Reklama

Reklama

VOD (1)

Jimmy Monroe a Paul Hodges jsou newyorští policisté, kteří byli po nepovedené akci na tři měsíce suspendováni a byl jim pozastaven plat. Jimmymu se to vůbec nehodí, protože potřebuje zaplatit svatbu své dcery. Proto se rozhodne prodat unikátní baseballovou kartu z roku 1952. Když ji ale nabízí k prodeji, je obchod přepaden a kartu mu ukradne zloděj Dave. Jimmy a Paul se vydávají po stopě baseballové karty, Dava dopadnou, ale on ji už nemá, protože s ní zaplatil za drogy. Dealer jim je ochoten kartu vrátit, pokud najdou jeho ukradené auto. Vůz se jim podaří po krátké době objevit, ale v jeho kufru je spoutaná Mexičanka Gabriela, manželka zavražděného drogového bosse. Osvobodí ji a žena jim dá flashku s cennými informacemi o prodeji drog. Aby získali ukradenou kartu zpět, rozhodnou se zaplatit kauci za Dava a nutí ho, aby ji dealerovi ukradl. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (739)

666teen 

všechny recenze uživatele

Jak se tomu říká, když někdo schválně strčí prsty pod rozjetou cirkulárku? Pokus o omyl? Demence? Nedostatek soudnosti? No, je to celkem asi jedno. Namachrovanou hvězdu rozhodně nezachrání buddy-kámoš, který by potřeboval intenzivní léčbu. Psychiatrickou nejlépe. A nebo poladit mozkovnu tím stříbřitým kotoučem. Všechno špatně. To, že Bruce cituje všechny zásadní filmy, kromě Pasti, je satanžel jeden z nejslabších momentů... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi už rozumím ženám hudebnicím, které tvrdí, že nejdůležitější ze všeho je pravidelný rytmus. Když se na mě odrážel lesk Brucovy plešky, chrochtal jsem si jako čuně v žitě a dokonce i promíjel trapasy vedle něj pištícího osla. Mám na mysli toho, co nikdy nemůže dělat reklamu na dobrý opalovací krém. Jakmile ovšem kamera uhnula jinam, moje myšlenky se začaly rozbíhat do ledničky za polárkovým dortem. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna dává okázale najevo, že jde o "poctu", ale přitom největší problém s filmem spočívá v tom, že se nedá dost dobře rozlišit, jestli se ještě stále jedná o vzdání holdu, nebo se k předobrazům - parťáckým akčním filmům z 80. let - přistupuje s posměchem. Slovo "pocta" je totiž jednou z hlavních postav vysloveno nesprávně, a tak spíše než o nostalgický návrat o dvě dekády zpátky jde o komentář k onomu období z pozice filmového geeka, který svou sečtělost v žánrových snímcích populární kultury může využít. Jelikož ale nejde o kdovíjak chytrou podívanou, která by byla podvratná vůči střednímu proudu, veškerá potěcha z diskurzu dvou dekád (chlapácky tvrdých osmdesátek a poučených devadesátek) se nese v explicitní rovině významů. Sice se jedná o nejslabší film Kevina Smithe (nejspíš je nutné moc neočekávat, když jeho titul bude jakkoliv spojován s jeho otcem), ale pořád jde o mírně nadprůměrnou komedii, která se dočká průměrné až negativní odezvy jenom proto, že tohle prostě není další film toho Kevina Smithe, který by přinášel pravdy o životě v obhroublém podání, "jen" chce bavit a ohlédnout se zpět. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pocta žánru natočená speciálně pro fanoušky akčních filmů a Bruce Willise. Kdo mezi ně nepatří, ať na Poldy nekouká. Střílení ostrými narážkami nejen slovními, ale i příběhovými (dvojice policajtů? černoch a běloch?), funguje prakticky neustále. Dvojice Willis-Morgan je funkční, i když Morgan má jisté rezervy a mohl by být občas vtipnější, ale sekundující Sean William Scott si mě opravdu podal. Už dlouho jsem se takhle nesmál a já byl i rád, že Kevin Smith tentokrát nechal svoje "snowbally" doma a zkusil trochu jiný šálek kávy. Mě totiž hodně pobavil a klidně si to s chutí někdy zopakuji. PS: jediná škoda je, že jsem většinu těch filmů viděl už příliš dávno:( bude to chtít opáčko... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka, u které se sice neválíte smíchy, ale na jedno kouknutí to postačí... Sakra, nikdy bych nečekal, že budu muset tuto klišoidní větu použít zrovna u filmu Kevina Smithe, ale bohužel je to tak. Ten se zde opravdu s ničím světoborným nevytasil. Máme tu sice např. jeho klasické citování filmů, ale i to zde působí celkem křečovitě. Navíc Tracy Morgan, kterého ve 30 Rock zbožňuju, je tady na zabití. Aspoň, že ten Bruce Willis si odehraje svoje a Sean William Scott si taky pár humorných momentů odbude. Na Smithe je to ale málo, snad se do příště vzpamatuje a natočí nám další nezapomenutelnou komedii. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (20)

  • Sean William Scott v jednom z rozhovorů prohlásil, že řada dialogů byla čistou improvizací, například scéna ve vězení nebo otravné opakování všech Paulových vět. (Karlos80)
  • V jedné ze závěrečných scén filmu, kdy Jimmy Monroe (Bruce Willis) tahá kolegu na balkon, si můžete všimnout, že ho v záběrech drží strídavě levou a pravou rukou i rozdílným úchopem. (kikikrikri)
  • V žádosti o režii tohoto filmu Kevin Smith uvedl, že je to film který by se líbil jeho zesnulému otci. (TomikZlesa)

Související novinky

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

22.10.2018

Oscarový skladatel Hans Zimmer (Temný rytíř, Počátek) a Harold Faltermeyer (Top Gun, Tango a Cash) budou společně skládat hudbu k vysoce očekávanému pokračování Top Gun: Maverick. Pro Faltermeyera,… (více)

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Reklama

Reklama