Reklama

Reklama

The Face at the Window

všechny plakáty
Velká Británie, 1939, 70 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bankovní úředník, který čelí nespravedlivému obvinění, že jako záhadný vlkodlak vraždí v ulicích Paříže 19. století, se rozhodne najít skutečného viníka. (Netflix)

Recenze (5)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zde jsou uváděny žánry Krimi / Horor. S hororem to má společnýho jen velmi málo. Snad jen náznak(opravdu náznak) spojenej s výskytem „vlkodlaka". Jinak jde o hodně špatnou kriminálku kde v ulicích Paříže někdo vraždí. Taktéž je vykradená banka. Je tu i zamilovanej pár kterej tvoří Lucien (úředník banky) a dcera majitele banky Cecile. Na tu má ale zálusk i bohatý šlechtic Lucio Delgado kterej policii dává falešný stopy aby vše ukazovalo právě na Luciena. Docela bída. Kdo bude očekávat horor s vlkodlakem terorizující Paříž ten asi zapláče. Hodně slaboučký 2hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tady se to jenom hemží hvězdama a já marně přemejšlím proč. Tady je totiž jedna hvězda - Tod Slaughter - a jinak nic, co by stálo za zmínku. I počáteční náznaky, že by se mohla řešit (i třeba jenom falešná) lykantropie, vzaly za své a šlo o typický slaughterovský film té doby. Tedy s evidentně divadelním hercem s přehnanými gesty a výrazem řezníka, co se s nábožnou úctou chystá porazit prase, když chce někoho zamordovat, a celkem plytký příběh o bohatém padouchovi, co chce všechno hodit na chudého kladného hrdinu. O tom je každý film se Slaughterem - a ani tento nebyl výjimkou. Dobře, kulisy roku 1880 byly vystavěny dobře, a krásně vynikl rozdíl mezi opulentními salony vyšších kruhů a špína chudinských částí (na druhou stranu - zas si nedělejte iluze, že si toho nějak extra užijete, je to studiovka a odehrává se především v několika místnostech), děj je slaboučký, i v roce 1939 stokrát obehraný, scénář děravý a... kromě Slaughtera není na co se dívat. Nenechte se zmást vysokým ohodnocením na IMDb - 6,1 z 10 -, protože když se podíváte na tamní reviews, zjistíte, že všichni akorát obdivujou Slaughtera. A já takovej fanda nejsem. Podle mě je to jen dlouhý a velmi nudný film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by mal film lepšie finančné zázemie, mohlo to byť oveľa lepšie. Priemerný kus, kde je všetko od začiatku jasné a chýba tomu väčšie napätie. Tretia recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje podívanou v universalovském stylu - "šílený" profesor, vraždící vlkodlak, přehrávající záporák, ale jaksi to ztratí ten správný drive. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Film bych neoznačil za nudný. Problém je spíš v tom, že to celé vypadá jak parodie. Už i v tom roku 1939 to muselo působit kýčovitě: krachující bankéř, starý bohatý zlý společník, který se uchází o jeho dceru stejně tak jako mladý chudý poctivý úředník. ()

Reklama

Reklama