Breakdance Girl

Krimi / Drama / Hudební / Romantický

USA, 2009, 90 min

Emily Dell

• Smok

Julii (Angel) síce lámací tanec ide a celkom na parkete diktuje, ale to je na dobrý film málo. Nejakého solídnejšieho príbehu sa divák nedočká - ten, ktorý bol ponúknutý je skôr smiešny a pripomína telenovelu. Ale som presvedčený, že medzi trinásťročnými "breakermi" a drsnými "hip hopaz from da street" (ktorých je v našich krajinách čoraz viac) si tento film nejakých priaznivcov nájde.(24.3.2010)

• Pilda17

Ten poslední dlouhý Break už dost nudil..(29.1.2010)

• .maggie.

Zase to začne jako fajn dance flick, ze kterého dýchá ta bezstarostnost. Breakdance je supr. Dokud do toho samozřejmě nezačnou jako obvykle rvát nějaký drámo, a Aimee Garcia je odpravena po několika minutách, což mě naštvalo. Jules Urich je uznávaná breakdancerka, ale není to herečka a má už takový ten trochu povadlý obličej který působí pořád unaveně, takže se na ni nedívá úplně dobře. (Holt prostě není hezká, typ který musí mít zjemňující blond, spoustu barviček, bižuterie a všude obrovská srdíčka, jen aby nevypadala úplně jako chlap). Tady vidíte, proč se do podobných filmů obvykle obsazuje herečka a na taneční scény se používají dublérky (profes. tanečnice) a prostřihy, což vy potom kritizujete, ale tohle taky není ideální. Protože přece jenom film má 90 minut, a celou tu dobu se fakt netancuje. Mezitím jsou dlouhatánské minuty "lidského dramatu", které není dobré, a hlavně kvůli kterému jsem si opravdu nezapínala taneční film. Proto hodnotím blbě. Ne jako lidi, kteří hodnotí i vydařenou žánrovku blbě, jen protože nemají rádi hip-hop nebo něco.. I když i takový přístup chápu:) Tohle ale zkrátka není ono. Člověka to tak unaví a otráví, že si pak ani neužije když teda konečně, k závěru přijde battle. Člověk pak znovu musí docenit filmy Step-Up, které jsou taky blbůstka, ale dokážou držet tempo celou dobu.(5.2.2012)

• Terva

Ta úvodní scéna nebyla moc věrohodná. Hector vs. Angela vs. Rosie. Hektor má její obličej těsně před očima a stejně jí nepozná ? ...no, no. Zvuky ve filmu jsou taky nějaký divný, tam kde by měla " znít ulice " auta, houkačky, kroky...tam je slyšet hudba a tam, kde bych hudbu očekával, je mrtvolné ticho. A další divná věc je, že Angeliny babička je skoro hezčí než její dcera i vnučka. Jedna věc mně však na filmu zaujala...grafity na zdi klubu u Kinga. Breakdancový kostlivec na skateboardu...podařená kresba. Taneční kreace taky ujdou, zvláště ten poslední " boj ". BABIČKA Crescencia - Jenny Gabo, MATKA Gabby - Missy Yager, DCERA Angel - Jules Urich. Tak to je tak vše, zbytek filmu je shit. Zazní zde i song All my Life http://www.youtube.com/watch?v=R9wJuvGqPsM jinak velkou část hudby zastupuje Son Doobie.(11.2.2010)

• HomeAlone

Jeden extremne velky krrrc . Fuj(6.7.2010)

• tomeek

Klasický model: všecko je krásné, pak se to posere, přichází velká změna, potom se ale objeví nová skupinka lidí (každý samozřejmě tancuje, to je logické), začíná se to lepšit, pak vypluje na povrch skryté tajemství nové skupinky, přidá se trochu té rodinné tragédie a následujícím battlem se všechno krásně vyřeší a zas je život nádherný. Film, kromě absence jakékoli originality, má docela šlapající soundtrack, dobré choreografie, hlavní hrdinka není zas tak škaredá, jak se zdá a černoch je sympaťák. Odpustil jsem i to, že Angel vypadá stejně stará, ne-li starší, než její matka a že vzhledem k hispánským kořenům rodiny kromě babičky nikdo ani trochu nemá jejich rysy. Inu, proč by nemohla být modrooká, že? :)(13.6.2010)

• ecceHOMMO

...niečo tomu chýbalo...a ani tancom si ma príbeh nedokázal získať....(24.1.2010)

• DeLaMorte

Tento hudební taneční film zjevně není má parketa.Standartní scénář a celkem slušné taneční výkony ovšem nedělají z filmu film.Věřím,že fanoušky tanečních filmů nadchne.(13.3.2010)

• jondoe

Podobnych filmov sa tocia dnes stovky. B-girl stvarnila totalne nesympaticka herecka, ktora sa vyrovnava zo stratou najlepsej kamaratky, riesi problemy z matkou a podobne. Jej emocne a pubertalne vyrazi jej jednoducho neverite uz len z toho dovodu ze vyzera takmer na tridcat a o herectve z jej strany sa neda ani uvazovat. Jedine co v tomto filme stoji za zmienku je dobry soundtrack a aj celkom dobry tanecny suboj na zaver. Pre teenegerov, ktory maju radi rap a tanec je tento film urcite pozeratelny, ale vyspelejsi divak si k nemu cestu tazko najde.(22.1.2010)

• majo_svk

Žiaden príbeh, žiaden tanec, žiadne sexi tanečnice, jednoducho veľké nič. Dalo sa to dopozerať, ale ináč bieda.(18.2.2010)

• K.A.C.C.K.A

Tanec, děj a herci hrůza. Vždyť ta Angela mi přišla, jako kdyby byla sestra její mamka.(8.3.2011)

• Marek1991

Načisto Béčkový film o hip-hope, breakdance, rape a životnom štýle mladých američanov. Raz za čas dobrý tanec, raz za čas dobrá hudba, ale dej bol hlúpy, naivný, slabý a aj trápny.(20.4.2012)

• Olík

Už by měl někdo tu lavinu tanečních filmů zastavit!!!!!!! Nechápu, že si přední představitelé breakdance scény špiní jména v takových blábolech. Závody o to kdo udělá namachrovanější postoj, nebo ve své větě řekne víckrát slova jako B-girl nebo B-boy (vyhrává Jules se svým proslovem před závěrečným battlem) – to se dalo vydržet jen díky častému přetáčení :((15.11.2010)

• Denisa)

Obvykle se ráda dívám na filmy jako Honey. Kde mě tanec zaujme a někdy při Set Up 2 třeba i tzv. vyrazí dech. Tady jsem se dočkala jen tance, který mi ''sekaný''. A hlasité zvuky kroků a dupotu u toho rozhodně nepomohly k celkovému dojmu. Tančí asi dobře, ale nějak ji to ve filmu nesedělo.(24.7.2011)

• djcremo

Mám rád tanečné filmy, ale toto mi prišlo také nemastné, neslané. Slabé výkony, príbeh o ničom.(15.9.2010)

• Koffe

Opravdu lituju toho, že ten maník tam u těch kontejnerů to nedotáhl do konce. A mimochodem ta její matka vypadala líp než ona, ona vypadala tak na 30, možná že jí i bylo a byla nesympatická.(15.5.2010)

• pasiRIDE

Holka celkem umí, ale příběh to nemá kdoví jak silnej a hlavní postava mi přijde nesympatická od pohledu.(22.8.2011)

• Charlinka

Film chtěl podle mého názoru říct příliš mnoho a zkrátka byl divnej.(15.11.2011)

• omega_SK

Ževraj tanec .....chichi ....to je skôr nácvik na epileptický záchvat a nie tanec :o))))(21.1.2010)

• smazilek

škoda času i peněz na výrobu něčeho podobného....(8.2.2010)