Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Recenze (244)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Inspektor Clousseau na stopě" nejlepší film celé série. Fantastický Peter Sellers, skvělé gagy,... prostě zábava pro všechny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Němé grotesce v její nejryzejší podobě je bohužel nejbližší titulková parodie Plavčíka na sladké vodě. Ve filmu jsou stále dobré gagy, dokonce i velmi umně rozvinuté, ale také je v něm větší kus nevkusu a mnoho minut, které ničím vtipné nejsou, což tentokrát bohužel platí i pro záběry se Sellersem (návštěva gay baru, první ze dvou laškování s ruskou agentkou). Edwards nezná míru, jak ještě zřetelněji vyjevují Velké závody. Neví, kdy přestat, aby vtip zůstal vtipným a nezačal působit velikášsky a trapně (nikoliv trapně tím zábavným formanovsko-papouškovským způsobem). Nemůžu si pomoct, ale scéna s rajským plynem mi i napodruhé, bez českého dabingu, přišla hrozná – nutno ovšem podotknout, že mne svého času neméně otrávilo, kterak s týmž plynem nakládali Laurel a Hardy. Čtvrtý Růžový panter se ještě víc než předchozí filmy naváží do bondovek, Clouseau je vlastně perfektní antitezí Jamese Bonda, jak nejlépe vynikne během scény na Oktoberfestu, kdy bez jeho přičinění pomře většina elitních zabijáků, jistě ne náhodou připomínajících padouchy, jimž čelil a jež likvidoval sám agent Jejího veličenstva. Ad absurdum je dovedeno taky typické bondovské finále, kdy 007 ulehává s krásnou ženou. Clouseau stěží sundá svršky. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

SHRŇME SI FAKTA. VÍME, ŽE PROFESOR FASSBINDR BYL UNESEN, ZA DRUHÉ, ŽE HO NĚKDO UNESL A ZA TŘETÍ, ŽE MĚ PÁLÍ RUKA... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmy s Růžovým panterem a Peterem Sellersem v roli pomateného inspektora Clouseaua patří mezi nejúspěšnější komedie všech dob. Také tato je přeplněná gagy a skvělými vtipy, které mohou někdy připadat někomu jako banální a neoriginální, ale Sellers je dokáže doslova povznést na vyšší úroveň. V jeho prezentaci se člověk směje skoro všemu, podobně jako tomu bylo kdysi u Charlieho Chaplina, který dokázal lidi rozesmát už jen svým zjevem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Růžového pantera jsem viděl jako dítě, pak jako náctiletý a do třetice jsem si ho pustil jako dospělý. Není na škodu si tyhle situační komedie těžící z nejlepšího období němých grotesek pustit. Je to pořád stejná legrace a věřím, že i v důchodu to nebude jiné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $33,833,201Tržby Celosvetovo $34,700,000Peter Sellers opäť mierne rozpačitý scenár svojimi niekoľkými vydarenými gagmi povytiahne, slušný priemer. /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Úvod filmu představuje snad nejkoncentrovanější situační demenci, jakou si člověk umí představit, neředěnou klaunskou debilitu a rozpustilost obecních bláznů, vše tak sladce předvídatelné a vše tak dokonale zničující, že jsem se (opět) válel v křečích smíchu a kochal se přehledem, jakým Sellers udržuje grády i v těch nejstupidnějších eskapadách (v úvodní sekvenci v blázinci kupříkladu). Po famózní parodii na britské detektivky trochu var Růžového pantera zeslábne až kamsi do vlažných hodnot, slaboduchý příběh je skutečně do počtu a ani mnichovský October Fest se bůh ví jak nepovedl. Hradní závěr však vše napraví návratem pravé palby pokleslého humoru. Z hlediska skečů asi opravdu jedna z nejulítlejších krimi komedií, navíc ozdobená nebeskou komikou mistra Sellerse. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I kdyby měl tenhle film mnohem více hluchých míst, než má, a i kdyby měl mnohem horší a naivnější scénář, scény trhání zubu pod vlivem rajského plynu či Sellersovo groteskní dobývání hradu přes vodní příkop á la němá groteska samy o sobě stačí na nadstandardní hodnocení... Je to jen komedie, ale skvělá! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

psychiatrická léčebna. bývalý šéf inspektor Dreyfus je připraven opustit tento ústav. jeho fóbie na jméno a vše co připomíná Clousea je (zdá se) vyléčena. bohužel, největší zkoušku má však před sebou. Clouseau jde na návštěvu! čeká nás to nejlepší, co se dá v této sérii vidět: Kato -žlutá opice a jejich ,,tréninky", perfektní převleky (quasimodo) a šílený Dreyfus, který pokuď nedostane Clousea zničí cokoli. proto musí do akce vyrazit nejlepší světový zabijáci!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Není moc filmových sérií, kde by nejlepším dílem byl ten, kde už tvůrci dovádějí gagy do absurdna a nechávají popustit fantazii do nevídaných výšin. Clouseau, Kato a Dreyfus v nejlepší formě - scény s Quasimodem, dobýváním hradu a rajským plynem patří do zlatého fondu komedie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca ani smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta zrazu len neškodná detská striekacia pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tímto dílem Peter Sellers jen potvrdil, že je to jeho životní role a jeho komediální talent byl snad bezedný. Film, u kterého se nikdy nebudete nudit ba naopak budete řvát smíchy. Co ovšem musím pochválit je skvělý český dabing, Hrušínský s Fišerem byla opravdu trefa do černého...... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší z celé série. Geniální nešika Jacques Clouseau opět na scéně a zase šikovný jak hrom do police. Je zde patrná inspirace němými groteskami (dobývání hradu), neskutečné gagy. Navíc je ze asi nejlepší souboj s Katem a úvodní titulky s narážkami na významné filmy doby minulé potěší každého kdo se trochu ve filmu vyzná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

Reklama

Reklama