Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle postapokalyptickej film je jinej než ostatní, sice základ o nějaký putující partičce za lepším místem bez nákazy je tu pořád, ale Carriers se nezaměřuje na akci a mrtvoly jako tomu je obvykle, ale spíš se tu snaží nadhodit nějakou otázku na morální hodnoty při záchraně svýho vlastního života a to se tomu daří myslim docela zdařile, ale bohužel je to celý takový uspávající a nic moc se vlastně neděje, že bych snad radši místo toho uvítal obyčejnou béčkovou akci bez kloudnýho scénáře ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojené státy zachvátila smrtící nákaza. Čtveřice mladých lidí cestuje autem, aby se pandemii vyhnula. Brian, Bobby, Danny a Kate mají namířeno na pláž, kam ještě virus nepronikl a všichni věří, že jak nákaza přišla, tak také odejde. Život podle pevně daných, avšak jednoduchých pravidel pro přežití, je plný úskalí, se kterými se naši hrdinové po dobu cesty musí potýkat. Jejich životy jsou navíc ohroženy poté, co se Bobby nešťastnou náhodou nakazí od malé holčičky, kterou i s jejím tátou vzali mezi sebe. Není tedy vůbec jisté, jestli na určené místo dorazí všichni v plném počtu. Ačkoliv se téma postapokalyptického světa jeví jako velmi provařené, tak v tomto případě jsou osudy lidí ohrožené nákazou poměrně vygradované i obstojně zahrané. Navíc má film zajímavé herecké obsazení a Chris Pine a spol. se snažili, jak to jen šlo. Jenže film je natočen dost obyčejně, nedočkal jsem se v něm opravdu silných scén a na vrátka málem zaklepala paní Nuda. Film přišel až s nečekaně skromným zpracováním vize postapokalyptické Ameriky. O zklamání však hovořit nelze. Bylo to přesně takové suché, jak jsem předpokládal. 50% ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná variace na postapokaliptické přeživání ve světě infekčních zombíků, kde je jen pár funkčních aut a na člověka nenarazíte celé dny. Představu o zombické road-movie posouvá trochu někam jinam. Hlavní náplní nejsou temné sprintérské souboje a kuchání každého pohyblivého cíle, jako spíš duchapřítomná obezřetnost, promyšlené taktizování a morální dilemata, která mají vést k záchraně teen-skupinky. Co do nášlaplosti děje je to trochu prostší, skoro krátkometrážní, ale uteklo to jako voda, tak přivřu všechny oči, dvěře, okna a bouchnu hodně. Temnějším horrorem jsou Podivní. Alternativa: Crazies. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Smrtící virus nás vzal zase jednou útokem... Počítal jsem s nálety zombíků, ale o tom tenhle film není. Sledujeme čtyři přeživší na smutné cestě americkou planinou, jejich snahu vyvarovat se nemoci. Akce je minimum, atmosféra to celý úplně neutáhne, přesto to není špatný film (stopáž tak akorát). Netlačí se na pilu, ze všeho je cítit marnost a beznaděj. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jsem očekával a chtěl, ale přesto poměrně zajímavá podívaná. Místo hororu nebo thrilleru tvůrci přišli s dramatem, které v sobě skrývá úžasně vysoký potenciál. Nutno však bohužel dodat, že ho skrývá opravdu důsledně. Výraznější emoce aby člověk pohledal, napětí ve mně vzbudily všeho všudy tři scény... zkrátka mělo se buď víc tlačit na pilu, nebo jít víc do hloubky. Tohle je takový nedokonalý polotovar. Z Carriers mám prostě pocit trestuhodně nevyužité příležitosti, přesto však dávám slušné tři hvězdy. Dobré to je, ale mohlo by být mnohem lepší. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama