Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Radek99 

všechny recenze uživatele

I kdyby měl tenhle film mnohem více hluchých míst, než má, a i kdyby měl mnohem horší a naivnější scénář, scény trhání zubu pod vlivem rajského plynu či Sellersovo groteskní dobývání hradu přes vodní příkop á la němá groteska samy o sobě stačí na nadstandardní hodnocení... Je to jen komedie, ale skvělá! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky (respektive 'z hlediska humornosti') o poznání slabší, než druhý a třetí díl, příliš groteskní a o to méně komediální, konkrétně Dreyfusův přerod do comicsového superpadoucha mi úplně nesedl. A občas došlo i na nudou zavánějící hluchá místa, hlavně ve druhé třetině. Nicméně je v tom několik dobrých gagů, které pobaví i po létech. Třeba začátek se znovupropuknuvší Dreyfusovou recidivou, demolice Clouseauova bytu při řežbě s Keitem, nebo Dreyfus a přestrojený Clouseau sjetí rajčákem. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná taškařice. Nejvíc jsem se nachlámal, jak se Clouseau snažil dostat do hradu. Prostě další skvělá "bláznivá" komedie a Sellers opět exceluje jak ve své přirozené podobě, tak ve svých dokonalých převlecích. Nevím, jak moc úmyslně parodovali Fantomase, ale mě to tam zase tak moc nepasovalo. Škoda toho. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Panterovka/Clouseauovka, která má tady na databázi nejvyšší hodnocení a dokonce jí moc nechybí do TOP 300 filmů vůbec. Podle mě je na stejné úrovni, jako druhý a třetí díl a dodnes, ani po několika zhlédnutích, nedokáži určit vítěze. Ale to není důležité, je to skvělá komedie! Tolik scén a gagů, které se divákovi vryjí do paměti, bondovská atmosféra a také sci-fi zápletka, všeho je tady vrchovatě. U mě nejvíc boduje návštěva v blázinci, výslech, při kterém vezme za své vzácné piano či souboj s Catem, kdy vrchní inspektor zničí prakticky celý byt. Výborná zábava, Peter Sellers byl skutečný mistr (velkou práci odvádí v českém dabingu i pan Fišer). Klasika, která diváka naladí už v úvodu skvělými animovanými titulky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama