Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Návrat k panterovské krimi linii, i když komediální stránka stejně drtivě vítězí. Máte pykoj? - Pykoj? - Co? - Řekl jste, jestli máme pykoj? - Já vím moc dobře, co jsem řekl. Řekl jsem - máte pykoj? - Myslíte, jestli máme pokoj? - To přesně říkám, vy hlupáku! Naprostá dokonalost. Ještě další díl je výborný, pak jde kvalita mírně dolů. Peter Sellers, PETER SELLERS! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut šílenej nářez. Prvních 15 minut, kdy probíhá loupež diamantu, je v dnešní době bombastických akčních scén přeci jen poněkud pozvolný, ale jakmile se na scéně objeví Peter Sellers, nemá to chybu. To, že mluví jakýmsi pofidérním francouzským přízvukem, mě spíše vadilo, více se to hodí k trapnému "remaku" Steva Martina. Každopádně zapalovač v pistoli je legendární a jsou tu skvělé dlouhé záběry, mnoho gagů se odehraje v jedné dlouhé jízdě, což samozřejmě dává prostor Sellersové komediálnímu talentu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cítím se trochu rozpačitě, za celou dobu jsem se zasmála dvakrát, takže je nad slunce jasné, že cílovka nejsem, pravděpodobně mi chybí nějaké buňky či synaptické spojení, fakt nevím.. Ukradený diamant mi byl jaksi ukradený a Peter Sellers byl pro mě jediným důvodem k dokoukání.. Hodnotím za tři, vracet se nebudu.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý n(N)ávrat Růžového Pantera. Škoda, že zde Sira Charlese Lyttona už nehraje David Niven (ten byl prostě stylovější). Jinak je tu kompletní sestava v čele se skvělým Sellersem, Lomem a samozřejmě Kwoukem. Sice se mi ta scéna s téměř dokonale provedenou loupeží líbila, ale humoru na úkor stylizace do žánru krimi znatelně ubylo. Přesto se divák dočká jako vždy nadprůměrné zábavy. Dreyfus: "Žebrák patřil k tomu gangu, dělal jim očko." Clouseau: "Nemožné. Byl slepý. Jak může slepý muž dělat očko?" Dreyfus: "Jak může být idiot policistou?" Clouseau: "Jednoduše. Stačí jen podat přihlášku..." ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Větší sázka na Sellerse a jeho komediální talent tento film dělá zábavnější než první díl. Bohužel ne o moc, protože scény bez Clouseaua jsou dost nudné a je jich tam až příliš:-/ Byl jsem ale rád, že v tomto díle Sellers výrazně přidal na francouzském přízvuku, což mi přišlo celkem vtipné. Stejně jako Čech Herbert Lom v roli Dreyfuse:-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama