KGB UFO kontakty (TV film)
Secret KGB UFO Abduction Files, The
Dokumentární
USA / Kanada, 2000, 88 min
Hrají:
Roger MooreObsah
Tentokrát odvrátíme oči od oblohy a pokusíme se najít důkazy o existenci mimozemské civilizaci zde na zemi. V dokumentu budeme společně s odborníky analyzovat dosud nezveřejněné záběry z archivu KGB, zachycující vědce při objevu hrobky s podivnými humanoidními ostatky a zmizení vědecké expedice. Tvůrci předkládají a zvažují hypotézy ohledně nalezeného skeletu, původu a účelu pyramid či případné spojitosti vyspělé egyptské civilizace s návštěvníky z vesmíru. Pořadem opět provází Roger Moore. (oje)
oje
Dokument na mně působí, jako by se tvůrci snažili navázat na předchozí snímek za každou cenu. Zabývají se jen dvěma případy, na základě dvou videonahrávek, které samy o sobě víceméně nic nezachycují a o jejichž důvěryhodnosti by se dalo zapochybovat. Až na pár zajímavých zamyšlení, převážně o egyptské kultuře, se opakují stále dokola a dost se to táhne. Mezi snímky tohoto zaměření je to rozhodně jeden z nejhorších. Vedle velmi zajímavé předchozí části Tajné spisy KGB o UFO je velmi povedeným dokumentem například Záhady na obloze. Alternativa: Riddle of the Skies, UFO: Best Evidence, Secret KGB UFO Files, UFO´s: The Secret Evidence, UFO - The Greatest Story Ever Denied, Out of the Blue, Alien Enigma.(26.12.2009)
stani
Laciné a nepovedené. Co jsem zaznamenal za hodně nepovedené: film z hrobky je vcelku dobré kvality, je však uměle zašuměn a uměle dodány rušivé čáry. Zajímavé je, že ty rušivé čáry zmizí zrovna když tu hrobku otevřou a vyvalí se ten "plyn". Ty samé čáry a jejich výskyt je pak na barevném filmu na kterém je údajně levitující žena + nějaký muž(je to pak i dobře vidět i na konci, kde je údajná dcera zmizelých ruských rodičů-vědců, ta sekvence něží na jedné z obrazovek před kterou dívka stojí). Frekvence a rozmístění těch čar je naprosto totožná(stejný program, kde si ani nedali práci zvolit třeba jinou frekvenci, či jiný mod). Po vyvalení údajného "plynu" a následném kolapsu jednoho z vojáků, jiný voják ukazuje výraznými gesty do kamery že to má stopnout a zmizet. Tato gesta a jejich použití jsou však zcela typická pro Ameriku(vedle jiných, snadno poznatelných a šablonovitých). "Syn" údajně zmizelého ruského vědce stojí v ruské uniformě před kamerou a mluví perfektně anglicky(americky), dokonce je rozpoznat určitý americký dialekt. Největší ubohost ale je závěrečná scénka údajně natáčená domácí kamerou kde je údajně skupinka ruských vědců z autobusu "unesena" mimozemšťany v Egyptě: když klečí anebo stojí a dívají se k obloze je použit vcelku známý(a laciný) TV studiový efekt: skokově rozmazávaný obraz s nádechem do určité barvy(v tomto případě zelená). Těžko uvěřit, že by si ti údajní ruští turisté k tomu tento efekt (pro zvýraznění dramatizace) sami přidávali, respektive zda by to jejich přenosná kamera vůbec zvládla.(26.9.2010)
Podobné
- Ufo's and Aliens Contact (2011)
- UFO: The Greatest Story Ever Denied II - Moon Rising (video film) (2009)
- UFO - The Greatest Story Ever Denied (2006)
- UFO - nejlepší důkazy (TV seriál) (2006)
- UFO's: The Secret Evidence (TV film) (2005)
- Záhady na obloze (TV seriál) (1999)
- Secret KGB UFO Files, The (TV film) (1998)
- UFOs: The Best Evidence Ever Caught on Tape (TV film) (1997)