Reklama

Reklama

DO-RE-MI

(pořad)
Hudební / Soutěžní
Česko, 1998, 45 min

Účinkují:

Pavel Trávníček, Sabina Laurinová, Zora Jandová, Petr Kotvald, Martin Stropnický, Petr Vondráček, Petra Janů, Slávek Boura, Jan Přeučil, Valérie Zawadská (více)

Obsahy(1)

Pořad televize Nova, ve kterém zpívají amatérští zpěváci a hodnotí je porota složená z populárních osobností. Pořadem provázejí Sabina Laurinová a Pavel Trávníček. (poz3n)

Recenze (294)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Doremifasolasidoooooo....už se trochu škrtím, tu čtvrtou oktáv(k)u tam ne a ne dostat. Rozhodl jsem, že své pěvecké umění zkusím v soutěži, ve které amatéři vyhrávají deset litrů. Cítím, že co pěvecky nezvládám v koupelně, na zastávce MHD a ve sklepě, když jdu pro uhlí, zvládnu v pěvecké soutěži. Posílám přihlášku, po půl roce se vrací odpověď, že soutěž byla kdysi dávno zrušena. Tak já jako vůl pilně trénuji své vibráto(ry), denně kloktám kyselinu a holím si chlupy v nose, abych měl brilantní nádechy a teď to ani nikde nepředvedu. K Haberovi nejdu, to i kdybych měl navždy zůstat neobjeveným talentem. A já talent jsem a velký! Takže žádná Sabina, žádný Pavel, žádné studiové kulisy na úrovni regionálního vysílání Mrtvého rána z Ústí, prostě těch patnáct minut slávy je pryč. Ovšem z mého pohledu tragédie. V koupelně ticho, na zastávce ticho, sklep jsem vyměnil za klub začínajících modelářů, ale i tam spíše mlčím a pilně dávám dohromady balzový model tryskáče. Chybí mně zpěv. Pouštím nad ránem Doremi na Nově, kde je jeho vysílací čas. Co kecali, nic se nezrušilo, soutěž jede dál. Až v závěru titulek přichází strašné prozření. Rok výroby je 2000, propadám panice, buším pěstmi do podlahy. Ten pořad není aktuální, bylo mně divné, že všichni účinkující mají nějak mladistvou vizáž a špenátem to nebude. Ale tohle jsem nečekal. Na druhý den se vzdávám zpěvu, nacvičený rozhovor se Sabinou ruším, připravenou písničku od Tomáše Kluse ruším taky. Televize ze mě neudělá budoucí hvězdu. Kruté poznání, ale tuhle soutěž, jak jsem miloval, tak ji nenávidím, zpěv si zakazuji a představa, že Sabinu šukám v zákulisí, přišla taky vniveč. 0% ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Král antipatie Trávníček s hloupou husou Laurinovou a idiotskými, nezaměstnanými ""zpěváky"" (dvojité uvozovky, protože jedny byly prostě málo), kteří se právě vyrojili ze sprch a běží vstříc slávě před kameru. Hodnotící hosté, bojící se vyjádřit svůj pravý názor, nuda, trapnost, zoufalství... 0/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle mi úplně změnilo život, teda vlastně za to může dnes už smazaný CaryMaryFuck, ale nebýt jeho sestřihů pěveckých antitalentů, sedmíček Slávka Boury, lidí bez soudnosti, princových vystoupení a Sabinky Laurinové, připadalo by mi, že mi v životě leccos chybí. Teoreticky ty 4* jdou pro mě známému, ale vlastně neznámému člověku, co už nejspíš je někde na Aštarově vesmírné flotile a sleduje šíření jeho odkazů světu dál. Ale i tak, je DO-RE-MI a další pecky z produkce Novy jsou klenoty, ne že ne. 4* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pořad si pamatuji hlavně ze svého dětství. Párkrát jsem si ho však zopakoval i jako starší, když ho TV Nova vysílala v nočních hodinách. Schéma pořadu je jednoduché. Na ulici se posbírá pár feťáků, alkoholiků, či bezdomovců, kteří se přemluví k zazpívání. Někdy se sejde vhodná hvězdná konstalace a do studia zavítá i člověk, který splňuje všechny 3 aspekty najednou. Jakási umělecká porota je potom hodnotí. Myslím si, že pořad už někdy viděl snad každý. Občas zavítá zajímavý porodce. Rozhodně se mi pořad zamlouval více než všechno to hledání superstar či talentů v netalentovaných lidech. Pěkné 2*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama