Reklama

Reklama

Růžový panter

Trailer

Obsahy(1)

Inspektor Jacques Clouseau se snaží dopadnout zločince světového formátu, zvaného „Fantom“, který inspektorovi stále uniká. Inspektor je přesvědčen, že Fantom tentokrát udeří v lyžařském středisku, kam se pravidelně sjíždí společenská smetánka. Do střediska zamířila i princezna Dala, která je majitelkou jednoho z nejslavnějších diamantů světa, zvaného Růžový panter. Inspektor Clouseau jede do lyžařského střediska i se svou manželkou Simone, která se tajně stýká se sirem Charlesem Lyttonem, jenž je ve středisku také. Sotva inspektor Clouseau přijede, dozvídá se, že někdo ukradl psa princezny Daly, což jej přesvědčí, že je na správném místě. Inspektor podezírá všechny, kteří přijeli do střediska, neboť Fantom může být kdokoliv z nich. Všichni návštěvníci střediska se zúčastňovali vyhlášených večírků pořádaných Angelou Dunningovou a na každém večírku Fantom kradl klenoty. Když je Clouseau informován, že únosce psa byl Artoff, který je zaměstnancem sira Charlese, považuje inspektor sira Charlese za Fantoma. Simone varuje Charlese před svým manželem, ale Charles si dělá více starostí s tím, že jeho synovec George objevil jeho tajný kufřík s nástroji lupiče a rukavicí, kterou zanechává Fantom na místě činu. Inspektor Clouseau varuje princeznu Dalu a ta povolí přítomnost policistů ve svém domě na maškarním večírku. Sir Charles se opravdu pokusí Růžového pantera ukradnout, stejně jako jeho synovec George, ale najdou jen prázdný sejf... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Postelové povídky ze staré Anglie (resp. Itálie) již dnes nemají moc co nabídnout, stejně tak jako úsměvně naivní příběh o rafinovaném Fantomovi, který se chystá uloupit svůj další úlovek v podobě sousta nejcennějšího, Růžového pantera. Ovšem co tento film rozhodně může nabídnout je perfektní Peter Sellers a jeho skvělé gagy, které zaručeně pobaví za každých okolností. Škoda jen, že si opravdový klenot "Panteří série" uvědomili až v dalších filmech, a tady mu dali tak málo vyniknout. Ale i přesto jsem se výborně zasmál. 3 a půl * za Clouseaua! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a zábavná kriminální komedie s prvky napětí i tendencí k bláznivé zábavě. Sir Charles Lytton (David Niven), prohnaný a důmyslný zloděj klenotů, zvaný Fantom, a nenapravitelný proutník, má zálusk na skvostný lup. Na stopě jeho identity je neúnavný a trochu zasmolený a popletený policejní inspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers), jehož neortodoxní metody a vrozená popletenost ho dovede až k samotnému cíli. Neobejde se to bez problémů a uvěznění, ale spravedlnost přeci jen vítězí. Z dalších rolí: George Lytton (Robert Wagner), synovec sira Charlese, který je jako jeho strýc stejně vykutálený a dychtivý a ochotný podat svému strýci pomocnou ruku, Simone Clouseau (elegantní Capucine), manželka inspektora a zároveň Charlesova milenka a pomocnice, vlezlá Angela Dunning (Brenda de Banzie), zvoucí všechny významné osoby na své večírky, a lugašská princezna Dahla (půvabná Claudia Cardinale), která krádež svého diamantu především finguje. Některé scény, jako honička v autech přes náměstí, jsou nezapomenutelné. Míra trapnosti je na nejnutnějším minimu, a tak se dostává pouze na kvalitní zábavu s občasnou ztřeštěností, ale i s romantickým dobrodružstvím. A úžasná animace doprovázející úvodní titulky. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film viac nestavia na popletenom Clouseauovi. Má dokonalú zápletku, ktorú rieši perfektne premyslený scenár, no absurdnosť niektorých, navyše nevtipných groteskných scén, ma priam trhala z kresla. Na film som sa tešil pre jeho veľkú ospevovanosť, ale pre mňa viacmenej sklamanie. 60%. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Růžový panter byl v mém srdci zapsán jako skvělá podívaná. A po mnoha letech při dnešním zhlédnutí musím uznat, že tomu tak skutečně je, i když jsem možná čekal trochu více. Peter Sellers je zde sice jen vedlejší postavou, ale jeho pojetí nemotorného inspektora dalo vzniknout hned několika pokračováním. A pro tu nenadálou genialitu jej mám z celé série nejraději. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Aniž to tenkrát Peter Sellers a Blake Edwards věděli, natočením tohoto filmu stvořili legendu. Legendu jménem komisař Clouseau. Jméno Petra Sellerse už pak zůstalo s Panterem navždy spojeno. Byla to jeho životní role, ale zároveň role nejtragičtější. Stalo se to, že lidé již od něj nic jiného vidět nechtěli. Vskutku strašné prokletí pro herce Sellersova formátu. Časem tuto roli musel začít nenávidět. To byla ale u prvního Pantera ještě hudba zítřka. V tomto filmu se hlavní pozornost soustředí na Clouseauova protivníka Fantoma (David Niven), který s anglickým šarmem svádí komisařovu manželku a ještě šije boudu na princeznu (Claudia Cardinale), majitelku Růžového pantera. CC zde ve mně evokuje vzpomínky na o necelý rok starší film CARTOUCHE. Nevím, zda je to jejím projevem, účesem nebo časovou blízkostí, že v ní stále vidím tu královnu zbojníků. Nemůžu si pomoc. Vzhledem k její roli princezny je to poněkud úsměvné. Capucine velmi sluší karnevalový „zorro“ kostým. Vlastně jí to sluší i bez něj. :-) Peter Sellers jako roztržitý nešika staví základy dalším pokračováním. Bystré oko režisérovo prozřelo a brzy bylo jasné, že Sellersova postava musí dostat v dalších dílech více prostoru. Jelikož jsem dříve viděl pozdější díly, zdejší humor mě nemohl překvapit. Ani mi nepřišel tak úderný a tempo mi tu přišlo pomalejší. Proto 59% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

11.01.2015

Horor čtrnáctiletého českého režiséra, drama sestříhané Dolanem či ztracené kraťasy s Peterem Sellersem. Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů bude bilancovat svoji historii i hledět vpřed… (více)

Reklama

Reklama