět hvězd na čelo klidně připlácnu. Tohle je totiž snímek s nezaměnitelnou atmosférou (a výýýbornou kamerou!), který mě bavil od začátku do konce. Nečekaně "akční" scénář se s ničím nese*e, a hned v úvodních minutách do diváka hustí jednu akci - nebo minimálně napínavou scénu - za druhou. Před vstupem do sálu se pořádně nadechněte, protože tvůrci Crazies vám šanci k druhému nasátí vzduchu do plic rozhodně nedají. Když se nad tím tak ohlížím zpátky, tak snad jediná "klidná" scéna, kdy jsem se zavrtěl v sedadle, byla ta, když Radha Mitchell připoutaná k lůžku spatří svou kolegyni z práce a následuje asi půlminutový rozhovor. Stopáž tu překvapuje svou bezskrupulózností, výborně natočenými akčními scénami, a líbivými lekačkami. A jak bylo již několikrát zmíněno, tohle je jeden z mála hororů s opravdu inteligentními postavami, o které se divák bojí. Kdybych chtěl pokračovat ve vypisování všech plusů, pomůže mi k tomu jedině dvojtečka: výborný Olyphant, nezapomenutelný Anderson, sexy mysterióznost, scéna s vojákem ve stodole, hudba... a TEN KONEC! Až na minimum pitomoučkých scének jsem velmi spokojen - je to neskutečný nářez a již toužebně očekávám Blu-Ray! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pro jednou zpronevěřil své zásadě nechodit do kina na žádné remaky, speciálně pak ne na ty hororové (loni jsem přitom odolal i PÁTKU TŘINÁCTÉHO a to jsem na té sérii vyrostl!) a samozřejmě jsem si pěkně nabil hubu, takže vám všem moc děkuju. Obludně klišovité, dokonale předvídatelné a bez zapamatovatelných scén (výjimku tvoří scény zapamatovatelné svou blbostí), marně se to snažící maskovat svižným tempem a náloží stereotypních lekaček. Jediné pozitivum - Olyphantovic Timmy. Klasická "scenáristická inspiračka" (film bavící tím, že si u něj vymýšlíte jeho vlastní zábavnější verze). Hodný šerif, zlá armáda a hromada lidí, co se chovají hnusně ne proto, že je jim to vlastní, ale protože jsou nakažení. Zkrátka pohádka pro děti. Připadal jsem si, jako by se mě někdo pokoušel strašit klekánicí a já mu zato ještě zaplatil stopade. Prostě jako idiot. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Slušně nablejskanej stroj z dílny George A. Romera. Sice jede dle vyšlapané cestičky, ale hromada dílčích scén má skvělý hororový háv. Ústřední dvojice sympatická, v podstatě mě to bavilo po celou dobu stopáže. 70% 20 miliónů dolarů(rozpočet)/55 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Kosar, Ray Wright, George A. Romero | Hudba: Mark Ishman | Produkcia: Michael Aguilar, Rob Cowan, Dean Georgaris; Executive: George A. Romero | Distribúcia: Overture Films | Štúdio: Participant Media, Imagenation Abu Dhabi | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržba: 54,677,170 $ || ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Všichni herci, kteří se ve filmu „dočkali“ své proměny v monstrum, strávili kvůli tomu v maskérně nejméně tři hodiny. (MeanWhile)
  • Během závěrečných titulků běží záběr z televizních zpráv. (griph)
  • Rozpočet: 20 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama